"Our Christmas"


Skivan "Our Christmas" med Sanna, Shirley & Sonja är min absoluta favorit när det kommer till julskivor. Oerhört vackra röster men kanske inget originellt i sig låtmässigt. Jag tycker dock mest om de klassiska julsångerna så skivan passar mig perfekt och musiken går därför också på repeat i mina öron just nu.  

Vad tråkigt det är att sova ensam, särskilt i en trång liten säng i gästrummet med oväder utanför knuten, fy vad det blåst och blåser ute. Jag har dock klarat natten från otrevliga överraskningar, peppar peppar! Nu är det morgon och det är som vilken annan torsdag som helst då jag ska till jobbet. Ryktas att det serveras jullunch idag, årets första julmat för min del och troligtvis också det enda innan självaste julafton som det ser ut nu i alla fall.

Ja påtal om julafton, en vecka kvar och två av detta 2009. Vet inte riktig vad jag ska tycka om det gångna året. Skulle benämna det som ett ganska ordinärt år, allt har mest flutit på. Jag sätter istället min förhoppning och tilltro till att 2010 blir händelserna, spänningarna- och överraskningarnas år *hoppas*

Men vi ska inte gå händelserna i förväg, året är inte över ännu, dessutom är det hela 53 veckor i år upptäckte jag till min förvåning härom veckan. Hur gick det till egentligen? Jag lärde mig i skolan att det går 52 veckor på ett år, men nu är det plötsligt 53 veckor? Ja, ja vi ska vara glad, man klagar ofta på att tiden inte räcker till och att dygnet skulle ha fler timmar. Alla är vi bönhörda och har fått en extra vecka att förfoga fritt över. Tack för det säger jag!

Nu är det slut med svamlet, på med stövlar, vinterjacka, halsduk, mössa och vantar och ut i ovädret. Förbannar mig själv för att jag inte tog med mig datorn hem igår för då hade jag kunnat jobba hemifrån och sluppit bege mig ut denna tidiga och blåsiga morgon, hoppas inte jag blåser bort på vägen...  

Kramar ♥

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Var ju tvungen att titta in här när jag kommit till jobbet, för att se så du lyckats hålla dig frisk hittills! :) (Håller fortsatt tummarna, så klart!)



Vädret är oerhört blåsigt här också, men det gick bra tack vare varm, fluffig jacka av längre modell och med stor luva. :)



Massor kramar!

2009-12-17 @ 08:12:54
Postat av: Sjantika

Usch för blåst! Hoppas vi här uppe slipper det, det biter rätt bra i kinderna ändå nu när man är ute! Som sagt, 22 minus idag, nästan att ta i va? ;) Tack igen för en suverän blogg!

2009-12-17 @ 09:56:03
Postat av: jessi

Jag gillar också den skivan, köpte förra året men kan inte hitta den någonstans.. borde köpa en ny istället för tro att den dyker upp!



Vi ska också ha jullunch på jobbet, långbord, levande ljus tillsammans med barnen. Mysigt!



Jag längtar tills ikväll, vill ju se hur det går för bönderna...



KRAM

2009-12-17 @ 11:41:30
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: jenny

Har inte deras skiva men vill mer än gärna ha den, dom sjunger ju såå bra!

Hade gärna sett deras julkonsert med måns zelmerlöf som gästartist också men dagarna går så himla fort så inte hunnits med tyvärr.



Hoppas du har en bra torsdag! Och att ni inte har lika kallt som vi har, usch ruggigt kallt ute men fint med en massa snö, hoppas det får ligga kvar tills över julen iaf!

kram

2009-12-17 @ 15:11:09
URL: http://jenlen.blogg.se/
Postat av: Malin

Skottår :D

2009-12-17 @ 15:44:14
Postat av: Angelica

Hej!

Hoppas du får en trevlig dag på jobbet. Alltid kul att titta in hos dig

kramar Angelica

2009-12-17 @ 15:45:06
URL: http://angelicalivia.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Malin:

Men det var ju inte skottår i år :P

2009-12-17 @ 15:50:14
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Hoppas du fortfarande mår bra och att promenaderna idag gick bra...brrr vilket vinterväder!!

Ja den gregorianska tideräkningen får skarva lite ibland för att man ska få ihop det på slutet med "extra veckor" och skottdagar. Håller med om att 52 veckor var det man lärde sig, idag finns fler förklaringar att ge.



Önskar dig en fin kväll. Lyssnar ocks på S-tjejerna nu i dagarna!

Kramar

2009-12-17 @ 16:07:31
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Anette

Liten förklaring till att det är 53 veckor detta år....

1972 bestämdes som internationell standard (ISO 8601) att veckans första dag skulle vara måndag. Likaså standardiserades sättet att numrera veckorna inom ett år på så sätt att vecka 1 är den första veckan på året som innehåller minst 4 av årets dagar, eller uttryckt på ett annat sätt, att den vecka som innehåller den första torsdagen på året är vecka 1, eller också att vecka 1 är veckan där 4 januari ligger. Denna standard medför att vissa år kan innehålla 53 veckor vilket inte förekom tidigare. Detta infaller, om veckan efter vecka 52 inte uppfyller "kraven" för vecka 1 så att säga. Detta är också för att veckoräkningen inte skall hamna i otakt med året.

2009-12-17 @ 23:08:50
URL: http://nettis73.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Anette:

Tack snälla för en utförlig förklaring, brukar ju finnas det på allt, men detta visste jag inte =) Ha en trevlig fredagskväll! Kraaaam

2009-12-18 @ 17:10:10
URL: http://starwoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0