Onsdag mitt i veckan


Ljus i alla former: doftljus, värmeljus, blockljus, you name it
hör helt klart hösten och vintern till. Här hemma konsumeras
det mycket ljus under november till och med mars.

Idag är det ingen piggelin som sitter här framför datorn och knåpar ihop några små rader innan jag ska bege mig mot arbetet. Ska onekligen bli skönt att vara mammaledig snart även om det innebär allt från att man inte får sova hela nätter och att man ska amma stup i kvarten osv, men jag slipper åtminstone bege mig ut okristligt tidigt på mornarna. Nu har jag bara ynka tretton arbetsdagar kvar tills jag kan gå på föräldraledighet fram till januari 2012, känns speciellt minst sagt.

Fy igår var ingen rolig kväll sett ur halsbrännan jag nämnde redan i inlägget igår. Fy vad obehagligt det är! Har aldrig haft det före Myris "flyttade in" och det är egentligen inget större problem nu heller för jag har bara haft det några få gånger hittills. Men igår så höll det i sig från det att jag kom hem tills jag somnade sista gången för natten. Man känner sig inte fräsch om man säger så, stundtals vattnas det i munnen som strax innan man ska kräkas, hua! Det sägs att har man mycket halsbränna under graviditeten så föds bebisen med mycket hår, har man lite halsbänna har den mindre. Om det är en skröna eller inte det vet jag inte, men ska man tro det så kommer nog vår lillkille inte ha särskilt mycket av den varan, men en liten kaluf kanske håller på att växa till sig nu så här på slutet ;-) 

Nu ska jag sluta berätta mer om mina halvtrevliga åkommor och låta er klicka er vidare till någon annan sida. Önskar er en bra dag och på återseende hoppas jag!

Kramar ♥

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej,

läser ofta här men har aldrig kommenterat förut. Bodde i Sjöstan i flera år och det var nog då som jag hittade din blogg. Nu har vi flyttat tillbaka till Södermalm.

Halsbränna är hemskt. Jag led enormt av det när jag väntade så väl tvillingarna som enlingen. Alla tre föddes dock utan hår! :)

Lycka till med allt – nu är det nära!

/Sara

2010-11-10 @ 07:42:17
Postat av: Sara F

Jag hade jättemycket halsbränna när jag var gravid förra gången och ut kom en tjej med en rejäl mörk kalufs :-) Har även fått halsbränna nu också, inte så roligt. Att dricka Samarin hjälper jättebra, för mig håller det halsbrännan borta flera dagar!

2010-11-10 @ 07:49:55
Postat av: sara

älskar ljus :)

2010-11-10 @ 07:54:12
URL: http://smuls.blogg.se/
Postat av: Rebecca

God förmiddag!Usch, det låter inte roligt med halsbränna av den kalibern! :( Ladda upp med något medel idag du, så du åtminstone kan få lindring, även om det kanske inte går bort helt, när det sätter in. Vi har alltid Rennie hemma. Det är en kvarleva från förr när min man ofta hade halsbränna/sur mage. Han brukade ta två sugtabletter på en gång då och det fungerade oftast. Även om det inte är ofta vi behöver använda sånt nu för tiden, så är det skönt att alltid ha hemma. :)Hoppas dagen blir bra i alla fall!

Massor kramar!

2010-11-10 @ 08:17:54
Postat av: Annie

När jag väntade sonen så hade jag så mycket halsbränna att jag tillslut drack flytande Gaviscon direkt ur flaskan men inte ett hårstrå hade han på huvudet:-)Det finns många bra receptfria medel mot halsbränna men när man är gravid är det bäst med ett som lägger sig som ett "lock" vid magmunnen. Det är ju Myris som trycker upp magsäcken. Fråga på apoteket dom är guld värda.

2010-11-10 @ 08:22:08
Postat av: Maja

Vet att min syster hade riktigt mycket problem med halsbrännan under graviditeten, hoppas du slipper det framöver:S

2010-11-10 @ 08:23:17
URL: http://mcaria.blogg.se/
Postat av: Camillasnyahem

Hua, halsbränna är ju hemskt. Angående skrönan kan jag säga att jag åt en karta Novalucol (vill minnas att det heter så) sista månaden med Lea och hon föddes med jättemycket hår. Har inte haft halsbränna sen den sekunden hon kom ut. :)Hoppas du får en bra dag! Själva kommer vi ingenstans eftersom vi är insnöade. Trist, men ska gå ut och göra snögubbar med Lea, mysigt!

2010-11-10 @ 08:26:29
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Emmy

Åh nej, känner igen den där läskiga halsbrännan. mitt tips är Losec Mups. Det åt jag massor på slutet med Ture, för jag stod inte ut med den där läskiga halsbrännan.http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=203317Du kanske inte vill äta tabletter, men det är ingen höjdare att dras med det där heller ;) De är "säkra" under graviditet men ska inte tas när man ammas.Testa det! Receptfria och gör underverk :)Ska säga att jag testat allt, Novalucol, Rennie mm. inget hjälpte.. Förutom att äta en piggelin varje kvart och mariekex. haha men det funkar ju itne jämt ;)

2010-11-10 @ 08:38:56
URL: http://emmyt.blogg.se/
Postat av: emelie

mums med ljus, jag köpte ett paket med ljus med doft av pepparkakor igår, lukta otroligt gott ^^

2010-11-10 @ 08:50:12
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: KarolinaM

Inte kul med halsbränna! TIPS!=Rennie...Tuggtabletter att köpa på Apoteket. Tuggade dom t.o.m på förlossningen haha. Jätte bra att ha med sig var helst den kan slå till!

Ha en fin dag!

2010-11-10 @ 08:54:47
Postat av: Villa W

Köp hem Gaviscon (receptfritt)ifall det blir fler ggr. Finns flytande eller som tuggtablett. Fungerade för mig... b

2010-11-10 @ 09:12:01
URL: http://www.villawonderful.blogspot.com
Postat av: Elin

Å nu är det inte långt kvar...

Jag har haft halsbrännan "from hell" båda graviditeterna och båda mina flickor har haft massa hår. Ska bli spännande att se hur lilla myran ser ut.Stor kram!

2010-11-10 @ 09:14:00
URL: http://heltsubjektiv.blogg.se/
Postat av: Isabella K

Hej hej,du är i gott sällskap för här är en till med halsbränna. Så vet precis vad du pratar om. Inte kul alls. Men vad ska man inte igenom för det lilla undret där inne i magen :)När jag väntade vårt första barn så hade jag massa halsbränna och trodde dottern skulle ha massa hår - men det hade hon inte. Så skrönan gäller visst inte helt för mig iaf. Nu väntas det en liten kille i februari (med eller utan hår blir frågan?) :)Hoppas att du mår bättre idag och slipper mer halsbränna på en god stund. Tänk, nu har du inte länge kvar!Är förresten dålig på att kommentera, men tokgilar din blogg! Får så mycket inspiration för vi har så lik stil på mångt och mycket.Kram Isabella

2010-11-10 @ 09:14:22
Postat av: Emelie

Åh, så vackert med ljus!

2010-11-10 @ 09:16:49
URL: http://emptypages.blogg.se/
Postat av: systerA

Hej! Halsbrännan är verkligen inte kul. Måste tipsa om ett husmorsknep; sötmandel. Tugga i dig några mandlar och halsbrännan försvinner!Lycka till!/ Andrea

2010-11-10 @ 09:24:06
URL: http://davidsmamma.blogspot.com
Postat av: grommis

Haha, må le av det med halsbrann og lite hår.. ;P Stemte på meg og min venninne som fikk to enbabyjenter med en ukes mellomrom. Hun hadde MASSE halsbrann og fikk en liten jente med masse hår. Jeg hadde halsbrann typ 2 ganger og min lille jente har fremdeles ikke så mye hår .. ;P

Nå skjer det snart - MASSE lykke til!

2010-11-10 @ 09:39:28
URL: http://grommis.blogspot.com
Postat av: Petra

Här hemma konsumeras det också ljus. :)

Finns inget bättre än och tända en massa ljus och mysa under en filt på kvällen.

2010-11-10 @ 10:04:39
URL: http://linnea84.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag har hört att om det blir en tjej så har man halsbränna?! men...du ska ju få en liten kille så d kan ju inte stämma :)

själv fick jag en kille...utan halsbränna en enda gång :)

2010-11-10 @ 10:05:40
Postat av: Designing good life - Sarah

Usch halsbränna, inte skoj alls. Fick det för första gången när jag väntade lillen. Säger bara: stackars dom som har det utan att vara gravida!

2010-11-10 @ 10:12:15
URL: http://www.designinggoodlife.se
Postat av: Tess

Det där med håret är rena skrönan kan jag säga :-) Jag hade jättemycket halsbränna under graviditeten. Har ALDRIG halsbränna annars. Men visst kom det ut en liten flintis som bara har lite fjun på bakhuvudet...hehe :-) Angående ljus...här går det också åt en hel del ljus under höst och vinter. Är bland det mysigaste som finns under de årstiderna :-)

2010-11-10 @ 10:13:34
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Postat av: Michelle och GirlZen

Hej du, måste bara säga att det där med halsbränna ch hår är en skröna. har haft halsbränna med alla tre barn och bara två av dem hade mycke hår när dom föddes :)Hoppas du får en bra mitt i veckan dag

2010-11-10 @ 10:21:35
URL: http://MsDemoch.wordpress.com
Postat av: MaryCaroline

Usch för halsbränna! Desto trevligare är det med mysiga ljus :)

2010-11-10 @ 10:58:41
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Det där med halsbränna och mycket hår har stämt på mina tre tjejer! Finns tuggtabletter mot halsbränna att köpa på Apoteket. Bara vissa sorter som man får ta när man är gravid så läs på förpackningen först!!

2010-11-10 @ 11:50:53
Postat av: Malin S

Säg till om du vill ha medikamenttips vad gäller halsbrännan. Då står din personliga Drogisarbetare till tjänst ;)Va skönt med mammaledighet! Vilken häftig och annorlunda tid du har framför dig =)

2010-11-10 @ 12:31:31
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Anna

Ska din man vara pappaledig efter att du börjat jobba igen? För du är väl bara hemma i 1 år?

2010-11-10 @ 12:59:08
Postat av: Anne-Lie

jag hade vidrig halsbränna när gravid med mina söner, det var första tecknet när jag var gravid andra gången! halsbrännan kände jag innan jag ens gjorde graviditetstest! första sonen föddes med tjockt svart hår och andra med några få blonda hårstrån så du vet ;-) jag tog medicin mot det, stod inte ut annars, Gaviscon? från apoteket. Har också hört om husmorskurer som att tugga havregrynsflingor...du kan väl testa och se om det funkar :-)

2010-11-10 @ 13:02:42
Postat av: Angelica

Hej Anna

Gå till apoteket de har medicin som hjälper,drack själv något flytande som la sig som ett lock...jätteäckligt men man slapp snabbt halsbrännan.

kramar!

2010-11-10 @ 14:21:22
URL: http://angelicalivia.blogg.se/
Postat av: Emma från Kastberga

Ja, det där med halsbränna är inget roligt:( Min började så smått för ett par veckor sedan och som du beskriver är det riktigt obehagligt!Kram

2010-11-10 @ 14:28:01
URL: http://kastberga.wordpress.com
Postat av: Emma

Hej, tycker verkligen din blogg är härlig, nästan dagligen får jag massa inspiration till såväl hemmet som hälsa/kläder etc. Jag sitter för närvarande med bröllopsplanering och jag undrar om du inte kan ge lite tips och råd på hur du styrde upp ert bröllop. Skulle du inte kunna visa inbjudningarna? Tack för en bra bloggMvh Emma

2010-11-10 @ 14:58:53
Postat av: Linn

Hej!Omeprazol tar bort halsbrännan, finns receptfritt på apoteket. Samma verksamma substans som Losec men mycket billigare!

Lyckat till med graviditeten och förlossningen!Mvh Linn, blivande barnmorska.

2010-11-10 @ 15:00:57
Postat av: nattvinge

Halsbränna är ingen höjdare, men jag tror i alla fall benhårt på "skrönan" Det har stämt på alla jag kollat med :-) Själv hade jag jättemassor med halsbränna och fick två ungar med ordentliga kalufser :-)Kram Nattvinge

2010-11-10 @ 15:25:31
URL: http://nattvinge.blogg.se/
Postat av: Carolines hemligheter

Hej vännen! Hoppas att du varit förskonad från halsbränna idag, usch det är jobbigt! Speciellt när man måste svälja hela tiden precis som du skriver och man får den där känslan av att man måste kräkas... Det kanske stämmer det där med håret, jag hade en hel del halsbränna den sista månaden och Majken hade ju en ganska mycket hår när hon kom... Känns otroligt vetenskapligt när jag skriver så ;-)Tänkte på dig idag att det måste vara supermysigt att föda mitt i adventstider, jag fick faktiskt en slags julkänsla i kroppen när vi var på SöS för att det var mysig belysning i rummet och alla är så lugna och stämningen är nästan lite biblisk i förlossningsrummet... Så när det dessutom finns en adventsljustake i rummet och det ärännu närmre julen kommer säkert den speciella stämningen att vara ännu starkare :-)Hoppas att du, maken & myran får en riktigt mysig kväll!KRAMAR

2010-11-10 @ 16:55:54
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Åå ljus är så mysigt nu i dessa mörka tider!

2010-11-10 @ 17:32:55
URL: http://reebbbecka.devote.se
Postat av: sarah

Oh, sånna Duranceljus har jag med. Luktar skiitgott! :)

2010-11-10 @ 19:38:25
URL: http://sarahpratt.blogg.se/
Postat av: Caroline

Hej! Jag brukar köpa Yankee Candels wax kakor till aroma lampan och dom håller huuur länge som helst och doftar underbart =)

2010-11-10 @ 20:04:30
URL: http://mysticcc.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Caroline:

Tack för tipset, måste jag spana in =) Kram kram

2010-11-10 @ 20:09:57
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Det är så vackert med tända ljus!

2010-11-10 @ 20:48:17
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Anna:

Ja efter första året så får maken ta vid och vara hemma ett tag med lillmyran =)

2010-11-10 @ 20:59:46
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: LINDA ♫

Så mysigt med ljus! :D

2010-11-10 @ 23:15:01
URL: http://lindahill.blogg.se/
Postat av: Aggie

Nä, fy för halsbränna! Jag hade mer eller mindre konstant halsbränna under de två sista månaderna av gravidteten. Rennie va det enda som funkade, vaknad å natten och fick ta en ofta tex. Sen föddes Milo med massor av långt, blont hår :-)Så det kanske stämmer då, haha.Men bunkra upp med halsbränne tabletter. För helt plötsligt så kan det göra så ont så man tror att man har ont i hjärtat nästan. Då kan de va skönt att ha hemma redan :-)Kramar!

2010-11-10 @ 23:53:22
Postat av: Rita

Hei Anna.

Huff, halsbrann er ikke særlig godt. Hadde også det når jeg var gravid med Bertine. Gaviscon tyggetabletter syntes jeg var grusomme, flytende funket litt bedre. Men trikset mitt var å alltid ha Love hearts med meg - halsbrannen forsvant så snart jeg tygde på de. Også snart jeg tygde disse forsvant plagene :)Lykke til!

2010-11-11 @ 01:12:19
URL: http://Www.minvri.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0