Alpro Soya



Alpro soya lanserade förra veckan den första färska växtbaserade "mjölken" i Sverige. Jag blev tillfrågad om jag ville delta i en smakpanel och testa produkterna och det ville jag så klart och i går kom ett bud till dörren med testkitet. Denna nya färska sojamjölken finns i två varianter, Kalcium och Light.

"Alpro soyas nya färska sojamjölk är mindre söt än övriga sortimentet och har en svag touch av vanilj vilket gör att den passar bra i kaffet eller som del av ett nyttigt mellanmål, bara tillsätt bär och lite müsli. Båda sorterna innehåller livsviktiga vitaminer. Ingen av de nya färska produkterna innehåller sötningsmedel, konserveringsmedel, laktos, mjölkprotein, gluten eller kolesterol."

Jag har aldrig provat soyamjölk förut och hade väl inga direkta förväntningar, men jag måste säga att jag är glatt överraskad. Soyamjölk är faktiskt riktigt gott och läskande. Dock skulle jag ljuga om jag skrev att det smakar mjölk, för det gör det inte, men det har en god smak som jag förknippar med havre på något vis. Smaken är len och min favorit av de två jag fått testa är Alpro soya Kalcium då den är fylligare än light varianten av förståliga själ. 

Jag har även prövat att använda en skvätt av båda varianterna i kaffe och te och det funkar väldigt bra.

Pris för nya färska Alpro soya är ca 21-23 kr.

Är man allergiker är det ett jättebra allternativ men även för oss icke allergiker som variation. Så jag tycker att ni kan testa och bilda er en egen uppfattning!

Kram

Kommentarer
Postat av: Emelie

Kul att få testa något nytt!

Jag gör i stort sett alltid mina smoothies på soyadryck, tycker om att man får en lite sötare smak utan att man behöver söta med honung eller socker! Vad är skillnaden på den nya soyamjölken mot de soyadrycker som Alpro har sen innan, vet du det? Ha en bra kväll gumman! Kram

2009-02-11 @ 20:15:29
URL: http://emmi82.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Emelie:

Jaså du brukar använda soyamjölk, vad kul. Alpro soyas nya är mindre söt än övriga sortimentet, plus att den är färsk och måste förvaras kyld även i oöppnad förpackning, precis som riktig mjölk och den har inte en massa tillsatser =)



Ha en skön kväll du också!!! Kraaamis

2009-02-11 @ 20:42:06
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Gokväll.



Vad är det som är nytt med mjölken? Ser precis ut som den jag alltid köper...Iaf en favorit och den är supergod att värma och vispa till skum=)Jättegod i gröt också....



Den får du köra vidare på. KRAAM

2009-02-11 @ 21:09:21
URL: http://livetuppochner.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Madeleine:

Denna variant ska tydligen vara mindre söt än övriga sortimentet, plus att den är färsk och måste förvaras kyld även i oöppnad förpackning, precis som riktig mjölk om jag inte fattat helt fel. Jag fick för mig att förpackningen var ny designad, stod så i papprena jag fick, men du säger att de ser ut som de brukar... haha - ja då vet jag inte ;-) God vad den verkligen i alla fall =)



Stor KRAM!!!

2009-02-11 @ 21:24:00
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Jo förpackningen ser annorlunda ut så det stämmer bra=)

Den sorten som jag har köpt står inte i kyldisken utan på en vanlig hylla i affären så det kanske är skillnaden då:) Får testa den här varianten också då.

KRAAM

2009-02-11 @ 21:45:25
URL: http://livetuppochner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0