Välkommen fredag!


Nya bänkskivor i köket står på inköpslistan detta 2010.

Åh vad det kliar i mina inredningsfingrar i dessa dagar. Vill fixa och dona med färg, form och detaljer. Har några små idéer i huvudet och några lite större projekt som jag tidigare nämnt. Det jag först tänker på och vill sätta tänderna i är den lilla makeovern i köket. 

När vi flyttade in här för snart två år sedan hade vi ingen möjlighet att själva få välja varken kakel eller bänkskivor då vi köpte lägenheten precis när den var färdigbyggd. Jag har aldrig var förtjust i de mörka amerikanska valnötsbänkarna och jag har tänkt att någon gång ska de ut. De är dessutom så ömtåliga och blir repade för minsta lilla och jag är innerligt trött på att inte kunna använda köket utan att vara rädd att bänken ska få nya repor. Så nu är min förhoppning att vi ska byta ut bänkskivorna till något annat mera hållbart här under våren, eller redan nu i vinter om jag får önska ;-)

Någon av er läsare som har erfarenhet av att byta bänkskivor? Vad köpte ni för något? Var köpte ni skivorna och är ni nöjda med resultatet? Någon som köpt IKEAS bänkskiva "Personlig" som är bänkskivor i olika material som man måste måttbeställa? Tar tacksamt och gärna emot alla tips!

Nu: mot jobbet med möte hela förmiddagen!

Kram kram ♥


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Usch, inte kul att vara rädd för att repa bänkarna så lätt! :(

Har tyvärr inga tips runt bänkskivor då vi hyr vårt boende, men många andra kan så klart säkert ge tips. Min önskan när vi någon gång i framtiden köper hus, är tåliga och lättskötta bänkskivor, kanske i någon grå nyans till ett vitt kök. :)

Vad vill du ha för färg på skivorna? Vitt eller något att bryta av med?



Massor kramar!

2010-01-08 @ 08:56:07
Postat av: Jenny

Heej Anna!

Vi satte in granitskiva i köket i lägenheten och I love it! Du kan sätta varma kastruller på den utan att tänka, och den är så lätt att torka av! Lite ajax spray och papper så ser den ut som ny. Den kostar ju kanske lite mer. Men om ni ska bo där ett tag så kan det ju kanske vara värt det. Beror ju klart oxå på hur stora ytor ni ska ha bänkskiva till.

Vi kommer sätta in en sån bänkskiva i huset. Har hittat en fin offwhite med lite vita "kristaller" i som vi tycker om. Men vi får först hitta köket kanske :)

Ha en skön helg! Kram

2010-01-08 @ 09:38:03
URL: http://jennycharlottes.blogg.se/
Postat av: Carolines hemligheter

God förmiddag! Kan tyvärr inte ge dig några tips och råd på bänkskivefronten men det är det säkert många andra som kan :-) Känner dock igen mig i frustrationen med repor som lätt uppstår då vi har exakt samma problem med våra golv. Ibland har jag knappt velat ha hem folk för att det blir nya repor och hack i parketten så fort en strumpläst nuddar den men nu försöker jag bortse från det för annars kommer jag bli tokig! Det är ju tyvärr ett ganska stort projekt att byta ut alla golv i lägenheten ;-)



Ha en skön fredag söta Anna, kramar!!!

2010-01-08 @ 10:10:53
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Therese

Vi har ju "rätt nyligen" gjort nytt kök. Vi har en granitskiva som vi måttbeställde från ett stenhuggeri och är supernöjda med. Dels för att ytan alltid är perfekt, blir ju inga repor och fula märken och att man slipper vara försiktigt och sådant som inte är vår grej och som jag inte riktigt har tid med...

2010-01-08 @ 10:24:02
URL: http://thereseedberg.blogg.se/
Postat av: Linda

vi har "Personlig" både hemma och i stugan och de funkar bra. Hemma har vi trä (kan det vara ek??) och den sköter vi om med en halvvax (kommer inte ihåg vad den heter, men kan ta reda på det) från Flügger så att de håller sig fina och i stugan har vi en svartmelerad, helt underhållsfri.

tack för fin läsning!

2010-01-08 @ 12:30:25
URL: http://lindarling.blogspot.com
Postat av: Tess · Stylish Butterfly

Vilket vackert kök.

2010-01-08 @ 12:46:38
URL: http://stylish-b.se
Postat av: Anneli

Så rent, tomt och snyggt du har. Hos oss är det oftast belamrat med disk =(

2010-01-08 @ 12:55:07
URL: http://resangenomlivet.blogspot.com
Postat av: Camilla

Hej Anna!

Jo, vi har köpt Ikeas "personlig".. Vi har dom i köket men vi har även en skiva till skrivbord som vi har satt ben på. Kan bara säga att jag är helnöjd! Med 2 små barn (6 & 2 år) som ska vara med och baka och laga mat samt skriva och rita vid skrivbordet behöver det ju vara stryktåligt. Som sagt, jag är jättenöjd med dom!



Tack för en kanonbra blogg förresten =o)



Kram Camilla

2010-01-08 @ 13:10:39
Postat av: Tezz från Kungens Kurva

Kliar i inredningsfingrarna även här, som vanligt... Har massor av inredningsplaner för året, men om det går som jag vill så blir det husbygge efter sommaren och då får man ju mer att göra sen :)



Tycker för övrigt att köket är ett sånt ställe som känns mycket större och rymligare om man får till det så att det blir ljusare i färgerna. Har aldrig varit mycket för mörkt kakel, mörka bänkskivor osv.



Hoppas att du får en riktigt trevlig helg!

2010-01-08 @ 13:45:51
URL: http://www.kungenskurva.se
Postat av: Pernilla

Renoverade köket för ett år sedan och valde att lägga in blankpolerad granitskiva och jag är supernöjd. Jag rekommenderad verkligen att man väljer Polerad skiva, en kompis valde en matt granitskiva och det är snyggt men mycket känsligare yta, blir lätt fläckar och ringar efter tex. glas. Valde även en bänkskiva med mycket liv och lyster i och det är toppen...man ser inte om det skulle råka vara lite smulor etc. ser alltid välstädat ut :-). Valde även att göra bänkskivan extra tjock (10cm) vilket gör att man kommer högre upp (bra om man är lång och sedan ser det extra lyxigt ut. Har hört blandade kommentarer kring IKEA, men de flesta har blivit nöjda till slut (efter reklamationer etc.) Lycka till. //Pernilla

2010-01-08 @ 14:06:56
Postat av: Aina

Hei, hei!



Har fulgt bloggen din siden i fjord våres og er innom stort sett hver dag. Masse flott inspirasjon og gode tips. Du lever ett ganske annerledes liv enn jeg som har to små på 3 og 1 1/2 år (veeeldig travelt!), og det er godt å drømme seg litt bort i bloggen din. :) Må fortelle at jeg lenge har hatt lyst å prøve pastaretten din med creme fraiche m/safran og tomat, men vi har ikke den varianten her i Norge (ikke som jeg vet om iallefall). Men jeg var så heldig å fikk en kollega av meg å kjøpe da hun var i Stocholm sist og igår kunne jeg servere kylling med creme fraiche safran/tomat. Nam, nam... Smakte helt nydelig og gleder meg bare til neste forsyning fra Sverige. :)



God helg til deg!



Vennlig hilsen Aina

2010-01-08 @ 14:19:39
Postat av: Johanna

Hej!

Kan tipsa om granit-bänkskiva. Det kostar förstås en del men det är det värt. Finns i en mängd snygga varianter och det bästa av allt; de är så tåliga. Inte en repa på vår trots flitigt användande...

Hälsningar Johanna

2010-01-08 @ 14:19:51
Postat av: Stämningsfullt

Hej!

Vet inte vad du vill ha för typ av bänskiva men jag kan tipsa om en jättesnygg, vit, högblank med rostfri kant (ikea)! Sååå snygg! Jag har en bild på den om du vill se http://stamningsfullt.blogspot.com/2009/11/jag-har-karat-ner-mig.html

Kanske den kan vara något? Bra pris också kan jag tänka mig...

Kram!

2010-01-08 @ 16:03:09
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: marie

Mina föräldrar bytte kök i somras och köpte bänkskiva på IKEA (laminat) dom tycker den är toppen och hållig och blir inte repig (än iaf) dom måttbeställde sin och beställde även diskho därifrån så dom fick den nersänkt och monterad i bänkskivan innan den levererades..

2010-01-08 @ 16:22:26
Postat av: Anna - Starwoman ☆

TILL ALLA:

TAck snälla för alla era tips, blev jätteglad att ni orkade ta er tiden. Ska verkligen fundera på allt ni skrivit! Tack, tack och trevlig fredagskväll! Kramar



Anneli:

Tack, men det är inte mitt kök på bilden, tyvärr ;-) Trevlig kväll, kram!



Aina:

Åh vad kul att du tycker om bloggen, tack! Kul att du hittade creme fraichen med saffran och tomat eller rättare sagt att någon köpte med sig den här ifrån Sverige till dig i Norge :-) Ja visst är den god??? Älskar den creme fraichen, mums! Ha en trevlig kväll, STOR KRAM!



Stämningsfullt:

OH MY, det var riktigt fint med högblankt, måste spanas absolut in på Ikea :-) Tack, tack! Trevlig fredagskväll, kraaaamar



marie:

Jag läste någonstans det där med diskbänk och att man kan få den nedfälld och monterad innan, låtr ju väldigt smidigt! Trevlig kväll, kram



2010-01-08 @ 17:26:57
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Carin - Fru A

Vi har också valnöt i vårat kök, men jag måste säga tvärtom, det är ju inte alls opraktiskt. För även om man såklart är rädd om de dyra bänkskivorna, och inte gör repor i onödan, så är det ju bara att slipa om + olja in så vips så är de som nya igen. Min make skall slipa trägolvet i köket i helgen, men det är en annan femma;)!

Trevlig helg!

2010-01-08 @ 18:12:46
URL: http://frufa.blogg.se/
Postat av: Annica

Har följt din blogg några månader nu och jag tycker du har ett otroligt vackert hem. Hittade till blogg genom ett inlägg du gjort gällande den skorstensfria kaminen från Ellos. Vi köpte en likadan och är supernöjd. Gällande bänkskivor från IKEA så har jag bara positiva saker att säga, vi köpte en färdigutsågad ekskiva för 1,5 år sedan och trots tre barn håller den sig i perfekt skick. Hoppas du får en trevlig helg!

2010-01-08 @ 18:17:49
URL: http://www.annicaostlund74.blogspot.com/
Postat av: Ann-Louise

Spännande se vad du väljer sen?! Ska /vill du ha en vit bänkskiva? Svart granit är ju snyggt annars tycker jag.



Ha en fin helg!

Kramar

2010-01-08 @ 18:19:27
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Förstår dig snäckan, även om det såklart ska vara snyggt är ju faktiskt funktion absolut viktigast!



Vi har laminat, Marbodal & jag är jättenöjd!



ha en mysig kväll med maken

KRAM

2010-01-08 @ 18:27:42
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Carin - Fru A:

Vad bra att ni tycker att er bänkskiva fungerar. Vår är hårdvaxad valnöt så det går inte bara att slipa rakt upp och ner som en oljad bänksskiva. Ja, ja oavsett så har jag aldrig gillat vår, så ut ska den. Hoppas maken din får till köksgolvet :-) Trevlig helg, kram



Ann-Louise:

Vet inte riktigt, jag måste åka och kika på lite olika varianter känner jag innan jag bestämmer mig. Trevlig helg, kram



Annica:

Vad kul, tack. Bra att Ikeas verkar fungera för jag funderar som sagt på en därifrån. Kram



Annas inspiration:

Laminat är säkert ur bra, ska ut och kika på olika och se vad det slutar :-) Ha en mysig kväll du också! Kram

2010-01-08 @ 19:15:45
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Mia N

Vi har stenskivor från Ikea och dom är jättefina efter flera års flitig användning, jag lagar mycket mat ! Vet inte om de finns i andra färger än grå som vi har men det kan vara värt att kolla

Tack för en blogg med inspiration och trevlig läsning



<>/ Mia

2010-01-08 @ 19:21:18
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Mia N:

Tack snälla, kul att du gillar bloggen. Ska spana i stenskivorna och se :-) Trevlig kväll, kramar

2010-01-08 @ 19:59:06
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: maija

Hej, vi har också granitskiva i köket. Ville ha först oljad ek, men har sett hur våra kompisars ek har blivt ful och kräver ständig slipning och oljande. Vi har en köksö där barnen kan rita och pyssla och ingenting "fastnar" i den polerade ytan.

Och det där med varma kastruller och plåtar, det är nästan det bästa.

Kram Maja

2010-01-08 @ 22:30:07
Postat av: jessi

Låter skoj med nya inredningsplaner!



svar- Hotellet heter Millenium Un Plaza o ligger precis brevid FN:s högkvarter. Alla rum är från 28:e våningen med antingen utsikt mot city/manhattan eller Houston river. (kan få både och för vi bodde på en hörna och såg mest manhattan men från 1 fönster även mot Houston). Vi bokade via bookings ett dubbelrum och önskade utsikt mot City view. Det var bra hotell, 4 stjärnor med typiskt amerikansk stil. Så inget jätte modernt hotell men utsikten var ju fantastisk och vi valde att äta frukost ute för var ju så centralt. Skoj testa olika ställen så vet inget om frukosten på hotellet. (åt på diner och caféer)

Kolla deras hemsidan så får du bilda egen uppfattning. Jag tyckte det var fantastiskt att bo där för utsikten skull, jag kunde sitta vid fönstret och bara titta ut o njuta. Men de har ju lika många rum mot andra hållet så bäst nog att maila/ringa så man vet säkert få den utsikt man vill ha. Vi bodde 37 våningen.

Så roligt att ni funderar på NY, det är en underbar stad! Jag längtar alltid tillbaka dit!



KRAM

2010-01-08 @ 22:46:57
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Therese

Hej igen... Efter att ha läst några av dina svarskommentarar måste jag bara få påpeka lite ytterliggare... Att när vi köpte vår bänkskiva så pratade vi med en hel del om Ikeas kök. Och vi blev rådda till att inte köpa deras diskho och liknande för att de var så rangliga, osv. Och vad gäller Ikeas "stenskivor" så är de av pulver (iaf. var då när vi kollade på dem) och inte ett helt stenblock. Lycka till!

2010-01-08 @ 22:48:43
URL: http://thereseedberg.blogg.se/
Postat av: dagenskreativa

Kan tipsa dig om en bra sida där du kan få mycket tips & inspiration inom inrening: www.styleroom.se



Önskar dig även en fin helg!



Kram Anna

2010-01-09 @ 00:37:03
URL: http://dagenskreativa.blogg.se/
Postat av: jessi

svar- Så roligt för er!!! Jag hoppas ni får rum mot west, city manhattan view. Jag försökte kolla om det gick boka så man kunde garantera det men det gick inte. Men hör av dig till dem är mitt råd. Ni har säkert kollat på kartan men det ligger bra tyckte vi. Vi kunde promenera till Time Square, Rockefeller center och Central park! ca 500 m ifrån är centralstationen, den är så vacker o fin! Hotellet ligger lugna kvarter men ändå kort gångavstånd till händelsernas centrum.



Tips: Gå upp i rockefeller centers skyskrapa, du bokar dig till en hiss så slipper ni köa! Fler o fler väljer den istället för Empire för där får man oftast köa länge.



Vad skoj att ni kommer iväg, när ska ni åka?



KRAM

2010-01-09 @ 07:45:13
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Stämningsfullt

Hej igen!

Oj tack snälla för den fina kommentaren hos mig!

Kom på att sist jag var på ikea såg jag samma typ av bänkskiva i andra varianter också. Bla en som inte var högblank och en som var gansk tjock (snygg den med!). Det var små fyrkantiga bitar som du kunde bära med dig och se om de passade ihop med tex köksluckor osv. Det var i Uppsala men så borde de ju ha i Stockholm också. Kanske har de den högblanka i en sån liten ruta som du kan lägga mot en lucka som liknar era.

Kram!

2010-01-09 @ 15:52:41
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0