Välkommen vecka III


Mina fina Cultfynd i förgrunden, makens tulpanbukett i
bakgrunden...

Tredje veckan detta år är här, vilket betyder första hela veckan med arbete. Vaknade tro det eller ej pigg och utvilad dessutom, mitt sköna avslappnande skumbad och lilla hemma-SPA igår gjorde tydligen susen, så med andra ord kunde denna vecka inte börjat bättre, tjoho!

Idag är alla kollegor tillbaka på jobbet igen som om inga jul och nyårshelger i världen har passerat. Konstigt hur det är egentligen, tiden bara går och går och man anpassar sig bara, står det i almanackan att det är jul så firar vi jul och står det att det är måndag då går vi plikttroget till skola, arbete eller liknande. Rätt kul det här med olika kulturer tycker jag, vi här i Sverige och många andra länder i västvärlden lever i en s.k. kalender/faktakultur, vi är väldigt fyrkantiga i vårt tänkande, vi lever som i ett rutmönster och är väldigt organiserade. Kulturer från andra delar av världen lever inte alls på det viset och för dem ter sig vårt levene väldigt underligt, så det är inte konstigt att det blir kulturkrockar ibland när människor möts. För hundra år sedan räckte det med att veta vad grannen tyckte och tänkte. Idag måste du förstå hela världen!

Nu måste jag arbeta vidare som ni förstår, bland annat med att skicka ut ett mejl till landets skadechefer och bjuda in mig själv till fem olika möten runt om i vårt avlånga land. Där ska jag presentera ev. brister och liknande i de tekniska handläggarnas arbete och jag kan meddela att jag är minst sagt osugen på detta, men detta ingår bland annat i min arbetsinstruktion så det är bara att bita i det sura äpplet, allt kan väl inte bara vara roligt här i livet... eller kan det det? 

Kram på er!  

Kommentarer
Postat av: Theresé

Du håller oss på halster? ;) Eller hur, en bild i taget tills vi kan lista ut vad ni köpt?



Arbete, arbete..ja man kommer snabbt tillbaka i sitt gamla mönster igen , ledigheter följs alltid utav en hel hög utav jobb :(

Januari är ingen rolig månad för oss heller, mycket revision och kontrolluppgifter som skall göras, suck



Ha en trevlig lunch sen!



Kram

2009-01-12 @ 11:51:46
Postat av: Caroline

Hoppas att du har en bra dag på jobbet, själv blir jag nästan lite avis när jag läser ditt inlägg om jobbåtaganden och att följa almenackan... Som föräldraledig hamnar man ju plötsligt lite utanför alla dessa "normala" strukturer och visst är det lyxigt på många sätt att få vara hemma med sitt barn men jag kan ibland sakna en fulltecknad kalender, jobbmöten och att komma hem på fredagskvällen efter en hel arbetsvecka och bara slå sig ner framför TV:n med ett glas vin :-)

Kram!

2009-01-12 @ 11:58:01
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Linda

Håller helt klart med. Vi anpassar oss väldigt mycket efter kalendern. Det är väl därför det blir så rörigt med vilken dag det är vid alla juldagar och andra långledigheter =)



Ha en bra dag

Kram

2009-01-12 @ 12:03:00
URL: http://lindablogg.blogg.se/
Postat av: Anna

Halloj snygging, är mer nyfiken på er nya vita skapelse. Please give us some more ;-) Ha en FAB måndag, kram ANna

2009-01-12 @ 13:25:12
URL: http://alovesand.blogspot.com/
Postat av: StefanWeei

Heej :) Kolla gärna in mitt inlägg om choklad och dela din åsikt :D

2009-01-12 @ 13:30:39
URL: http://stefanweei.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Funkade faktiskt oförskämt bra för mig oxå, att ta mig upp i morse. :)



Men Anna, vi läsare spricker ju av nyfikenhet här! Hur länge ska du hålla oss på halster angående möbeln? ;)Rackar-tjej där...! ;)



Massor kramar!

2009-01-12 @ 14:29:59
Postat av: Hannah

Huvudet på spiken! Många kulturkrockar skulle säkert te sig mindre allvarliga om man bara kunde se bakom vårt fyrkantiga system och lära sig av varandra.

Nu får du ta och visa nya inköpet, är så nyfiken att jag spricker ;)

Kram!

2009-01-12 @ 15:18:05
Postat av: Helén

Ja det är intressant det där med olika kulturer och uppfattningen vi har om varandra. Jag jobbar i Rosengård och stöter på detta ganska ofta. Tiden och klockan som vi är så beroende av spelar inte någon roll för en annan och då blir det minst sagt en krock. Hoppas du får en skön måndagkväll.

2009-01-12 @ 15:34:50
URL: http://utopiahelen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0