Lördagskväll i Sjöstaden


Mateusskålen är tom, glömde köpa något gott att fylla den med när
vi storhandlade igår. Som tur är finns det god choklad i kylskåpet,
så ingen fara skedd om sötsuget slår in senare denna kväll.

Lördags lugnet har sänkt sig och här hemma har det varit full aktivitet hela denna dag. Jag har dels hantlangat lite till maken som fick ihop möbeln fint och som nu pryder barnkammaren. Jag är sjukt nöjd med resultatet och lovar att det kommer bilder, men vill få det mesta klart innan jag far fram med kameran. Sedan har jag strukit makens alla skjortor som tack för alla hjälp. Helt enkelt ett givande och tagande i ett äktenskap med andra ord och jag gillar att man kan hjälpas åt. 

Blir tacosfrossa alldeles strax a´la Svensson denna lördag. Inget fel med det, men vi lär väl inte vara direkt originella utan det är väl så det ser ut i många stugor i detta avlånga land en kväll på helgen ;-) Programmet "Så mycket bättre" klockan 20:00 missar jag inte. Älskar programmet och blir alltid lika imponerad av hur vissa gör om andras hits till så sjukt bra egna låtar. Förra veckan var September och Di Leva mina favoriter när de tolkade Petters låtar. Läste att September kommer att släppa låten "Microfon kåt" framöver, här är en som ska köpa den då. 

Nu ska jag kila och skära upp grönskar till tacosen, vi hörs och ha en härlig kväll!

Kramar ♥ 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Kommer också köpa den när låten kommer ut! Hoppas ni får en bra lördagskväll, gott med tacos! Kram

2010-11-13 @ 19:39:24
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Josefine, Blåeld

Hej!



Fin Mateusskål! Jag har en fråga angående er vita förvaringsmöbel (under tv:n)som syns i ett inlägg nedan - vart har ni köpt den? Är på jakt efter en sådan att förvara böcker/skivor i och den var verkligen i im smak! Tacksam för svar!

Kram!

2010-11-13 @ 19:48:29
URL: http://blaeld.blogg.se/
Postat av: Diana

Ska bli kul att se bilder sen på rummet! Du är ju så himla duktig på att inreda och göra fint :)

2010-11-13 @ 21:27:26
Postat av: Helena

Har också fastnat för "så mycket bättre"! Jättecharmigt program och vilken bra programide :-) Kul att man såg Di Leva i jeans i dagens program hihi.



Nyfiken på hur ert barnrum blev, vi har hängt upp en hylla vid skötbordet idag. Jätteskönt att ha lite mer förvaring där :-)



ha en härlig helg nu!

Kram

2010-11-13 @ 21:51:19
URL: http://tausert.wordpress.com
Postat av: Sandra

Matteus är husporslinet här hemma med. Vackert som attan !

2010-11-13 @ 22:59:24
URL: http://storstadstockholms.blogspot.com/
Postat av: Ninnie mamma till Noah

God morgon!



Tack så mycket!

Vad roligt att du la till mig! :)



Den randiga koftan var suuuuper söt, billig med! Så spring och köp, kul att vi kan tipsa varandra med saker!



Ha en fin dag, KRAMAR från oss!

2010-11-14 @ 10:03:39
URL: http://www.misscandlee.se
Postat av: Therese - Colins mamma

Kikade lite på "Så mycket bättre" igår också, har faktiskt inte tittat på det förut. De flesta sitter väl bänkade framför det på lördagskvällarna :)

2010-11-14 @ 10:30:03
URL: http://minbebis.com/blogg/hostherese
Postat av: Malena

Tacos behövs ibland! :) Vi brukar göra en variant som slpr högre som heter Florens dip! Så himla gott att frossa i! Frächare smak än typiska taccosamken men kanske något sulligare!



Mårten stryker sina skjortor själv. Han är väääldigt noga när han gör det så när jag väl hjälper honom får jag näsatn press!! :)



Kram fina Anna!

2010-11-14 @ 11:19:14
URL: http://malenasplace.blogg.se/
Postat av: Marie

Spännande att få se bilder från barnkammaren sen, (jag är säker på att det är jättefint där)



Det är faktiskt jättegott med tacos lite då och då, fast det är så "vanligt"



Ha en fin söndag, kram!

2010-11-14 @ 11:32:45
URL: http://sjovreten.blogg.se/
Postat av: Iza

Underbar inredning du har!

En tanke bara: maken "hjälper" dig att göra i ordning barnets rum, och du stryker hans skjortor som "tack" för denna hjälp? Men att fixa och dona i sitt barns rum är väl inte en tjänst som utförs åt dig utan snarare ett "måste" för det är ju hans barn lika mycket som ditt, därav ingen tjänst?



Jag förstår att du kommer att svara att ni hjälps åt och han gör i ordning barnkammaren och du stryker skjortor för att hjälpas åt i det hela men det framstår (mellan raderna) som att du får hjälp och gör en tjänst tillbaka vilket samtidigt placerar er i rollerna som mor och ansvarig för barnets rum och om han inkräktar på detta "område" blir det en tjänst eller "hjälp" med något som är lika mycket hans ansvar som ditt.



Jag vet att detta kan låta jobbigt och analyserande. Men genusvetare som jag är så ogillar jag starkt när roller befästs genom vardagliga situationer och interaktioner kvinna och man emellan. Vill inte vara elak eller ond bara en tanke som jag ville dela med mig för att få reda på hur du tänker.



2010-11-14 @ 22:03:02
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Iza:

Tack =) Jag personligen kan tycka ibland att man har för mycket fokus på detta med uppdeleningen mellan manligt och kvinnligt och vilka roller man väljer att ha. Jag är absolut för jämnställdhet, men ofta gör man väl det som fungera bäst i praktiken i ett förhållande/familj (hoppas jag).



I vårt fall hade jag mycket väl kunnat montera ihop möbeln och maken strukit skjortorna (vilket han oftast gör annars), men med tanke på att jag är höggravid så var det bättre för min kropp att jag slapp ligga på golvet och montera ihop en tung möbel. Och med den rollfördelningen vi valde i lördags fick vi istället mer tid för varandra när allt var klart och vi var båda nöjda med vår rollfördelning.



Förörvrigt så tar jag inte illa upp eller tycker din fråga är "elak" =)



Kram/Anna

2010-11-14 @ 23:33:11
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Sofia

Väldigt söta skålar!

2010-11-23 @ 22:18:03
URL: http://www.intheheadofs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0