Fiskfilé i hummersås

Startar dagen med ett eget komponerat recept till er som gillar receptinlägg. Rätten är sååå god och inte det minsta komplicerad att tillaga.
Ingredienser - två personer
2 st fiskfiléer t.ex Sjötunga, (använde pangasiusfilé sist funkar det oxå)
2 dl cremè fraiche
2.5 dl matlagningsgrädde
2-3 msk hummerfond
rikligt med dill
en klick smör
salt och peppar
Sockerärtor & räkor till dekoration
Gör så här:
Lägg fileérna i en ungsäkerform (använder du inte färsk fisk så måste fisken tinas före går inte att lägg i frysta filéer) Salta och peppra fisken. Koka upp grädde och cremè fraiche tillsammans med hummerfonden samt dill. Låt den sedan såsen reducera dvs så att vätska kokas ner så att såsen blir mer koncentrerad i smakerna, klicka i en klick med smör mot slutet av kokningen. Häll sedan vätskan över den råa fisken och sätt in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Servera sedan med kokt potatis, socker ärtor och skalade räkor. Riktigt gott!
Det låter kanongott. Ett recept att spara
Ser gott ut, du lägger alltid upp det så fint o visst e det kul :) Jag gör det ibland men e jag riktigt hungrig så lägger jag där e plats för då blir hela tallriken full :)
Vilken toppenrätt, enkel att tillaga och verkar vara riktig god. Den skall jag testa här hemma helt klart :-)
Kram i solgasset!
Bra med ett fiskrecept - är helt enkelt inte bra på att tillaga fisk.. =) Hoppas denna dag blir lika bra som gårdagen.. Kram
Bra med ett fiskrecept - är helt enkelt inte bra på att tillaga fisk.. =) Hoppas denna dag blir lika bra som gårdagen.. Kram
Mmmm, det ser gott ut! Håller med dig om att det måste vara enkelt att laga mat. Är det för krångligt blir det inte lika kul.
KramKram
Så gott det lät! Detta ska jag absolut testa! :)
Kram
Detta låter supergott!
Skall prova receptet senare i veckan.
Ha en bra dag!
kram
Ha ha, vi hade nästintill samma kvällsmat igår. Fast jag körde sejfilé, paprika, pressad citron & persilja istället. Och så hade jag det inte i ugnen. Kanske inte var så lika ändå... men annars var det lika ;)
Hej Anna,
Har följt din blogg ett tag och tycker verkligen att det är en trevlig stund då jag dagligen får ta del av din tillvaro. Provade förresten receptet ovan igår och det var verkligen en lyxig rätt av annars ganska enkla ingredienser! Mums!!
Ha det gott!