Cheescake med jordgubbstopp!



Ingredienser:

16 st digestivekex

1 tsk kardemumma, mald

150 g smör

1 st citron, rivet skal och 3/4 dl pressad saft

250 g ricotta

1 dl crème fraiche

1 st ägg

0,8 dl florsocker

0,8 dl jordgubbssylt

10 st jordgubbar, små


Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg.
2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen.
3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.

Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Linalotta

Toppen, tack så mycket!

2008-04-17 @ 13:59:55
URL: http://linalotta.blogg.se
Postat av: Anna

Lycka till med baket :-)

2008-04-17 @ 14:53:21
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Modesty Mia

Hjälp vad gott det låter, älskar ju cheesecake... åt t.o.m. cheesecakeglass igår...=)
Den här får man ju ta och testa nån gång!!
Kramis!

2008-04-17 @ 19:46:39
URL: http://modestymia.blogg.se
Postat av: Katta

Var faktiskt nära att följa ditt exempel och baka dina små godingar till födelsedagen... Ser riktigt, riktigt goda ut! Perfekta sommarbakverk! =)

Kraam, kraam

2008-04-17 @ 21:06:24
URL: http://www.kattabloggen.blogg.se
Postat av: Linda

Måste nog prova dessa!

2010-06-06 @ 21:46:40
URL: http://lindaingvarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0