Veckan är äntligen här


Nu är det inte särskilt långt kvar...


Helgen har varit lugn med mycket hemmamys, god mat och underbart solsken i massor. Ny vecka och maken åker till Barcelona på tisdagmorgon och blir borta till på torsdag. Själv ska jag hålla ställningarna här hemma samt arbeta i vanlig ordning.

Ska i veckan även börja klura på vad som ska packas med inför vår långa flygresa västerut på lördagmorgon. Unbelievable att lördagen som jag sett framemot sedan den där snöiga dagen i början av januari när vi bokade vår resa äntligen är här. Tänk att jag på lördag (förhoppningsvis om inget inträffar såsom askmoln, flygstrejker eller annat oförutsägbart) ska få se staden som aldrig sover, jippi! Ev tips på saker jag inte får missa i New york mottages mer än gärna! 

Önskar er en bra start på veckan, nu måste jag kila till jobbet. På återseende!

Kram/Anna ♥

Kommentarer
Postat av: ulrika

Sv. Okej, det blir en utmaning för mej som är så dålig på att "surfa" =)



Planen är nästa sommar. Just nu är vi i skedet med att lägga upp en budget och diskutera hur och var vi vill ha det =) Så det ska bli riktigt spännande =)



Härligt med New York! Hoppas att ni får en superresa! Jag avundas er =) Kram!

2010-05-03 @ 10:03:51
URL: http://lifeofbjork.blogg.se/
Postat av: Nina

Vill ni handla billigare märkeskläder finns det ett ställe utanför New York som heter Woodbury Common outlet. Påminner om freeport i kungsbacka men mycket större. Tar ca 1h med buss och bussarna går från den stora bussstationen mitt på manhattan på 8th avenue, har jag för mig. Sen finns det en restaurang vid Times square som ligger i hotellet Marriot den heter The View. Den snurrar 360 grader på en timme och man kan då se manhattan medans man äter. Finns både buffe och vanlig mat. Central Park är ett måste, från livlig trafik till lugnet med de fina omgivningarna:)

2010-05-03 @ 10:10:21
Postat av: Josefin

åh vad härligt att komma bort ett tag och till New York dessutom. Spännande. :)



Klart ni kommer i väg. Själv längtar jag också till lördag då min svägerska kommer hem från Australien. Härligt och kul ska det bli. Trevlig resa.



Ha en bra måndag, kram på dig.

2010-05-03 @ 12:45:39
URL: http://www.vitamagnolia.blogspot.com
Postat av: Nina

Är det redan dags! Härligt!

Var ska ni bo någonstans? Om jag vet det kan jag kanske skaka fram tips på något coolt lokalt ställe som ni kan besöka...

2010-05-03 @ 14:32:45
URL: http://ninabloggar.blogspot.com
Postat av: Kidelinbloggen - Therese

Jösses så kul det låter med NY! Jag håller mina tummar att ingen incident ska inträffa.

Kram kram

2010-05-03 @ 14:35:39
URL: http://www.kidelin.se/blogg
Postat av: Rebecka

Hej Anna!



Å,vad härligt det låter med en resa till New York för dig och Jens. Joakim och jag var där på bröllopsresa för snart 6 (!) år sedan och det var vår klart bästa resa hittills. Ni kommer inte att bli besvikna! Man känner sig som om man är med i en film :-) Vi gillade shoppingen på Madison Avenue, joggingturerna i Central Park (man kan ju promenera också :-) ) och så var vi på Marcus Samuelssons restaurang Aquavit (tror vi bokade det hemifrån, för det var svårt att få bord där på den tiden). Han har väl fler restauranger numera. Det var hursomhelst bland det godaste och mest spännande jag ätit. Kan varmt rekommenderas.



Ha en fantastisk resa. Jag ser fram emot reserapporterna :-)



Stor kram

Rebecka

2010-05-03 @ 20:34:55
Postat av: Jenlen

Åh va härligt så avis jag är! :) Min jobbarkompis ska också flyga till New York på lördag hon blir borta i 10 dagar.

Du får inte missa Satc bussturen om du hinner med som sagt och inte missa dom underbara cupcakes på Magnolia Bakery, finns en massa att göra, listan är lång! Hoppas du haft en fin dag denna måndag.

Kramar

2010-05-03 @ 20:46:23
URL: http://jenlen.blogg.se/
Postat av: Malin S

Men, det känns ju som igår som du berättade att ni bokat tripp till det stora äpplet! Var tar tiden vägen egntligen!? Ni kommer ha det såååå bra over there. En oförglömlig resa helt säkert. Andas, stanna upp och njut av atmosfären och nuet är mitt tips!



Kramar

2010-05-03 @ 20:59:11
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Mia

Hej! Tänkte passa på att ställa en fråga här :) Vill minnas att du varit på en skärgårdstur med middag förra sommaren (tror det var tillsammans med dina föräldrar). Vilken tur åkte ni? Hur var maten? Är det något du skulle rekommendera? Funderar nämligen på att bjuda min mamma på en sådan tur när hon kommer på besök. Ha det så trevligt i NY.

2010-05-03 @ 21:32:02
Postat av: Mia

Hej! Tänkte passa på att ställa en fråga här :) Vill minnas att du varit på en skärgårdstur med middag förra sommaren (tror det var tillsammans med dina föräldrar). Vilken tur åkte ni? Hur var maten? Är det något du skulle rekommendera? Funderar nämligen på att bjuda min mamma på en sådan tur när hon kommer på besök. Ha det så trevligt i NY.

2010-05-03 @ 21:32:33
Postat av: Elin

Ååå nu är det nära! Förstår att du längtar. Jag har kollegor som precis kommit därifrån, så jag har fått höra både den ena och andra om en helt fantastisk stad.

kram

2010-05-03 @ 21:46:06
URL: http://heltsubjektiv.blogg.se/
Postat av: Daniella

liksom ovanstående rekommenderar jag varmt att åka till en outlet. inte barkarby direkt ;)



var i NY sommaren -08, och redan när vi lämnade staden (för att resa vidare) saknade jag den enormt. det blir nog grymt!

2010-05-03 @ 22:13:07
URL: http://iheartsthlm.blogspot.com/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Till alla:

Tack snälla för era tips =)



Nina:

Vi ska bo på hotellet Millenuim UN plaza som ligger ungefär vid FN skrapan, inte långt från varken Time square eller Central park =) Kramis



Mia:

Ja vi var på en skärgårdstur med mina föräldrar 2008. Vi åkte med Ångbåten "Storskär" som är en reguljärbåt som går olika turer. Kika här på tidtabellen:



http://www.waxholmsbolaget.se/tidtabeller/angbatstidtabell.aspx



Jag kan absolut rekommendera den turen, som sagt det är en reguljärtur så den stannar till på alla små bryggor ut till Vaxholm (det var det turen vi tog, det går som sagt till olika ställen beroend epå när du väljer att åka) så folk som bor där hoppar av och på, men vi åkte med hela turen tillbaka till stan igen och det tar några timmar. En solig och varm sommarkväll är det helt magiskt vackert. Så ta med din mamma det tycker jag verkligen.



Kramar

2010-05-03 @ 22:32:11
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Maxiander - A

Hej you!

Länge sen jag var i NY. Ett tips är att köpa en ipad annars :)

Hoppas veckan börjat bra.



Ciao

/A

http://www.maxiander.se

2010-05-03 @ 23:33:58
URL: http://www.maxiander.se
Postat av: Rebecca

God Morgon!



Förstår att du längtar! :) Ni får garanterat väldigt roligt!

Och visst är det svårt att veta vad man ska ha packa ner? Jag tycker jag brukar använda allt jag tar med, men alltid ändå missar jag alltid saker som jag saknar så in i norden sen. Detta trots att jag brukar bli beskylld för att ta med mig mycket....



Massor kramar!

2010-05-04 @ 05:44:59
Postat av: Diana

Åh vad roligt för er att få åka till New York! Jag kan tyvärr inte komma med några tips då jag heller aldrig varit där. Vill också åka dit, är avundsjuk på er :) Ni kommer säkert få uppleva mycket kul!

2010-05-04 @ 06:41:58
Postat av: Nina

Lysande läge på hotellet! Det är 15 minuter från alla stora sevärdheter (nåja, en del i alla fall!) såsom parken, Times Sq, Empire State Building, The Rock osv. Några tips från mig då:

- Håller absolut med den andra Nina - åk till Woodbury Commons outlet. De har en chanel-outlet. I rest my case...

- Om ni inte hinner med båda, åk hellre upp till "top of the rock" (utsiktsplatsen i Rockefeller Center) än i Empire State Building eftersom the rock skymmer Empires utsikt över Central Park.

- Se om ni hittar en jazzbrunch i Harlem, hotellen brukar kunna ordna dem. Brukar vara fantastiskt.

- Bara några minuter från ert hotell på E 45th street mellan 3rd och Lexington ligger en liten Diner i 50-talsstuk som är helt underbart. De har inte alkoholtillstånd så ta med er egna öl! Mycket gulligt ställe!

- På samma gata ligger en stor Amish store, Amishfolkets egen matbutik på manhatttan. Häftigt!

- Besöka MoMa och framför allt: deras trevliga takterrass!

Jag kan hålla på hur länge som helst men det här var några av mina favoriter i alla fall!

2010-05-04 @ 10:50:19
URL: http://ninabloggar.blogspot.com
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Nina:

TACK SNÄLLA för NY-tipsen fanns en massa saker som jag vill se som du skriver om så tusen tack, ser såå mycket framemot att resa på lördag =)



Ha en mysig dag!



Kram

2010-05-04 @ 11:10:21
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: SIlje

Hei.. Liker blogen din kjempegodt, ble tipset av en venninne siden vi har det nermest identist hjemme, og ikke er så ulike rent fysisk heller..



Vet ikke hvor lenge du skal være i byen,men det er jo så mye å finne på! Hvis du skal gjøre en turist ting anbefaler jeg båtturen rundt Manhatten. Svalt og fint på havet. Du får fantastiske bilder av skyline og Frihetsgudinnen og lærer litt også. Mye bedre enn å stå ikø ute på Liberty Island.



Ellers anbefaler jeg å bruke så lite tid som mulig rundt Times Squere. Utrolig mye folk, og ikke minst turister. Det meste av den samme shoppingen finnes rundt SoHo. Her er det mye koseligere.



Anbefaler å stå tidlig opp en dag og spise frokost/pikinikk i Central Park, og samtidig se på lokalbefolkningen.



Og ikke minst. Lær dere T-banen først som sist. Kjapt og trygt rundt hele byen.

2010-05-04 @ 13:11:01
Postat av: Mia

Tack snälla för ditt svar om ångbåtarna! Ska genast kolla turerna.

2010-05-05 @ 07:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0