Cheescake med jordgubbstopp!
Ingredienser:
16 st digestivekex
1 tsk kardemumma, mald
150 g smör
1 st citron, rivet skal och 3/4 dl pressad saft
250 g ricotta
1 dl crème fraiche
1 st ägg
0,8 dl florsocker
0,8 dl jordgubbssylt
10 st jordgubbar, små
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg.2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen.
3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Linalotta
Toppen, tack så mycket!
Postat av: Anna
Lycka till med baket :-)
Postat av: Modesty Mia
Hjälp vad gott det låter, älskar ju cheesecake... åt t.o.m. cheesecakeglass igår...=)
Den här får man ju ta och testa nån gång!!
Kramis!
Postat av: Katta
Var faktiskt nära att följa ditt exempel och baka dina små godingar till födelsedagen... Ser riktigt, riktigt goda ut! Perfekta sommarbakverk! =)
Kraam, kraam
Postat av: Linda
Måste nog prova dessa!
Trackback