Sotad lax med pestosky, sparris & rucola



Fisk sägs ju vara så nyttigt så då är det väl kanske inte heller fel att äta det ofta. Detta receptet tycker jag låter riktigt gott och helt i min smak. Jag kommer dock att skippar linserna då jag inte tror (eller jag VET) att det inte går hem hos maken och hans förutfattade meningar om vissa ingredienser ;-) Tror jag testar att servera det med antingen kokt potatis eller någon pasta istället..

Ingredienser - 4 pers
ca 600 g laxfilé
2 dl le puy-linser
soja
olivolja
balsamvinäger
2 msk pesto
1 dl olivolja
100 g rucola
1 granatäpple
citronpeppar/cajunkrydda
200 g sparris, färsk eller fryst
salt och peppar

 

Gör så här:
Koka linserna i 20 minuter i vatten smaksatt med soja. Låt linserna rinna av och smaksätt dem med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Mixa peston med olivolja och en näve rucola, smaka av såsen med salt och peppar. Dela granatäpplet i fyra delar och pilla ur kärnorna. Vänd laxen i citronpeppar eller cajunkrydda. Stek i panna i en klick smör eller olja. Det går även utmärkt att torrsteka laxen i teflon om man så önskar. Var gärna lite ”pann-ekonomisk” och stek först sparrisen i pannan och lägg sedan i laxen. Se till att sparrisen är ätmjuk. Laxen däremot ska absolut ha en rå kärna för att inte bli tråkig! Lägg upp en hög med linser, rucola och sparris. Lägg laxen ovanpå, och fördela sedan granatäpple och pestosky runt omkring. Avsluta med en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen.


Kommentarer
Postat av: Ann-Louise

Nu fick du mig att fundera på om man inte skulle laga till den rätten i helgen fast än jag sällan tänker lax....men har två i familjen som älskar det. Tror att jag skulle gilla rätten också, sonen får väl fixa något annat ;-)



Vädret har varit underbart idag! Måste vara skönt att ha gångavstånd till jobbet och få en daglig promenad förvisso i alla väder men ändå!



Ska bra tala om att diskbänken hos en familj med två tonåringar inte ser ut som din varken på morgonen eller på kvällen. Undra om alla som hakat på babyboomen tänkt på det ha, ha!!

Men snart är man där igen och då längtar man nog efter nån som rör till lite i all ordning!!



Stor kram!

2009-10-06 @ 17:34:18
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Susanne

Det såg riktigt gott ut :o)

Önskar dig en mysig kväll



Kram Kram

2009-10-06 @ 17:38:23
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: Angelica

Hej!

Låter ju gott men det är så svårt att få sparris bra,hur brukar du göra?

kramar

2009-10-06 @ 19:27:02
URL: http://angelicalivia.blogg.se/
Postat av: Sue

Tycker oxå att det ser fantastiskt ut!!!!!



Jag gillar faktiskt inte heller linser så det hade jag nog oxå tagit bort.. hihi



Hörde av min bästa kompis att du varit på deras Restaurang här nere i småland. Det sista bröllopet tror jag bestämt! Inte alls långt från där jag bor!



Kram!

2009-10-06 @ 20:43:33
URL: http://suzanita.blogg.se/
Postat av: Magdalena

Älskar lax!

2009-10-06 @ 20:50:12
URL: http://smultronros.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0