Pastellfärgade små drömmar


Som små pastellfärgade drömmar är de franska macaron
kakorna.

Tyvärr har mina blivit en aning tilltuffsade under hemresan
men lika goda är de ändå.



Sötaste kakorna enligt mig är de färglada små biskvierna även kallade macarons på franska. Finns med mängder med olika fyllningar mellan de färgade bottnarna gjorda av mandel och äggvita. Supergoda till en dubbel espresso. Min favoritfyllning är nog de med färska hallon. Köpte på mig ett litet lager från Laudurée när vi var i Paris, perfekt som gåva eller om man själv vill lyxa till det lite extra till sitt kaffe.

Man behöver dock inte åka till Frankrike för att njuta av den pastellfärgade godbiten, så här bakar du egna och varför inte baka och ge bort en påse med egengjorda macarons i julklapp till någon du tycker om? Tänk er att lägga dem i fin cellofanpåse och knyta ett fint sidenband runt och en egengjord liten etikett...

Här är ett recept på rosa macarons med smak av hallon.

Cirka 25-30 stycken

Kakor
3,5 dl florsocker
130 gram mald och skållad sötmandel
4 äggvitor från normalstora ägg
1,5 dl strösocker
1-2 droppar röd karamellfärg

Smörkräm
100 gram smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1-2- matskedar koncentrerad hallonsaft
eller två matskedar hallonsylt.

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda florsocker och mandel i en bunke och vispa vitorna till marängsmet med väl rengjord elvisp i en annan bunke. Vispa långsamt till en början och öka takten när trådar bildats bland vitorna. Tillsätt sockret och den röda karamellfärgen mot slutet.

Vänd ned de torra ingredienserna i marängsmeten och spritsa ut dem i cirka 50-60 femkronorsstora klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt vila i cirka tio minuter innan gräddning för att undvika att kakorna spricker under gräddningsprocessen.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-15 minuter, de ska fortfarande vara lite mjuka i mitten när de är klara. Ta ut dem och låt dem svalna på pappret utanför plåten medan du gör i ordning smörkrämen.

Lägg rumstempererat smör i en skål och rör ihop med flor- och vaniljsocker. Vispa blandningen och när den är porös adderar du äggula och hallonsaft. Bli den inte tillräckligt röd kan du lägga till en liten droppe av karamellfärgen även här. Lägg en klick på en kaka och sätt på en annan som lock.

Förvara dem kallt och njut till en kopp espresso.

Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Hemma hos Katta

Har faktiskt aldrig testat Macarons men kakorna ser helt klart ut som små färgglada drömmar! Älskar allt som är sött! =) Biskvier har jag bakat en gång tidigare men det här receptet ser helt klart ut som en utmaning... Coolt att få till egna!



Ha en riktigt bra kväll där borta! KRAAM

2009-12-15 @ 19:24:09
URL: http://kattabloggen.blogg.se/
Postat av: j

Aldrig smakat på sådana söta men vill så gärna göra det, kul att du skrev med receptet verkar ju inte allt för svårt att baka sådana!

Hoppas du har en bra tisdagkväll.kramar

2009-12-15 @ 20:28:48
Postat av: Jenny

Aldrig smakat på sådana söta men vill så gärna göra det, kul att du skrev med receptet verkar ju inte allt för svårt att baka sådana!

Hoppas du har en bra tisdagkväll.kramar

2009-12-15 @ 20:29:01
URL: http://jenlen.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Åhh himmel så gott det ser ut!!!



Hoppas allt är bra

stor kram

2009-12-15 @ 20:38:33
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

God kväll! Hoppas du tagit dig igenom snön oskadd. Riktigt ruskigt att köra bil nu kan jag meddela.



Vi är lika lycklig du och jag som har macarons från Ladurée hemma! Fick ju en ask av Jessi, tur som jag hade!!



Ha en bra kväll och kul med bloggdate med Caroline igen =0)



Kramar

2009-12-15 @ 20:41:28
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Sue

De är ju alldeles ljuvliga!!!!! Måste jag bara testa!



Hoppas att du har det bra annars denna härliga vinterdag!



Kramet på dig!

2009-12-15 @ 21:03:43
URL: http://suzanita.blogg.se/
Postat av: jessi

Ja de är goda! Undrar om Laduree finns på fler ställen inte bara Paris och London, det måste jag ta reda på!



KRAM!

2009-12-15 @ 21:57:55
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Caroline

Min farmor gjorde jämt sådana när hon var i livet! :) Hon brukade göra en hel låda full när vi fyllde år, så himla mumsiga! :)



Ska testa ditt recept faktiskt, men de blir nog aldrig som farmors! :)

2009-12-16 @ 00:33:33
URL: http://evacarolinen.blogg.se/
Postat av: Abbe

En liten ask av de vackra macarons brukar få följa med hem fr Laudree (finns i Dublin, Zurich o säkert på fler ställen) Jag har en gång bakat själv. Vilket jobb!!! Vi malde, fixade och spritsade en hel dag:-) men resultatet blev ganska bra

http://abfabimedelaldern.wordpress.com/2009/03/09/sma-snobbiga-franska-kakor/

2009-12-16 @ 15:51:22
URL: http://abfabimedelaldern.wordpress.com/
Postat av: Girly

Det sötaset kakorna jag sett.

Man vill bara sträcka in handen i din bild och få smaka på dem =P



god jul Girly <3

2009-12-16 @ 16:06:24
URL: http://girlysworld.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Abbe:

Åhh dina kakor såg ju jättefina ut, kan tänka mig att det är en hel del pill för att få till dem så där fint :-) Kraaam



Girly:

Ja visst är de fina, härligt med all färg! Ja testa du att sträcka dig efter en ;-) Kraaaam kraaam

2009-12-16 @ 16:22:29
URL: http://starwoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0