Högaktiv söndag



Så här rent och prydligt ser det ungefär ut denna söndag även här hemma i
Sjöstaden efter det att jag har farit fram som en virvelvind med mopp och
skurtrasa. Bilderna kommer från Sköna Hem.


Var det soligt igår har det varit desto gråare här idag. Helt okej för min del för jag har på grund av detta fått städat hela lägenheten från golv till tak (nästan iallafall). Förutom att jag har farit fram med dammtrasa, dammsugare och skurmopp i varje rum, har kökluckorna fått sig en duvning, likaså alla bänkytor, diskohon och köksfläkten. Jag har sedan bytt till nya kuddfodral och ullplädar i sofforna. Putsat en gammal silverbricka så den ser som ny ut igen, tvättat, vikt tvätt och serverat "lunch" (korv med bröd, inte så avancerat iofs ;-)). Så nu är det tipp topp här hemma.

Förutom att jag har avverkat ett halvt dagsverk, har jag ofrivilligt sett två i mitt tycke värdelösa filmer som maken haft på liggandes/sittandes i soffan. Sur som en citron har han dessutom varit sedan igår kväll. 40-års kris nästa? Ja, ja lika bra att hålla sig undan tills han är på trevligare humör igen...

Ikväll blir det min köttfärsås och spagetti på menyn. En ständigt återkommande maträtt just på söndagarna i detta hem. Vet inte varför det blivit så, men jag tycker spagetti och köttfärsås är barnsligt gott så kan ju bero på det.  

Nej om man skulle gå och pussa på maken ändå, kanske han blir på lite gladare humör... Själv har jag mer energi kvar så funderar på att gå igenom mitt nattduksbord. Mycket skräp som borde kastas där i lådorna... På återseende!

Kramar ♥

Kommentarer
Postat av: Carolines hemligheter

Oj, vilken superwoman du är!!! Det får du hälsa maken din ;-)



Själv har jag en sådan där eftermiddag när jag inte tar mig för något ordentligt, har dammsugit men innan jag var färdig satte jag mig lite vid datorn och bloggar samtidigt som jag funderar över middagen (kanske ska härma dig och göra köttfärssås, hihi), att tvättmaskinen borde plockas ur och lite annat som skall göras. Du vet, mycket tankeenergi som går åt men ingen egentlig handling... Nej, nu när jag läste hur mycket du fått gjort idag skall jag nog ta ett tag jag också ;-)



Ha en skön kväll, ett tips om ni vill se en bra film är Shutter Island med Leonardo di Caprio, riktigt bra och passar perfekt en sådan här lite ruggig dag!



Kramis

2010-08-15 @ 17:41:09
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Diana

Härligt med nystädad lägenhet! Och spaghetti med köttfärssås är ju riktigt gott :) Jag skulle ha gjort lasagne ikväll, tycker det passar bra som söndagsmiddag, men nu blev jag och sambon bjudna hem till min syster och sambo på tacos istället, så lasagnen får vänta till imorgon. Ha en fortsatt trevlig söndag!

2010-08-15 @ 18:06:25
Postat av: Glamourmamman svarar!

Oj, vad flitig du har varit! Ja, jag har städat lite också idag - kanske kan sätta fart på bebisen ;-)



Ser förresten att det är en likadan takvagga som vi har, på bilden i högerhörnet :-) Superbra, ett tips inför er bebbe! Mina föräldrar har gjort en, utifrån Leandervaggan-varianten.



Ha en fin kväll!



Kram Nina

2010-08-15 @ 18:07:23
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Daniela

Älskar ovanstående hem! Så fint och ljust! Tycker det är lite häftigt med de kalkade äppellådorna som nattduksbord, så jag har också bloggat om denna bild! :)

Vad tråkigt att filmerna inte var till belåtenhet...

Ha en fortsatt trevlig söndag!

2010-08-15 @ 18:22:27
URL: http://www.pavargata.blogspot.com
Postat av: Johanna

Inspirerande bilder!



Så du har också haft städsöndag hemma? Jag fick både städat och är nysshemkommen från löturen som jag hade planerat in. Skönt att ha det gjort.



Nu ska jag belöna mig med Sushi. Ha en mysig kväll. Kram

2010-08-15 @ 18:46:16
URL: http://jolla99.blogspot.com
Postat av: SANDRA-EN BRA BLOGG!!

ser riktigt fint ut! :)

2010-08-15 @ 19:06:59
URL: http://saandraans.blogg.se/
Postat av: Miia - There´s no place like home

Nämen!? Är han lite tjurig din make... Hoppas att några pussar fick honom på bättre humör då! =)



Njut av kvällen!

Kraam /Miia

2010-08-15 @ 19:19:36
URL: http://theresnoplacelikehome.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Vilka härliga bilder du visar! Visst är det skönt att få stöka undan ordentligt och veta att man börjar den nya veckan med ett rent, välstädat och fräscht hem! Älskar den känslan då är det så härligt att komma hem eftger jobbet :-)

2010-08-15 @ 19:51:59
URL: http://mylifemyhousemywords.blogg.se/
Postat av: Sofie

Åh vilket underbart inlägg!!!



Korv med bröd, putsa silverbricka, dåliga söndagsfilmer, en sur karl på soffan men som du ändå håller så kär... en typisk söndag! Trots dåligt humör från din makes sida tycker jag att detta inlägg osar kärlek! :)



(annars skulle du inte vågat skriva så)



Kramar



PS!

Var du tvungen att skriva "sur som en citron"? Ni fick jag världens sug efter loka citron och inte ett endaste mineralvatten i kylen.. ;)

2010-08-15 @ 20:28:37
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Sofie

Psssst säg inget men jag är inget fan av köttbullar, åt bara två...shhhhyyyyyy... ;)

2010-08-15 @ 20:51:47
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Susanne

Supersnyggt hem!!

Där skulle jag gärna bo.



Kramen

2010-08-15 @ 21:03:11
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Hmm, jag tror du har kommit in i "nesting-perioden":-) Sadar var jag undr andra halften av min gravitiet. Stadade som en tok, skaffade nya moppar och rengoringsmedel och for omkring. Allt skulle vara fint och rent till babisen kom.Nar vattnet gick och vi skulle aka in till sjukhuset for kontroll sa drog jag till med en liten stadning av en av toaletterna innan bara sadar medans min sambo stod med darriga ben och undrade vad jag sysslade med:-))

2010-08-15 @ 21:04:22
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Anna-Karin:

Ja det kanske är så, känner att jag vill städa och fixa här hemma :-) Haha vad kul att du skulle till att städa toaletterna mitt upp i stundande förlossning ;-) Ha en mysig kväll! Kram/Anna

2010-08-15 @ 21:28:26
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag tyckte att jag såg din make i Bålsta i fredags? Såg jag i syne?

2010-08-15 @ 22:07:05
URL: http://livetmedlija.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Emma:

Nej det tror jag inte. Han jobbade hemifrån så han var här hemma hela fredagen (vad jag vet iaf ;-))

2010-08-15 @ 22:16:36
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Rebecca

God Morgon Anna!



Vad duktig du är som farit omkring så! :) Men det är ju när man känner energi som man ska passa på. :) Skulle väl behövas en större städning här också, men vi hade sol här igår, så förutom vanlig, "simpel" veckostädning passade vi på att vara ute.



Idag är första dagen tillbaka till jobb efter semestern. Det känns helt ok, om man bortser från att jag blev väckt mitt i natten och inte hann somna förrän det var dags att gå upp. :/



Massor kramar!

2010-08-16 @ 05:44:34
Postat av: Annas inspiration

Vad du hunnit med! Tror minsann att du börjat boa på allvar, helt normalt :-)



Hoppas Jens är på bättre humör i dag, inte kul med en surig citron i familjen ;-)



Ha en fin start på veckan fining

KRAMISAR

2010-08-16 @ 06:20:17
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Sofia

Härligt med ett välstädat och rent hem! Blir påmind att ta tag i det här hemma, det är en så skön känsla när allt glänser :) Blir även påmind att fixa till lite spaghetti och köttfärssås, det var inte igår! Det är ju så gott!



Hoppas maken är på bättre humör nu, det underlättar ;)



2010-08-16 @ 09:06:12
Postat av: Mammorama

Haha "boaperioden" som börjat?! Var som en toka under graviditeterna och sambon höll på bli lite smått galen för det skulle organsieras, röjas, fixas och skruvas innan bebis skulle komma. Konstigt nog så hade han inte samma boainstinkt :-o hans något kortare boaperiod var mer fokuserad på vilken bil som rymde barnvagnen osv...

2010-08-16 @ 11:06:18
URL: http://mammorama.blogg.se/
Postat av: Caroline

VIlka härliga inspirationsbilder!

Postat av: Tess : Istla.se

Jag måste ta tag i att städa så noga här hemma också. Man städar snabbt och sen får det vara. Men det hade varit riktigt skönt att verkligen göra ALLT så behöver man inte göra lister och sådant på ett tag.



2010-08-16 @ 13:44:35
URL: http://istla.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0