Shopaholic beteende


Jag befinner mig just nu i en period där jag känner stort behov av att handla, handla, handla! Inte för att det är livsnödvändiga saker utan mer för nöjets skull. Måste dock vara oerhört jobbigt att vara en person som alltid känner detta "behov" konstant. Jag är inte riktigt sådan, jag är mer en typisk periodare eller vad man nu ska kalla det. Ena månaden kan det bli ganska mycket shoppat och andra blir det nästan ingenting alls. Det passar mig ganska bra. Jag tycker helt enkelt att det är ganska skönt att jag faktiskt kan känna mig nöjd emellanåt. Desto jobbigare när jag är i stadiet jag befinner mig i detta nu då jag vill handla och handla!

Jag har ändå ett bra ekonomiskt sinne som jag är glad över. Jag skulle nämligen aldrig förköpa mig, det finns inte i min sinnesvärld. Jag skulle aldrig handla om jag inte hade pengarna, vissa handlar på kredit men det ogillar jag. Jag har ett kreditkort men jag använder det mycket sällan då jag hellre ser att pengarna dras direkt än att man får en räkning månaden efter. Det systemet får nämligen mig att känna en slags ”stress" över att jag då "ligger back" redan när löningen kommer. Så att skjuta betalningar på framtiden är inte min melodi, men är säkert bra för andra.  

Men som sagt just nu känner jag mig som en riktig shopaholic med huvudet fullt av inköpslistor och shoppingtankar och jag gillar egentligen inte riktigt denna sida av mig själv, så jag arbetar nu på att få mig på andra tankar... men det är mest möbler, kläder och skor i ett enda virrvarr i huvudet oavsett vad jag vill och inte ;-)

Nu ska jag göra mig i ordning och sedan bege mig till arbetet. Så under de kommande åtta timmarna framöver kommer jag åtminstone att ägna mig åt helt andra tankar, skönt det ;-)

Ha en lovely dag, här skiner solen just nu i alla fall!

Kram ♥


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Halloj Anna!



Vet precis vad du menar. Är själv "periodare" på det viset. Tack och lov är jag fortfarande inne i en lugn period nu och har fortfarande inte blivit sugen på höstkläder, trots att kylan nu slagit till. Känner väl mer dragning åt inredning, men har just inte handlast nåt på den fronten heller. Mest förnyat hemma med sådant vi redan har. :) Må det hålla i sig...! ;)



Massor kramar!

2009-10-01 @ 08:56:39
Postat av: Maria

Är det hösten och det vackra vädret som gör det så eler? Jag handlar också en massa onödigt just nu.... saker jag inte behöver. Lite gummisnoddar, leggings, ett par örhängen osv.... Dock inga stora grejer (jobbar halvtid). Men visst är det skönt ibland.

Älskade dina stövlar som du la ut för ett tag sen! S**tsnygga! VILL HA!

2009-10-01 @ 10:35:37
Postat av: Sofia

Jag har faktiskt bränt ett helt arv (nej, vi snackar inte miljoner..) på shopping så man kan lugnt säga att jag är impulsiv i grunden. Med åldern och tack vare min sambo, som är väldigt bra på det här med pengar, så har jag dock förändrats. Idag skulle jag inte göra av med en så stor summa pengar på bara kläder, nöjen och resor... Men jag har ganska lätt att "slå till" på saker jag vill ha. Kredit existerar dock inte i min värld, jag tycker som du att det är obehagligt att "ligga efter".



Shopaholic-tankarna känner jag väl igen och det är härligt när man ligger inom gränsen för vad som är ok. Dessvärre känner jag att det lätt slår över, precis som du skriver, och man blir smått besatt och det gillar jag inte!



PS. Ja, jag lägger fram min uppsats snart och söker jobb för fullt. Spännade (och jäkligt nervöst)!

2009-10-01 @ 11:29:42
Postat av: Maria

Tycker det låter härligt med en shopping-period! Om jag inte har läst helt fel i bloggen så hade du väl en ganska lång period där du inte handlade nästan nånting? Unna dig lite shopping =) Jag har svårt att se dig på TV3:s "Lyxfällan"... men jag blir rädd när jag ser hur många som handlar i princip allt på kredit! Det är över mitt förstånd. Däremot skulle jag kunna tänka mig att se dig i TV4:s "Halvåtta hos mig" - du skulle ta hem den segern LÄTT! =) Hoppas du har en underbar dag! Kramkram

2009-10-01 @ 12:57:59
Postat av: Ann-Louise

Din ekvation går ju ihop i och med att du sparar först och gör av med sen! Jag är likadan, gör inte av med pengar som inte redan finns om det inte gäller bostadsköp ;-)



Tittar man på lyxfällan blir man ju mörkrädd då många inte har fått lära sig handskas med pengar.



Ha en fin kväll. Här blir det hockeymatch igen =0)



Kramar

2009-10-01 @ 16:36:29
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Rebecca:

Vad skönt att du ännu inet känner suget efter höstkläder, det gör jag som sagt och inredningssug och ... bla bla ;-) Ha en mysig kväll! Kram



Maria:

kan säkert ha med vädret att göra, jag ställer mig samma fråga som du ;-)



Ang stövlarna är jag sjuktnöjd faktiskt! de är både snygga och bekväma, det du ;-) Kraaamar



Sofia:

Ohh bränt ett helt arvm det lät som det var miljoner (som du skrev att det inte var ;-)) Bra att du skaffat dig en sambo som håller koll på dig och ekonomin! Dock kul att en ggn under sin livstid kunna ha möjlighetet att bara bränna som du då gjorde en hög med pengar! Så jag tyckte du gjorde rätt!



Kul att du är klar strax och jag håller tummarna för att du får et kanonjobb du trivs med!



Kramar



Maria:

Nä det stämmer, handlade inet mycket i somras alls, så jag vet att mitt beteende fungerar ganska bra, blir ju att man indirekt sparar om man inet bränner allt varje månad =) Så nej Lyxfällan får du aldrig se mig i. "Halv åtta hos mig" är ett kul pogram, men jag skulle få ångest av att vara med, men gullig av dig, tack vilken komplimang =)



Kraaamar



Ann-Louise:

Ja precis, som sagt nöjd med mitt ekonomiska sinne och jag håller med om att det är SKRÄMMANDE att se vissa på lyxfällan, det är ju som de befunnit sig under en sten hela sitt liv..



Hoppas hockeymatchen går bra!



Kramar

2009-10-01 @ 18:07:51
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Jeg har det ganske på samme måte som deg, handler mye i perioder og lite i andre perioder. Synes det er en grei fordeling. Opplever kanskje spesielt ved overgangen til en ny årstid at jeg får shoppinglyst, men sånn er det kanskje for mange. Har det nok spesielt sånn om høsten, er mye fint i butikkene nå som jeg har lyst på - men prøver å holde meg da jeg skal ha ferie om tre uker. Har også lyst til å gjøre mye her hjemme, blant annet kjøpe ny sofa, bord osv - ikke direkte billig så vi får se hvordan det blir. Får kanskje jobbe litt ekstra i høst. Ha en behagelig kveld i sofaen. Har hatt koselig middag med gravid venninne i kveld. Nå er det et glass rødt foran TVn før jeg skal ta kvelden. Klem = )

2009-10-01 @ 20:32:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0