Munsbitar till glöggminglet



Tänk att det bara är nio dagar kvar till första adventshelgen, supermysigt! Med advent och jul kommer en del glöggmingel och här kommer lite godsaker man kan bjuda på om man vill ha lite tips. Jag har inte testat något av recepten ännu så jag kan inte säga om det är gott, men tycker det låter som helt perfekta små tilltugg för ett juligt litet mingel. Recepten kommer ursprungligen från Allt om Mat 

Denna onsdag har gått i en faslig fart måste jag säga, men det gör väl i o f s alla dagar i veckan känns det som. Kyligt och rimfrostigt ute, jättefint och nu har jag fått upp ljusslinga på balkongen som lyser upp så underbart fint utanför våra stora fönsterpartier. Tjuvstartat advent lite med andra ord, känns bra! 

Ikväll blir det hemmamys (inte direkt ovanligt, känns som det är det jag pysslar med för jämnan nu för tiden ;-)) Hoppas att ni alla får en mysig kväll och här kommer recept på diverse godbitar:  

Chèvrebollar rullade i russin och torkade tranbär

Ingredienser - 20 bollar
200 g chèvre (fransk getost)
100 g cream cheese
1 dl gula, gröna och/eller bruna russin
1 dl torkade tranbär


Gör så här:
Blanda chèvreost och cream cheese. Ställ in i kylen tills röran stelnar något och kan rullas till bollar. Hacka russinen och de torkade tranbären. Russinen kan med fördel frysas en stund så att de blir enklare att hacka. Rulla bollarna i russinen och tranbären.


Kanel och honungsrostade nötter


Ingredienser - 6 dl
2 dl hela och skalade mandlar
2 dl cashewnötter
1 dl jordnötter
½ dl solrosfrön
2 tsk kanel
1 tsk chilipulver
2 tsk salt
1 äggvita
2 msk honung
1 dl russin och torkade tranbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötter och solrosfrön. Rör i kryddorna, socker och salt. Vispa äggvitan lätt. Blanda ner äggvitan och honungen i nötterna och rör om så att de täcks väl. Sprid ut dem i en långpanna och rosta i ugnen i 15–20 minuter. Rör om då och då. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna. Rör i russinen och de torkade tranbären.


Färskostfyllda dadlar med pecannötter

Ingredienser
- 20 bitar
20 torkade dadlar
100 g cream cheese
20 pecannötter


Gör så här:
Skär ett snitt i dadlarna utan att skära igenom helt och hållet. Spritsa lite färskost i varje dadel. Tryck sedan in en pecannöt.


Pepparkaksbiscotti med lingon och mandel


Ingredienser
- 40 skorpor
100 g rumvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
7–8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlikor
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl skållad och skalad mandel
1-2 dl lingon
1 msk vetemjöl


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Blanda lingonen med vetemjöl och rör försiktig ner i degen. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Lycka till och hojta gärna till om ni testar något av recepten så lovar jag göra det samma om jag gör det! Nu ska jag njuta av denna onsdagskväll.

På återseende,

Kramar ♥


Kommentarer
Postat av: Sofie

Mkt såg gott ut men jag blundar (har drabbats av för högt blodsockervärde och sockerbantar). Hoppas du får en mysig kväll i sjöstaden, du vet vad jag har sagt ska hända första advent.... ;-)



kramar!!!

2010-11-17 @ 18:45:29
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Carolines hemligheter

Vilka små godsaker, perfekt till glöggen nu när julen snart står för dörren :-)



Jobbar du bara nästa vecka också, tänk att det är så lite tid kvar nu tills det är dags att gå på lång föräldraledighet! Skall bli så kul att följa dig/er på sluttampen av denna häftiga bebisresa :-)



Jag hoppas att vi kan träffas snart, vad tror du antingen om du vill komma hit och hänga med mig och Majken någon gång under din första lediga vecka (om inte lillkillen kikar ut lite för tidigt vill säga) eller om du och J vill komma över tillsammans på lite adventsfika nästa helg (alltså helgen efter denna helg)?



Stor kram till dig och ha en riktigt skön kväll!!!

2010-11-17 @ 19:21:29
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Malena

Vi har glöggmingel varje år och det är så underbart roligt att komma på avd man ska äta! :) Finns så mycket gott! En stående favorit som vi inte får byta ut för våra gäster är lax och wasabisnurror som inte är så juliga men otroligt goda! FÖrra året hade jag saffransstänger med apelsin i som också blev en hit. Det är snart dags att börja planera (har jag gjort i huvudet i flera veckor) så ajg tar tacksamt emot tips! :)



Men visst är det skönt med hemmamys! :) Du behöver säkert ladda upp nu med en massa vila inför allt spännande och nytt som du snart har framför dig!



Tänker på dig!



Kramar!

2010-11-17 @ 19:43:23
URL: http://malenasplace.blogg.se/
Postat av: Sofie

Men du vad knäppt, har jag tipsat om något som inte finns att köpa.. Faktum är att jag gjorde kollaget i torsdags, så den måste vara slut. Var själv inne och letade i webshoppen.. Och jag har inget minne av att jag sett den i butik heller. Typiskt! :(



Men man vet aldrig med H&M den kanske dyker upp, isf hojtar jag till! =)



Kramar!!

2010-11-17 @ 20:59:36
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Nina - Glamourmamman

Gott det ser ut - inget är som första koppen glögg :-) Kan inte fatta att det snart är advent, vart tog hösten vägen liksom?!



Kram & Gonatt!

2010-11-17 @ 21:40:31
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Mmm vilka godbitar du radar upp,

hoppas du har det bra i sköna soffan :-)



kramis

2010-11-17 @ 21:49:05
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Christina

mmm vad mysigt! Bara njut av Julen! :) Kolla gärna in min smink och hår blogg!

2010-11-17 @ 23:02:00
URL: http://hairbycle.blogg.se/
Postat av: Sarah

Här kommer ett litet HETT TIPS, en GRYM R&B artist som heter Paul M. Kolla in hans nya video "Baybe" på hans hemsida: http://www.paulm.se

2010-11-18 @ 00:24:51
URL: http://www.paulm.se
Postat av: Rebecca

Good Morning! (man får ju variera sig ;) )



Ni gör rätt i att passa på att mysa. :)



Pepparkaksbiscotti m lingon låter kul. :) Jag är sugen på att ordna, om inte glöggmingel så adventskaffe och bjuda lite släkt. Frågan är om det är lönt; om ngn vill komma den långa biten. Ska se vad mannen tycker om idén. :) Men som jag brukar påpeka för släktingarna på både sidor; Det är lika långt för oss att åka till er, som för er att åka till oss...! ;)



Massor kramar!

2010-11-18 @ 05:45:54
Postat av: Nina

Dadlarna och biscottina måste provas!!! MUMMA!!! :)



Kram ♥

2010-11-18 @ 06:08:41
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: Elin

det ser hur gott som helst ! :)

2010-11-22 @ 18:00:32
URL: http://letsdoothiis.blogg.se/
Postat av: Elvira

Häftig blogg! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-05-10 @ 19:32:24
URL: http://harmankardonreceiver.org
Postat av: Astrid

Jag tycker att du har en skitfin sida! Har du lust så slå även ett öga på min :).

2011-07-13 @ 07:18:26
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0