Kycklingfilé med Karljohanpasta & tryffelolja
Vi älskar kyckling i alla dess former i denna lilla familj. Här är ett gott och enkelt recept på kycklingfilé med färsk pasta med god Karljohanfyllning. Snabbt, enkelt och som sagt GOTT, så ett litet recepttips så här en lördag när man kanske vill svänga ihop något lite extra!
Ingredienser - 4 personer
4 kycklingfiléer, gärna majskyckling med skinn
salt och peppar
olja till stekning
2 dl kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 knippa grön sparris
4 portioner färsk pasta med fyllning av karljohans-svamp
1-2 tsk tryffelolja
rivet skal av 1 citron
Gör så här:
Salta och peppra kycklingen. Lägg med skinnsidan ner i lite olja i en stekpanna och stek tills skinnet har fin färg. Efterstek i 150° varm ugn i ca 20 min. Lyft upp kycklingen och koka ur pannan med buljong och grädde. Koka tills såsen tjocknar något. Skär sparrisen i bitar. Koka upp 2 kastruller med lättsaltat vatten. Koka pastan i den ena, se paketets anvisningar, och sparrisen i den andra, ca 2 min. Häll av kokvattnet. Fördela pasta och sparris på tallrikar. Skiva kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå. Ringla tryffelolja över och toppa med citronskal. Servera med såsen.
Receptet kommer ursprungligen från tidningen Femina
Tack för ännu ett kanon recept!
kramar
Angelica
Angelica:
Vassgo :-) Ha en mysig lördag, KRAM
Det låter så gott! Älskar kyckling. Detta receptet får jag nog testa på! :-)
Ha de så gott!
Mums ser gott ut! Håller med du bjuder alltid på så goda recept tips :)
Kramar