V i n t e r t i d


Dagens lilla projekt här hemma blir att tvätta alla Myrans kläder så att de är
redo för hans ankomst. Ni ser ju att han likt både sin mamma och pappa inte
har allt för mycket färgglatt eller mönstrat i sin garderob ;-)   

Så har vi fått tillbaka den där timman som "stals" från oss där i slutet av mars. Vintertiden är åter här eller egentligen så är det normaltid vi nu åter är inne i. Oavsett skönt att få den där timman extra så här denna söndag.  

Har hittills hunnit med en lång och skön dusch och en frukost med bland annat yoghurt med resterna av de färska jordgubbarna jag njöt av i fredags. Då var de chokladdoppade i mörk choklad, men nu till frukost var de helt naturella. Gott, gott!

Dagens "to do" är att tvätta upp Myrans små kläder. Köpte härom veckan hem tvättmedlet "Neutral" då det är helt fritt från parfym och andra retande ingredienser. De små bebisarna har känsligare hud när dom är små och använder man då parfymerat tvätt- och sköljmedel så ökar risken att de får hudproblem. Vet inte om det stämmer, men jag vågar då inte chansa. Så ska snart mata första maskinen med hans små kläder, så sött!

På tal om liten i magen så drömde jag för första gången denna natt om att han föddes. Har inte gjort det innan och har nästan undrat lite varför jag inte drömt om varken honom eller graviditeten alls. Men nu så här på sluttampen var han äntligen med i drömarnas värld och han var såklart i mina ögon världens sötaste lilla gosse när han kom ut ♥ 

Hoppas er dag blir bra, på återseende!

Kram/Anna ♥


Kommentarer
Postat av: Violaa

2010-10-31 @ 12:21:10
Postat av: Amanda

Hade också velat drömma bra drömmar som dig, har inte jag gjort. Har haft riktigt hemska mardrömmar! :)

2010-10-31 @ 13:32:35
URL: http://amandaanders.blogg.se/
Postat av: Sofie

Tänk att dagen är här då du ska tvätta hans kläder för att förbereda för hans ankomst! Den dagen har känts såå lång bort men nu är den här! Tycker att era kläder ser jättefina ut och vi har många i samma färgskalor MEN vi har även betydligt fler i crazy colors och mönster och jag fnissar för mig själv när jag tänker på den färgbomb som gömmer sig i vår kista om man jämför med tonerna på Myrans kläder.. :-) Det är så roligt med olikheter! :)



Synd att du inte fick fatt på någon Newbie overall eller mössa, är jätteglad över den vi har och känner att det är en sån man alltid kommer vilja spara för att den är så fin.. :) Men jag har sett den på flera Kappahl så jag tycker inte du ska sluta att leta! Ser att även du gillar ränder, vi har mycket ränder med i "Bullens kollektion".



Kan du inte bjuda på lite magbilder såhär nu på sluttampen? =) Tycker du ska ta med dig karln ut nu med kameran och posera på bryggorna i Sjöstaden.. :D

Btw så av en händelse så har nog listat ut var du jobbar, listat ut och listat ut... det var mer så att jag besökte min kompis i hennes nya lägenhet vid skanstull i veckan (Rutger Fuchsgatan) och så skulle jag parkera och parkerade vid ett gigantiskt stort hus och skrapa som tillhör ett (jag citerar dig) "av Sveriges största försäkringsbolag" och så la jag ihop ett och ett med att det ligger på gångavstånd från Sjöstaden och då slog det mig att det måste vara där du jobbar! :-) Du behöver inte publicera min kommentar om jag har rätt.



Lycka till med tvätten och ha en riktigt bra dag!!

Kramar



2010-10-31 @ 13:36:09
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Amada:

Hemskt med mardrömmar, men har hört att de är väldigt vanliga och att de inte betyder något. Men obehagligt det är det alltid med mardrömmar. Hoppas du slipper fler nu. Kram



Sofie:

Ja nu har vi tvättat en maskin med vita saker, smålog när jag hängde upp dem på tork., Känns som när man hade dockor och lekte ;-) Ja randigt är en favorit i myrans garderob och så rätt färglösa saker emn som sagt både jag och hans far är rätt "beiga" och inte särskilt spaciga när det kommer till kläder, haha!



Ja det stämmer där inne i höghuset sitter jag och ugglar på vardagarna. Ingen hemlighet bara att jag aldrig nämnder namnet. Tänk vad nära vi var då =)



Ha en fortsatt skön söndag, nu är andra maskinen klar med lakan bland annat till lillmyran =)



Kram på dig!





2010-10-31 @ 13:51:09
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Annie

Åhh så mysigt att tvätta de första små kläderna, jag slungas direkt tillbaka i tiden:-)



Du gör helt rätt som köper parfymfritt och inte använder sköljmedel, det ska man absolut inte till småtroll..



Ha en fortsatt fin dag!

2010-10-31 @ 14:40:05
Postat av: :*¨¨*:♥ Camilla ♥:*¨¨*:

Åh va mysigt, minns när jag tvättade och sedan vek de små plaggen omsorgsfullt första gången, det var en härlig känsla att inte riktigt veta vem som skall få bära dem bara kännedom att det snart kommer finnas en liten gosig bebiskropp i som kommer att älskas från första stund.



Skön söndag på dig.

2010-10-31 @ 15:00:21
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: Sofie

Vilken tur att du svarar mig även i min blogg för annars skulle jag alltid missa dina kommentarer för jag går aldrig in efteråt och kollar!



Jasså, så det är där du sitter och ugglar, himmel vilket högt hus! Måste vara en häftig utsikt! Hoppas det gick bra med alla söta små babyclothes, eller "dockkläder" :-) Själv håller jag på bli galen på "titsen" som kliar så jag blir galen. Jag börjar verkligen fråga mig själv hur min kropp kommer att vara efter det här äventyret. Börjar mer och mer ana att det är mycket som aldrig mer blir sig likt. Både inuti och utanpå...:S



Är så nyfiken på ert namnval, hihi, tänk om vi valt samma. Fast det vore iof ganska otroligt eftersom vi väljer olika i mycket annat. Vi vet inte vad det är för kön, nej. Vi frågade på RUL i v.19 men den tjuriga barnmorska vi hade då ville inte berätta vad hon såg. Hepp! Tycker att det kunde fått vara vårt beslut men det gjorde hon till sitt eget. Inte direkt som att jag skulle göra abort i v.19 om jag skulle bli "besviken" eller typ stämma sjukhuset om hon skulle ha fel. Men barnmorskorna har ingen skyldighet att berätta så det är olika från place to place. Vi ska på UL igen på tisdag och nu vill jag inte veta för nu är det så kort kvar så då kan det lika gärna va.. :-) Men vi tror som du på en kille och det har vi trott hela tiden!



Kramis!!



PS!

En fråga, hur mycket lakan set och så har ni nu i förväg till myrisen?

2010-10-31 @ 17:22:40
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Sofie

PS 2

Är det inte dags att ta hem vagnen snart?? :-)

Har ni också tagit med vinterdäck? Ska ni ha några mer "extragrejer"? Vi ska ha adapters till vår Maxi Cosi babyskydd så man smidigt kan fästa det på chassit men annars så är det nog inte mer än så. Förutom Bugga åkpåsen då..



//Nyfiken i en strut

2010-10-31 @ 17:24:12
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Sofie:

Vi har två olika lakanset till den lilla moseskorgen som myran ska sova i första tiden. Det ljusblå polkadot varianten som jag visat på bloggen och ett grått "Moln" från Gunilla Axén. Sedan har vi köpt två större till spjälsängen, det från Lexington och ytterligare ett från polkadot, så vi har 4 par lakanset, två till varje säng. Fler blir det nog inte till moseskorgen i alla fall, till spjälsängen blir det kanske fler när dte blir aktuellt att han sover i den.



Barnvagnen har vi redan här hemma sedan ett tag tillbaka. Jag brukar rulla den här inne ett varv vissa kvällar och maken ser bara konstigt på mig då, haha! Vi har också köpt till vinterhjul och en åkpåse i offwhite. Köpte även en extra sittdyna som ska "andas", men den kommer ju användas först när liggdelen tas bort samt så blev det även en parasol för vår/sommarsolen allt i off white. Tyckte det var lika bra att beställa, men annars inga andra tillbehör.



Kraaam

2010-10-31 @ 18:07:18
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Sandra!!

Hej! Jag hittade in på din blogg genom blogg.se.

Jätte mysig blogg med fina bilder och sköna texter. Jag gillar din inredningsstil och hoppas allt går bra i slutet av graviditeten, själv är jag i vecka 29.

2010-10-31 @ 18:50:50
URL: http://sandraronnfalk.blogg.se/
Postat av: keluhanna

FRÅGESTUND PÅ BLOGGEN, FRÅGA PÅ!

2010-10-31 @ 18:51:35
URL: http://keluhanna.blogg.se/
Postat av: Johanna

Åh vad spännande med drömmar! Det är sådana drömmar man inte vill vakna upp ur. Han kommer ju snart ;)

2010-10-31 @ 19:22:18
URL: http://seluna.blogg.se/
Postat av: Ophelie

Hello Anna,



Cute clothes, but maybe some pastel colors would be nice to add too...Little sailor ant! Next year at that time, you will have to find a cute Halloween outfit for him lol.

Happy Halloween

Hugs

2010-10-31 @ 19:24:33
Postat av: Mirva ♥ m. -04 & -05

Hej Anna!



Jag tvättade också i april 2004 innan 1:a sonen föddes. En gång tvättade jag. Sen tvättade jag aldrig mer nyinköpta för då såg de ju nästan använda ut och han verkade inte alls må dåligt av att ha icke-tvättade nyinköpta kläder. Så det är en myt helt enkelt, tvärtom, de små liven kan faktiskt lättare att drabbas av allergier när vi vuxna håller på och experimenterar. Låt han ha nyinköpta kläder istället för att tvätta dem.



KRAM Mirva

2010-10-31 @ 20:33:43
Postat av: Annas inspiration

ÅHHH tvätta upp kläderna...jag blir helt nostalgisk här. Det var sååå himla mysigt att hänga upp de små plaggen och stryka dem.



Snart är han här den lille prinsen! :-)



Många kramisar

2010-10-31 @ 20:56:18
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Mia

Jag sällar mig till Myrans klädsmak. :) Som student tycker jag det är bäst att satsa på kläder och färger som är trendiga år efter år. Bra för både plånbok och miljö.



Jordgubbar låter så himla gott, äter fruktsallad nu medan jag läser din blogg men det finns just inga gubbar i. :(

2010-10-31 @ 21:12:58
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: Anna-Karin

Man kan aldrig har for mycket lakan, angaende "lakansdiskussionen":-). Vi bytte lakan minst en gang om dagen de forsta 3 manaderna. Var pojke var en "krakpojke", dvs sa fort man lade ner honom sa kraktes han, typ.Nu har jag fortrangt hur jobbigt det var, men tvattmaskinen gick i ett har hemma, med klader och lakan. Sa fram for mer lakan:-))



Nu har du inte langt kvar:-)

2010-10-31 @ 21:22:31
Postat av: Miia - There´s no place like home

Ååh! Vad mysigt att få tvätta Myrans alla kläder =)



Kram/Miia

2010-10-31 @ 21:28:52
URL: http://theresnoplacelikehome.webblogg.se/
Postat av: Kidelinbloggen - Therese

Så mysigt med alla förberedelser inför bebisens ankomst:) Som din dröm antydde är han med all säkerhet det allra sötaste du och maken sett:) Hoppas du får en ny fab. vecka. Kram kram

2010-11-01 @ 00:37:12
URL: http://www.kidelin.se/blogg
Postat av: Finna

Vilka söta kläder (även om Ruben har betydligt färgstarkare kläder, men smaken är ju olika). :) Använde oxå Neutral och parfymfritt sköljmedel till alla hans kläder i början, men efter ett tag smög jag in parfymerat sköljmedel och det gick bra.



I början av graviditeten drömde jag att jag fick en flicka som var jättelik mig, men det blev ju en pojk som var lik pappa. :)



Kram på dig och myran!

2010-11-01 @ 09:10:20
URL: http://www.finna.it
Postat av: Anna

säljer äkta löshår. kika in på min blogg.

2010-11-01 @ 15:51:31
URL: http://storyofanna.blogg.se/
Postat av: elinjosefine

Åh det måste vara en fantastisk känsla och tvätta och sortera de små kläderna!! Så mysigt :)

2010-11-01 @ 20:42:51
URL: http://elinjosefine.blogspot.com
Postat av: Therese

De säger i alla fall att de små är känsliga för starka dofter så man ska vara försiktig med parfym också. Vi tvättar numera alla kläder i parfymfritt tvättmedel då det tar för mycket tid att sortera alla kläder och tvätta extra för Viggo. Skönt att du har koll på allt inför nedkomsten. Har ni fått er vagn? kram till dig

2010-11-01 @ 22:36:22
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Therese:

Ja jag känner också att vi lika gärna kan tvätta i parfymfritt, så kommer göra precis som ni! Ja vi har fått vagnen, står i det blivande barnrummet och väntar på lillen =)



Sov sött, kram/Anna

2010-11-01 @ 22:59:19
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Camilla

Myran kommer ha så mycket fina kläder, men så är det med en snäll mamma och pappa ;-) Kan meddela att Biancas garderob inte ser så mycket "livligare" ut, den går i rosa och vitt (ja, lite grått dyker upp emellanåt också..).



Ang neutral så använde vi det här hemma också när kläderna skulle tvättas upp, använder faktiskt deras sköljmedel än idag.



Kram!

2010-11-02 @ 19:54:12
URL: http://vitha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0