Nougatplommon på grillen
Fann det här dessert receptet för ett tag sedan och som jag nu tänkt att vi ska testa här nere på västkusten i veckan då grillning garanterat kommer stå på menyn. Visst låter det väl lite gott, receptet kommer ursprungligen från Odense.
Ingredienser 4 personer
6 stora plommon
50 g Nougat
2 msk Cointreau eller annan apelsinlikör
150 g Mandelmassa
vatten
Tillbehör: vaniljglass eller vispad grädde
Gör så här
Dela plommonen i halvor, ta bort kärnan och lägg dem i aluminiumfolie eller en liten ugnsfast form. Skär nougaten i 12 lika stora bitar och lägg en bit i varje plommon. Blanda mandelmassan med vatten, så att den blir så pass mjuk att den går att spritsa. Stänk Cointreau över plommonhalvorna och spritsa därefter på mandelmassa så att den täcker nougaten. Grilla plommonen med indirekt värme under lock i ca. 15 min, tills de är mjuka och mandelmassan gyllen. Servera med glass eller grädde.
OBS! Viktigt att plommonen står på aluminiumfolie eller i ugnsfast form så att de tillagas i indirekt värme, annars bräns de.
Ser otroligt gott ut!
Låter supergott! Mums! :)
Kram Nicky
Låter jättegott och annorlunda ! Superfin du var på bröllopet ! Kram
Mmmm verkar jättegott!
Vilket smaskigt recept,
är säker på att det smakar bra!
trevlig kväll gumman!
Hej!
Jag hittade hit genom josefines (prinsessans dagbok) blogg där hon länkat till din skaldjurspaj. Den verkar supergod! En fråga bara: lägger du i frysta skaldjur direkt i pajen eller tinar du dem först? Kram M
M:
Jag tinar skaldjuren före, glömde jag skriva i receptet, men de fick tina långsamt i kylen först sedan la jag dem i pajskalet. Lycka till och välkommen åter =) Kramar, Anna
Vilket smaskigt recept
Kraam
Vad gott det såg ut!!
Vilka härliga bilder från bröllopet - och du var ju bara så fin! :-)