Vagn - check √




Bugaboo Cameleon

Har fått frågan flera gånger den senaste tiden om vi funderat på vilken barnvagn vi ska köpa. Svaret blir en Bugaboo Cameleon i färgkombinationen mörkgrå/off white. Denna kombination av färger har jag haft som en favorit långt innan lillmyran "flyttade in" i min mage. Dessutom lovordade Caroline vagnen tidigt i våras och nu när jag har testkört den håller jag verkligen med om att den är smidig och lättkörd - helt perfekt för oss som bor som vi gör. 

Vi har utrustat vagnen med extra snöhjul då de små framhjulen inte lämpar sig särskilt bra för vinterväglag. Vår lilla gosse kommer ju om allt går som det ska att födas i mörkaste vintern så det var lika bra att beställa de grövre däcken direkt, man minns ju fortfarande med skräckblandad förtjusning förra vinterns snökaos på vägar och gator.

Vi har även beställt till en extra sittdyna som är gjord i ett material som reglerar temperaturen beroende på årstid, en åkpåse för kalla vinterdagar samt ett parasoll för solensstrålar till våren/sommaren. Allt i den vita kulören. 

Nu hinner jag inte skriva mer denna tidiga morgon, återkommer senare under dagen!

Önskar er en bra onsdag, kramar ♥

Ps) Flera av er skriver om något som kallas SGI i inlägget från igår, vad 17 är det? =)


Kommentarer
Postat av: Pillan

Den är verkligen jättesnygg och passar som du skriver säkert er perfekt i stora staden:) Själv fick jag satsa på en "rejälare" variant så här ute på landet... Tänkte på det igår när jag gick en prommenad som var allt annat än på slät asfalt;)

Ha d så bra/PIllan

2010-08-18 @ 08:02:18
URL: http://hemmahospillan.blogg.se/
Postat av: Stämningsfullt

Å vad roligt! Just vagnen är ju ett av de roligaste inköpen man gör i väntan på bebben :)

2010-08-18 @ 08:26:33
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: marie

SGI, försäkringskassan räknar ut beroende på din lön hur mycket du får när du är sjuk och sen får du 80% av din sjuklön när du är mammaledig har jag för mig och SGI är uträkningen försäkringskassan gör.

2010-08-18 @ 08:59:55
Postat av: Rebecca

God förmiddag rara Anna!



SGI är sjukpenningsgrundande inkomst. Den baserar din ersättning vid tex. sjukskrivning eller föräldrapenning. Var GLAD att du inte behövt stöta på denna term förut i livet. FK är nämligen inte alltid så roliga att ha med att göra, även det för all del går jättebra ibland. Beror oftast på vem man pratar med. Tråkigt men sant.



Det löser sig nog gumman. Och gå på informationsmöte som någon skrev tidigare. Låter som ett jättebra tips. :)



Att vagnen är lättkörd låter som en smart idé. Samma väninna som jag berättade om tidigare, har en grymt tungkörd och det är ett h-e även nu sommartid. :( Så lättkört som möjligt, låter därför som en bra idé. :)



Massor kramar!

2010-08-18 @ 09:04:41
Postat av: Veronica

Jättebra val av vagn! Den bästa vagnen jag har haft och då har jag 5 barn! Supersmidig och lättkörd!



SGI= sjukpenninggrundande inkomst!



Kram kram Veronica

2010-08-18 @ 09:06:56
URL: http://himmelochhav.blogspot.com
Postat av: Linda

Jag har inga barn men antar att de menar sjukpenningsgrundande inkomst!



Mycket fin vagn förresten och det ska bli spånnande att följa förändringarna framöver.

2010-08-18 @ 09:24:22
Postat av: Jenny

Fin färgkombination. Men ett litet tips är att en barnvagn blir väldigt skitig till exempel av snöslask som skvätter och av kladdiga små fingrar, så ljusa färger kan vara lite dumt... kunde själv inte föreställa mig innan hur EXTREMT smutsigt allt skulle bli.

2010-08-18 @ 09:42:00
Postat av: Malin

Instämmer med Caroline - Bugaboon är super! Vi hade också BF 3 dec (förra året) och just den dag kom vår lilla dotter - gissa om vi hade användning för snöhjulen - vi hade dem nästan fram till mars!!



SGI = sjukpenninggrundande inkomst. Den inkomst du har ligger till grund för vilken ersättning du får i sjukpenning samt föräldrapenning på sjukpenningsnivå. Kan tipsa om att FK har infoträffar om just föräldrapenning, har du/ni varit på det? Finns info om dessa på FK:s hemsida.



Kram!

2010-08-18 @ 10:17:41
Postat av: Mirva ♥

Hej!



Den är jättefin men tyvärr inte speciellt praktiskt i offwhite. Tänk att ni får barn i slutet av året, det kommer att vara smutsigt inom kort. Tänk på bilar som kör förbi och eventuellt stänker på vagnen. Nej, jag kan faktiskt tycka att offwhite går helt bort i ett land som vi bor i. Men det är klart att det är upp till var och en! Vi hade flera UJ i omgångar när barnen var några år mindre och den enda ljusa färgen vi hade var en ljusblå UJ och jag lovar att den var sk*tig på en gång !!! Svart kanske är tråkigt men ack så praktiskt!



KRAM Mirva

2010-08-18 @ 10:25:41
Postat av: ZR

Vi har en Bugaboo Cameleon Grå/Svart. Vi är super nöjda med den. Har hunnit testa ett par vagnar men bugaboo slå alla. Kram

2010-08-18 @ 10:26:13
URL: http://www.zr84.blogspot.com
Postat av: Malin S

SGI står för sjukpenninggrundande inkomst. Om jag nu inte är ute och cyklar....jag är ju som sagt ingen expert på området. I korta drag har jag förstått det som att ifall man inte ska tillbaka på heltid efter mammaledigheten så gäller det att skaffa nr 2 inom 2,5 år för att få behålla sin ersättning som grundas på heltidslönen man hade innan bebis nr 1 kom. Annars blir det liksom 80 % av deltidslönen. Det finns andra områden också som SGIn spelar in men det är det säkert någon annan här som kommentar kring.



Ha en toppendag söta du! kram

2010-08-18 @ 10:41:07
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: sandra

Tror ni gjort ett rätt val även om jag inte själv haft en Bugaboo, nu används mest syskonvagnen.. Önskar er en fin dag! Kram

2010-08-18 @ 10:45:25
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Erica

Va skoj att ni valt vagn!! Helt rätt val!! Vi har också en Bugaboo Cameleon och är jättenöjda. Smart att ni beställde snöhjul också för de kommer ni verkligen ha användning för om det blir mycket snö men även om det är terräng eller på stranden ;)

Vi har haft mycket användning för de större hjulen och de små är verkligen smidiga och så lättkörda.



Det enda negativa jag har hittat är att när man använder liggdelen (cirka de första 6 månaderna) så sitter liggdelen lite lågt och det är svårt att komma åt förvaringskorgen längst ner men sedan när man byter till kombinerade sitt/liggdelen så blir det inga problem alls. Den delen använder man ju i flera år!!



Otroligt nöjda med vagnen och så är det skoj att man kan kombinera och köpa till olika färger. Vi valde grå bas med svart toppklädsel men ska nog köpa en ny toppklädsel så småning om ;)



Helt klart en supervagn!!!



Ha en bra dag!!

Kram

2010-08-18 @ 11:02:44
URL: http://www.misspiffy.blogspot.com
Postat av: Carolines hemligheter

Du kommer att bli supernöjd, smart att köpa till de extra hjulen med en gång! Vi gjorde inte det och när vintern kom var de slutsålda överallt med lååång väntelista...



Då blir ju nästa steg att fundera över vilken åkpåse ni vill ha, tänk vad mycket det är som skall fixas! Härligt för alla oss som gillar shoppa ;-)



SGI = Sjukpenning Grundande Inkomst

När det gäller föräldrapenning tror jag taket går vid 35 000 i månaden, kolla upp också om din arbetsgivare täcker upp en del av ditt inkomstbortfall. Många gör det idag så att du praktiken får ungefär 90 % av din lön (om du tar ut 7 dagar per vecka i och för sig). Jag har ju jobbat på FK tidigare samt har fortfarande flera kompisar som jobbar där så om du stöter på knepiga frågor kan jag nog fixa fram svaren :-)



Ha en skön dag, kramar!!!

2010-08-18 @ 11:12:53
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Sra

En del barnvagnar är verkligen dåliga!



http://www.wappy.se

2010-08-18 @ 11:25:15
URL: http://www.wappy.se
Postat av: Helena

Hej Anna: SGI står för sjukpenninggrundande inkoms, ngt som påverkar din föräldrapenning när du ska vara hemma med lilla myran :-) Ha en fin dag! KRAM

2010-08-18 @ 11:25:30
Postat av: Ann-Louise

Snygg!!



Tror mig minnas att SGI betyder -Sjukpenning grundande inkomst. Man får alltså behålla sin sjukpenning (föräldrapenning) som är baserad på hur mycket man jobbade innan barnet, en viss tid innan den sänks. Vi såg till att ordna barn två under den tiden för att få maxbelopp.

Det var ju ett tag sen så reglerna kan ju ändrats?



Kram

2010-08-18 @ 11:33:15
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Mia



Bra val av vagn ! :0)



SGI = Sjukpennings Grundad Inkomst ..



Välkommen till Försäkringskassans förlorade värld :-)

och grattis till skrutten i magen.



/Mia

2010-08-18 @ 11:46:28
Postat av: Elin

Bra val av vagn! Vi älskar vår, enkel, smidig och snygg!



SGI betyder sjukpenninggrundande inkomst och baseras på din lön. Oftast är det din årslön som SGIn baseras på. Om du under din föräldraledighet tar ut ersättning 7 dagar i veckan får du ut ca 80% av din månadslön. SGIn är din "lön" när du är föräldraledig eller

sjukskriven.



Det är så sjukt mycket att sätta sig in i, men det ramlar på plats så småningom. Jag lovat!

2010-08-18 @ 12:07:46
URL: http://heltsubjektiv.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Bra kop! Vi har den och jag har inte angrat det en sekund. Vi har gra botten och svart "kladsel". En fargkombination som jag sag haromdan som jag skulle ha valt idag ar sand botten med svart kladsel. Den har jag inte sett forut och var riktigt fin faktiskt. Vi har precis bytt till sittdelen och var lilla pojke gillar det jattemycket och han sover till och med battre i den an i liggdelen.

2010-08-18 @ 12:19:42
Postat av: Rockbjörnen Crew

SGI = den lönenivån som FK baserar din föräldrapenning på! Och GRYM vagn, själv körde vi på Brio Go och är urnöjda.



Tänkte tipsa om att (barnfavoriten) Eric Saade ger en unik livespelning på Live-Löpet ikväll. Live-Löpet kan liknas vid en digital festival med 7 webbspelningar som startade igår (Mando Diao, det var fantastiskt kul!). Konserterna streamas live genom en virtuell scen där publiken kan chatta med sina vänner genom Facebook connect, önska en låt, applådera mm. Det bästa är att artisten kan följa denna interaktion live från scenen och kommentera tillbaka till publiken.



Spelningen börjar 20:55 ikväll och biljetter bokas utan kostnad här: http://livelopet.aftonbladet.se Andra artister som kommer att uppträda är Robyn, The Ark, Salem Al Fakir, Ola, Eric Saade och Anna Bergendahl.



Hoppas du kommer! (dvs bänkar dig framför datorn hehe)

2010-08-18 @ 12:24:30
URL: http://livelopet.aftonbladet.se
Postat av: Åsa

SGI är den sjukpenninggrundande inkomst som tex föräldrapenning och sjukpenning grundar sig på.

2010-08-18 @ 13:12:32
Postat av: Anonym

Sjukpenning Grundande Inkomst

Alltså vad du tjänar idag ligger till grund för vad du får ut i Föräldrapenning.



Du får fylla i en Inkomstblankett/eller din arbetsgivare gör det (tror du får hem denna när FK fått ditt moderskapsintyg..) - sedan räknas SGI ut.



Lättast är helt klart att sedan skaffa konto på FK.se och prova att beräkna vad du kommer att få ut!



http://www.forsakringskassan.se/privatpers/egen_foretagare/sjukpenninggrundande_inkomst



http://www.niomanader.se/content.asp?id=162



http://www.babyvarlden.se/Tema/Tema-kategorier/Graviditeten/77876/Vad-ar-SGI/



2010-08-18 @ 13:15:47
Postat av: Therese

SGI -Sjuk penningrundande inkomst..=)

Hej vännen!! Åhh jag förstår att det är en djungel, kommer ihog när jag skulle lära mig allt det där, fattade ingenting men gick faktiskt till F-kassan och fick hjälp, de var hur trevliga och tillmötesgående som helst..=)

Trevligt att ses på söndag, tycker William oxå - han kommer faktiskt ihåg er även om det är massa år sen ni träffade honom!! Kramar till dig och myris..

2010-08-18 @ 13:46:29
URL: http://smastadensvardagsliv.blogspot.com
Postat av: Linda

SGI= din sjukpenninggrundande inkomst hos försäkringskassan.

2010-08-18 @ 17:07:17
Postat av: Malin



Hej Anna!

Kanonval av vagn, har en grå/svart och har aldrig ångrat mig!



SGI står för Sjukpenninggrundade inkomst.



Så här funkar det:



80% av din årsinkomst upp till 10 prisbasbelopp dividerat med 365 dagar. Vi säger att du tjänar 25.000 kr i månaden. Då blir din årsinkomst 300.000 kr (25 000 x 12). Eftersom din årsinkomst inte överstiger 10 prisbasbelopp (402.400) får du basera beräkningen på din verkliga månadslön. Om din månadslön överstiger 34.000 kr per månad får du i ändå inte tillgodoräkna dig den överskjutande delen.



80% av din årsinkomst på 300.000 kr blir 240.000 kr. Den summan delar du med antalet dagar per år dvs 365 dagar.

Du får då en SGI på 658 kr brutto. Därefter dras skatten som brukar ligga på ca 29 %. Då får du 467 kr netto per dag från Försäkringskassan i föräldrapenning.



Det ÄR en djungel, kram malin



2010-08-18 @ 17:15:18
Postat av: Carin - Fru A

Snyggaste kombon - vi har likadan;)! Men jag köpte en extra toppklädsel i svart att ha att byta med! Vi är jättenöjda med vagnen!



SGI= sjukdomsgrundade inkomst:)



Ha en fin kväll!

2010-08-18 @ 17:15:52
URL: http://frufa.blogg.se/
Postat av: Tess : Istla.se

Vilken fin vagn.



(fd. stylishb.se)

2010-08-18 @ 17:52:14
URL: http://istla.se
Postat av: Ninnie

Jag har köpt en exakt likadan för några månader sedan!

Den är otroligt fin och fräsch! Älskar offwhite nyansen! Passar på in på mig och vårat hem! ;)



Den går ju som sagt att tvätta, så självklart kan man ha ljusa färger! Sen är det ju inte så dyrt med ett annat topset heller!



Jag väntar för fullt på att min lille son skall komma, har 29 dagar kvar!



Lycka till med allt, kraaam!

2010-08-18 @ 19:00:11
URL: http://misscandlee.blogg.se/
Postat av: Elle

Bra val. Bästa vagnen helt klart!! Underbar att köra. Jag har en själv :) Bor också i storstaden och jag kan ärligt säga att jag bara vart besvärad av småhjulen i snön max två ggr på två vintrar. Är ju mest brunt vatten på gatorna här och slask ;) Är det moddigt brukar jag vända och köra med storhjulen fram och de små bak tips Ett annat tips kan ju vara att köpa två sufflor ;) En mörkare att ha vintertid och ha en vårfärg att plocka fram när det är torrare ute :)

Ha en trevlig kväll :)

2010-08-18 @ 20:10:38
URL: http://underbaringar.blogspot.com
Postat av: berit

varför ge så mycket för en barnvagn som man har så kort tid

2010-08-18 @ 23:09:32
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Berit:

Vi har ju tänkt använda vagnen i flera år då den är som du ser på bilderna ombyggbar i takt med att barnet växer. Så med tanke på den funktionen att man kan gå från liggvagn till ett "mellanting" till då slutligen en sittkärra som kan användas när barnet är flera år så tycker jag inte att den är så farligt dyr. //Anna

2010-08-19 @ 08:32:20
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: hanna

Tycker du har gjort ett bra val o med färger ska man inte bry sig vad andra tycker kan säga som så hära Svart blir också väldigt skitigt! Det är man själv som ska gå med den:) O den kommer passa dig kanon det vet jag :) Hoppas inte det blir en lika dan vinter som denna det orkar vi inte med ;) Stor kram till er

2010-08-19 @ 09:48:04
URL: http://varatpyre.blogg.se/
Postat av: Dinka

Oh, så fin vagn lillen ska få åka i.Vi valde mellan Bugaboo och Urban Jungle.



Kram!

2010-08-19 @ 10:30:34
URL: http://www.sannaboke.blogspot.com
Postat av: Finna

Superfin vagn och snyggt färgval! Tror inte det är nån fara med det ljusa - det som är mest utsatt är ju mörkgrått! Vagnen påminner om vår Brio Sing som vi är mkt nöjda med! Hade faktiskt inga problem med de små hjulen trots att det var en riktig vargavinter, bara man låste dem så gick det att ta sig fram. http://robbannasbebis.wordpress.com/2009/04/25/vagn-bestalld/

Kram och ha det fortsatt bra!!

2010-08-19 @ 12:37:15
URL: http://www.finna.it
Postat av: Kidelinbloggen - Therese

Så kul att läsa om er planering för prinsen i magen! Hoppas du blir nöjd med vagnen Anna, vi har fortfarande vår kvar och är lika nöjd som dag ett så helt klart ett bra köp. Angående resten med försäkringskassan, etc. så är du duktig som håller på att sätta dej in i allt men glöm inte att ta det lite lugnt också;) Allt kommer med tiden. Ha en fin dag!

2010-08-19 @ 13:01:19
URL: http://www.kidelin.se/blogg
Postat av: Jossan

Inge bra vagn så fort det blir snö.. Super tills vintern kommer på riktigt.

2010-08-20 @ 23:02:31
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Jossan:

Det vanliga är inte att det blir så mycket vinter i denna stad som tur är =)

2010-08-21 @ 11:34:09
URL: http://starwoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0