En ny julgransfot


Julgransfoten ”Christmas tree stand” från Design House Stockholm hade jag gärna haft, men att betala 1 000 kr för en julgransfot det finns inte på kartan. Så när jag fann denna snarlika modell från Bolagret till det lite mer överkomliga priset 249 riksdaler blev jag nöjd, efter ommålning till favoritkulören vitt blev det ännu bättre.

Nu ligger jag här i soffan och väntar på att få följa med paren i "Bonde söker fru" på deras respektive resa till Nord Norge, Malta, Turkiet och Irland. Extra söta är hästbonden Thilde och hennes Stefan, man kan riktigt känna förälskelsen dem emellan, härligt!

 

Idag har det verkligen snöat och blåst enormt stundtals. I stort sett har all bussförbindelse i hela Stockholms län ställts in, likaså båtturerna ut till Vaxholm och andra öar. När vi satt och åt vår jullunch och tittade ut drev snön så mycket att man kunde få för sig att man satt i en fjällstuga istället för på bottenplan i ett höghus i stan, faktiskt riktigt mysigt när man befinner sig inne i värmen. Mindre mysigt var det att traska hem i motvind och piskande snö. Hade bättre tur imorse då jag hade vinden i ryggen i stort sett hela promenadvägen. Hade hoppats på att vindarna skulle ha vänt lagom till min hempromenad, men icke då! var tvungen att ta en upptinande dusch direkt när jag kom hem. Hade jag bara orkat tappa upp badkaret hade jag gjort det, men energin infann sig inte i tid.     

 

Konstaterade under min dusch att jag är väldigt vinterblek i dessa dagar, snart dags för några vändor med favoriten bus så man inte behöver skrämma söta släkten under julens alla festligheter.

 

Nu ska jag hälla upp ett glas julmust light och luta mig tillbaka i soffan och njuta av lugnet. Imorgon fredag planerar jag att arbeta hemifrån så slipper jag med andra ord fler tidiga promenader i motvind och snöstorm denna vecka, skönt!

 

Kram på er


Kommentarer
Postat av: Sjantika

Bonde söker fru är verkligen såå mysigt! Å tänk att man kan se i ögonen att en männiksa e kär! Mysigt värre! Blev överlycklig att nån skulle få fara till Tromsö i Norge, min hemstad!!! Måste se reprisen (visst kommer det i repris???) eftersom man typiskt nog jobbar ikväll.... Ha de så bra i snön, å blås inte bort!! ;)

2009-12-17 @ 20:55:10
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Sjantika

Ja visst är det mysigt :-) Repris imorgon 11:55 tydligen stod det när jag kollade nu, så hoppas du är ledig då :-) Annars går alla tre avsnitten på lördag från 12:40 och framåt :-) Ha det bra på jobbet, kram kram!!!

2009-12-17 @ 21:03:09
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Miia - There´s no place like home

My oh my, grymt snygg julgransfot! Den kommer passa bra in i er vita fina lya =)



Vad skönt att kunna jobba hemifrån då & då, lyx! Kraaaam

2009-12-17 @ 22:08:07
URL: http://theresnoplacelikehome.webblogg.se/
Postat av: Mia

Det tar ju sån jävla tid att fylla upp skiten!!! =D KRAM

2009-12-17 @ 22:09:56
URL: http://kattenslilla.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vad fin den blev!!

Min julgransfot blev färdig idag efter två omgångar med sprayburken- vilken skilnad det blev!

Ja, jäklar vad det har varit busväder idag!

Trodde att jag skulle bli förvandlad till snömannen när jag var ute och gick med hunden! Hundskrället var lika glad för det och dök i varenda snödriva, haha!



Om du är blek är jag ett lik vill jag lova! är näst intill genomskinlig just nu.... ;-) Hej BUS!

Kram på dig finaste!

2009-12-17 @ 22:42:32
URL: http://emmi82.blogg.se/
Postat av: Therese

Vilket sammanträffande... eller kanske inte med tanke på denna juletid som råder nu. Har i dagarna suttit och suktat efter flera ting från Design House Stockholm, bl.a. den fina julgransfoten men det får vänta till vi faktiskt införskaffar en gran. Kan va bra att ha om man ska ha en julgransfot:) Men några fina ting till ljus är iaf. på väg, iih. Hoppas allt är bra vännen. Kramar

2009-12-17 @ 23:06:23
Postat av: Rebecca

Julgransfoten blev riktigt snygg! :) Och jag gillar när formen av en stjärna finns med i bilden; gillar stjärnor.

Själva kommer vi använda den julgransfot som medföljde vita plastgranen. Den var inte "sexig" för fem öre, men skitsamma. Det får duga i år. (Vi har två andra gamla fötter på lager, men den ena är till riktig gran och funkar inte och den andra är inte heller snygg...Det är min man som haft dem sedan flytten hemifrån.) Eftersom vi inte firat jul på åratal och redan fått införskaffa både det ena och det andra, orkar jag inte leta efter den perfekta julgransfoten till plastgran också. Nog för att vi båda älskar att gå i affärer, men någon måtta får det vara! ;)



Massor fredags-kramar!

2009-12-18 @ 05:39:21
Postat av: Louise B

Jättefin julgransfot! Såg att den fanns i rustas annonsblad också. Jag undrar hur du gick tillväga när du målade den? Sprayade du den och med vilken färg? Hoppas du får en fin dag och härlig helg!

2009-12-18 @ 08:39:11
Postat av: Josefin

Jag har också fyndat en sådan fast på Rusta för ynka 189 kr. :) Men dock i svart, funderar på att spraya den vit till nästa jul.



Ha en mysig fredag, kram

2009-12-18 @ 08:47:10
URL: http://www.vitamagnolia.blogspot.com
Postat av: Therese

Hej gumman.. Vad skönt med en hemmadag,själv är jag inne på tredje dagen hemma, sjuk och mår inte alls så bra.. Är hos mamma nu och lånar deras dator eftersom jag är utan.. Riktigt jobbigt men blir ju bra i slutändan, jag får en ny och W får en alldeles egen, han har ingen aning om detta så dedt blir en toppen julklapp till honom..=)

Hade vart urmysigt med en middag på nyår, om ni ska ha det eller vad ni nu ska göra så får du mer än gärna höra av dig..Har som sagt inga planer, hade vart kul och träffa lite nya människor och umgås med dig vännen..=)

Stor kram..

2009-12-18 @ 11:03:19
URL: http://smastadslivet.blogg.se/
Postat av: Sjantika

Tack för tipset! Är hemma med sjukt barn idag (igen....) så jag ska absolut se reprisen strax! Men känner jag mig själv rätt så kommer jag nog sitta fastspikad i soffan på söndag också ;)

Såg förresten nyss på aftonbladet.se att dom hittat en människa fastfrusen i isen i Hammarby sjöstad, visst är det i närheten av er!? Stackare... Å lite kusligt! Nä, håll dig på fast mark å ha en myyysig helg!

2009-12-18 @ 11:13:56
Postat av: Anna

Hej!

Åh, vad fin gulgransfoten blev, men jag behåller nog min svart iår och hoppas på många klappar som döljer den =) Haha.

Ha en bra dag!

Kram Anna

2009-12-18 @ 11:23:43
URL: http://dromvillan2009.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0