Många strängar på min lyra


Här hemma pågår bakning, packning, tv-tittande och lite
till denna tisdagskväll...

Hej på er sötnötter! Tyst på mig idag, men det är allt annat man kan säga om er denna tisdag. Shit om man nu får säga så vad många kommentarer ni förgyllt min dag med. TACK SÖTA NI! Jag är så glad att ni är så hängivna och tar lite av er dyrbara tid och skriver till lilla mig!
 
Hemma som vanligt efter att ha snöat bort en stund i eftermiddags, men det har avtagit nu som tur är. Kallt är det dock, minus 3 grader, vart tog våren vägen egentligen? Min dag har varit bra, fått gjort mycket men ändå inte på något konstigt sätt. Imorgon skickar jag i alla fall in min slutrapport som jag knåpat på nu allt för länge och äntligen kan man stänga det "revisionskapitlet" och påbörja en ny på torsdag.

Ikväll bakar jag här för glatta livet. Anledningen till detta stök mitt i veckan är att på torsdag är det min födelsedag och jag tänker bjuda på fika på jobbet dagen till ära. Imorgonkväll ska jag på en upptakt tillsammans med "mina" karlar på avdelningen så då finns ingen tid till bakning, så jag måste leka bagare idag för att hinna. Ska göra en morotskaka i långpanna är tanken. Jag kommer att plocka några av ingredienserna ur underbara Leila Lindholms bok "A piece of cake" och lägga till det i receptet jag har. Så vi får se hur detta blir, gott hoppas jag!

Senare ikväll ska jag även försöka se till att förbereda packningen inför min kryssning på fredagkväll. Gäller att ha framförhållning denna vecka känner jag då maken och jag ska ut och äta på restaurang på tordagskväll så då blir det ingen tid över till packning. Tur att det är så många roliga saker som tar upp min tid just nu, annars hade det varit mindre inspirerande och skoj, men nu är allt stök bara kul!  

Nu ska jag ta på mig mitt förkläde här och sätta igång med att riva morötter. Tur vi har en öppen planlösning här hemma för det är ju samtidigt "Halv åtta hos mig" strax som jag inte vill missa. Multitaska kallas visst det jag håller på med just nu ;-)

Hoppas att er dag vart lika bra som min!  

Många kramar!

Update kl 21:30 - MorotskaksJÄ%&¤#!!!! fastnade i långpannan trots att jag smörjt plåten och hela misslyckandet ligger nu i soporna. Jag är såååå förbannad! Varför försöker jag ens, jag kan inte baka, jag tycker inte ens att det är särskilt kul, så nästa gång jag får för mig att göra mig till, snälla påminn mig om att jag suger på detta!!! Slösat en halvtimma dessutom på att sitta och piffa med dekorationer i mandelmassa som jag skulle haft på kakan i form av små morötter. Så vad ska jag göra med dem nu? Supersöta blev dem i o f s, men jag får väl köpa morotskaka och dekorera med mina egengjorda dekorationer så har jag ju gjort något i alla fall, snyft! Nu ska jag gå igenom garderoben istället och se vilken dress jag ska ha på fredag! Sov sött, jag kommer drömma mardrömmar om morötter.... 

Kommentarer
Postat av: Sue

Oj avd du fejjar!!!!!!

Födelsedag minsann! fyller du 25 då....hi hi hi. Du vet väl att efter 30 går tiden bakåt!!!!



Lova fota mycket på kryssningen oxå och gör oss riktigt avundsjuka!!!!



Posta gärna en bit av den goda kakan med....!



Många Kramar!

2009-03-24 @ 20:08:31
URL: http://suzanita.blogg.se/
Postat av: Zandra

Ååå Hoppas din husliga sysselsättning blir bra och smakar fint! Inget jag tvivlar på iofs! hihi

Ja vart har den här dagen tagit vägen, fort gick den verkligen.

Ha ûberskön kväll gums!

KRAMIZZZZZZZzzzz

2009-03-24 @ 20:16:48
URL: http://lillalallas.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Sue:

Ja nu är det en fejjardag! och JA klart dte är 25 jag fyller ;-)



Lovar fota på kryssningen och en bit kaka kan du absolut få, blir massor av kakor ser jag nu i ugnen =)



Kram kram



Zandra.

Ja jag hoppas det går bra med baket, jag och bakning är inte lika kompatibla som matlagning så jag är liite orolig, men jag gör mitt bästa ;-)



Ha en skön kväll du också!



Kraaaaam

2009-03-24 @ 20:52:30
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Sandra

Åh gud så gott. Kanske ska ta fram min Piece of cake bok också :) Har bakat kladdkaks muffins, morotskaks muffins och äppel muffins med crumble. Gudomligt goda :)



Trevlig kväll

Kram Sandra

2009-03-24 @ 21:03:41
URL: http://mittnyahem.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Blir säkert jättegod :) Skönt att fixa i god tid.

kram

2009-03-24 @ 21:31:45
URL: http://madeleinesharmoni.blogspot.com/
Postat av: jessi

Du låter som när har lagat mat... hih.. det bara blir fel ibland just med mat för mig men däremot bak brukar gå bra. Nu går du imorgon o köper färdigt o dekorerar med dina söta morötter! Perfekt!

Mysigt med födelsedag snart, hoppas du blir ordenligt uppvaktat med presenter! Skoj med kryssning till helgen, du får lägga ut foton på allt kul som händer i ditt liv denna vecka!



Sov sött o gott under stjärnhimlen o månen som lyser för DIG!



KRAM!

2009-03-24 @ 21:43:52
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Theresé

Åh jag känner igen det där med misslyckade bakförsök, går tyvärr inte alltid som man vill.

Dessutom inte på veckorna har jag märkt, antagligen för att huvudet är lite trött efter en dag på jobbet?



Hoppas att kvällen inte blev helt förstörd ändå.

Kanske kan vara så att den blir bättre när du fått fixa lite med kläderna?

Där har du iallafall inte misslyckats (vad jag vet? :) )



Ha en riktigt skön fortsatt kväll!



Kram kram

2009-03-24 @ 21:47:48
Postat av: Miia - There´s no place like home

Attans då! Jäkla kaka...



Hoppas du haft en någorlunda mysig kväll i alla fall, kram!

2009-03-24 @ 22:45:09
URL: http://theresnoplacelikehome.webblogg.se/
Postat av: Therese

Ett stort grattis på födelsedagen, mars är också min månad :) Jättefint bröllopsfoto!!! Jag har precis bokat fotograf till vårt bröllop i aug. Sjukt mycket fix med det. Klänning var dock enkelt, älskar den kommer visa upp den efter/ närmre bröllopet. Har du några tips kring planering mm så tar jag tacksamt emot. Hej så länge, Therese

2009-03-25 @ 00:23:00
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Hej Anna!



Nej, vad trist! :( Men det går ju jättebra att göra som du sa; köpa och dekorera med dina små mandelmasse-dekorationer. Men visst förstår jag att du blev arg -hade jag också blivit! (Och jag misslyckas med jämna mellanrum med bakning, var inte orolig! Knäppt nog ofta med de gamla vanliga recepten som jag ju bör "kunna"!!)



När jag gör i långpanna eller större fyrkantiga formar, brukar jag ta bakplåtspapper under, för annars skulle jag aldrig få loss kakorna. Sedan skär jag bara runt kanten på dem, så kanten blir riktigt jämn och fin. Brukar funka, tycker jag. Ett tips om du skulle vilja ta en ny dust med med det hela någon gång.



Stora kramar till dig!



2009-03-25 @ 05:35:35
Postat av: Therese

Men gumman... Man kan inte lyckas med allt vettu och du verkar ju superbra på att laga mat + massvis med annat. Bättre lycka nästagång. Man lär av sina misstag... Tänkte länka hit i ett inlägg senare om det är ok?

2009-03-25 @ 07:50:21
URL: http://likie.webblogg.se/
Postat av: Camilla W

Hej Anna!



Tittar in här då och då och gillar som sagt starkt dina recept!



Ett hett tips för bak: köp "teflon"bakplåtspapper - ett bakplåtspapper som man använder om och om igen. INGENTING fastnar, och bullar, bröd etc blir alltid knaprigt även undertill! Det kan man även lägga i botten när man gör typ kakor i långpanna. Det har jag använt sedan flera år och har aldrig bränt fast något sedan dess. Förr hade de det på Duka, när jag köpte nya hittade jag på Cordon Bleu på Vasagatan. Som sagt, mitt hetaste tips!



Kram och grattis i förskott!

2009-03-25 @ 08:40:09
Postat av: Josefin

Tycker synd om dig. Tror det beror på att du var stressad... Du skulle få mycket gjort denna kväll. Bättre lycka nästa gång. :)



Kramar

2009-03-25 @ 08:48:58
URL: http://www.vitamagnolia.blogspot.com
Postat av: Susanne

Bättre lycka nästa gång gumman!



Ge inte upp, det är inte lätt att baka...



kram

2009-03-25 @ 09:43:57
URL: http://susannes.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej!

Om du skulle vilja testa morotskaka så testa detta receptet, jag är urkass på baka. Men den här blir super god och lätt & göra!

Lycka till... ;)





Recept:



1) 2ägg

2dl socker vispa ihop poröst



2) 2dl mjöl

1tsk bikarbonat

1tsk bakpulver

1tsk kanel

1tsk vaniljsocker Blandas ihop väl



Blanda 1+2



3) Riv 3st morötter

1dl olja Rör om



Blanda 1,2+3



Smörj sockerkaksform med ströbröd.

In i ugn 175-200grader 40-60min

Låt Svalna



65g Philadelphia ost

50g margarin rumstemp.

2dl florsocker

1tsk vanilj socker Rör ihop med sked

Bred på kakan när den har svalnat



2009-03-25 @ 10:15:45
URL: http://prinssesanpaarten.blogg.se/
Postat av: Maria

Hej söta! Så synd att kakan inte blev som du tänkt dig. Men av alla bilder på dina fantastiska maträtter, buffér mm så är du iallafall grym på MAT!!! Och jag tror nog att du bara hade otur igår med kakan. Jag hoppas att du får en riktigt underbar vecka med bl a kryssning & födelsdagsfirande =) Många kramar till dig!

2009-03-25 @ 10:24:35
Postat av: Emelie

Nä fy din stackare! Samma sak hände mig för några veckor sedan då jag gjort matpajer. Allt bara fastnade och det var inget annat att göra än slänga skiten. Sååå irriterande.

Men de små morötterna blev riktigt SÖTA!

karm

2009-03-25 @ 15:15:23
URL: http://emeliese.blogg.se/
Postat av: Elin

Morötterna är urgulliga! Synd om de ska gå till spillo så kanske kan du göra morotsmuffins istället? Tänk vad gulligt med små vita cupcakes med en morot på! :) Och svårt att misslyckas med föressten. Om du misslyckas med dem så lovar jag att påminna dig om att stå över bakningen nästa gång ;)



Kramkram!

2009-03-26 @ 08:56:50
URL: http://dareling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0