Saffransgul julkaka



Ingredienser:
150 g smör
1 kuvert saffran
1,5 dl mjölk
2 ägg
1 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
300 gram mandelmassa

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i saffran och mjölk. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Riv mandelmassan med ett rivjärn. Tillsätt vätskan och mjölet omväxlande i äggblandningen och rör sedan ned mandelmassan. Häll upp i en smord avlång kakform eller i två mindre och grädda i nedre delen av ugnen, ca 30-40 min, kortare tid om du delar smeten på två former. Pröva med sticka! Pudra gärna den svalnade kakan med florsocker.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0