La Voix Du Nord



Jag laddade hem Malena Ernmans nya skiva " La voix Du Nord" i Iphonen för ynka 90 kr härom dagen och jag är ännu en gång totalt såld på denna klassiskt skolade mezzosopran. Skivan är en blandning av flärdfull operapop samt ett gäng välkända arior som mitt hjärta smälter inför. Båda typerna av musik tilltalar mig. Opera ger mig gåshud från nacken och ända ut i tåspetsarna och s.k. "discopop" i sin tur ger mig energi och partylust. En kombination av dem emellan kan kanske te sig lustig och otänkbar för vissa av er, men för mig så går jag i gång på var enda liten stråk, var ena liten tonart och jag känner mig helt upprymd emellanåt av vissa spår på skivan.  

Ariorna är riktiga operapärlor, några där hon får briljera, några som bara är oändligt, oändligt vackra. En av favoriterna är "O mio bambino caro" av Puccini. Fredrik Kempe har skapat några av operapop låtarna på skivan. "Sempre libera" är riktigt bra likaså den upphottade versionen av Madame Butterflys "Un bel di". "Tragedy" är riktigt bra även den, en av upphovsmännen bakom just den låten är ingen mindre än Alexander Bard, vilket man även tydligt kan höra tycker jag. Det påminner lite om soundet som Army of Lovers hade en gång i tiden. "All the lost tomorrows" är som tagen direkt från en musikalscen i den engelska huvudstaden och jag smälter ännu en gång. Tillsist måste jag även nämna den enda låten på svenska på skivan "Min plats på jorden" som låter som något som Benny Andersson skulle kunna ha komponerat. Sången är varmt mäktigt och nästan lite sorglig i sitt framförande med stråkar och flöjter i en salig blandning.

Jag önskar att jag fick träffa denna begåvade och fantastiska sångerska, hon berör mig verkligen med sin vackra röst. Skivan är värd var enda liten krona och jag säger som Ernst Kirchsteiger skulle ha sagt "Detta går jag igång på" ;-) 

Ha en fantastisk dag. Kram på er ♥    

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Så roligt att få läsa en recension av skivan. Var på väg att köpa den samma igår, men enligt min för nuvarande mycket förvirrade hjärna så blev det aldrig av (??) och det var först nu jag faktiskt insåg just detta.. Nåväl.. ;-)



Önskar dig en underbart fin dag sötis!

Kram kram

2009-07-07 @ 09:58:01
Postat av: Anna - Starwoman ☆

AnnaS

Jaså du är förvirrad i dessa dagar, vad kan det bero på.. man kan ju alltid ha sina aningar vad sånt kan bero på ;-)



Skivan är ett guldkorn i alla fall i mina öron, så köp den!



Ha en underbar dag du också!



Många kramar

2009-07-07 @ 10:04:05
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Caroline

Den måste jag köpa, visste faktiskt inte att hon kommit ut med en skiva. Jag håller verkligen med dig, kombinationen mäktiga klassiska stycken blandat med "operapop" känns mycket tilltalande.



När jag är lite nere lyssnar jag alltid på Mozarts Requiem, så vackert och vemodigt att man får gåshud...



Kram på dig och hoppas att du har en skön tisdag!

2009-07-07 @ 11:52:40
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0