Emetofobi

Jag har s k emetofobi, jag är alltså med andra ord livrädd för att spy. Jag har vart det så länge jag kan minnas, jag grät alltid som liten och kämpade som ett djur de ggr jag hade magsjuka. Peppar, peppar drabbas jag sällan både som liten och stor. Men i alla fall, så tror jag att händelsen som fick det hela att utlösa min "fobi" var i lågstadiet, i trean närmare bestämt. En kille i klassen kräktes rakt ut på golvet då vi alla satt i ring, spyan skvätte upp på mig, jag minns än idag vad han hade ätit och detta är alltså över 20 år sedan nu. Efter den händelsen så fick jag panik att det skulle hända mig, jag mådde illa i veckor, jag överdriver inte, jag tvingade min morfar att hämta mig i skolan flera ggr för att jag mådde illa (inbillning), jag vägrade åka skolbuss för att jag var så rädd att jag skulle kräkas i den. Numera tänker jag massor på den dagen jag blir gravid, tänk att behöva må illa dag ut och dag i i början, kanske blir tvungen att kräkas offentligt, eller kräkas i veckor.  Jag är en mästare på att luska bland dem som jag känner som vart gravida, jag frågar ALLT som har med illamående och kräkningar att göra. Jag har ett skräckexempel på jobbet, min söta kollega kräktes konstant under sin graviditet, hon var sjukskriven från slutet av maj till december. Hon låg på sjukhus långa tider pga. att hon inte behöll någon näring. En annan vän till mig mådde inte illa eller spydde en enda gång under sina två graviditeter, så det finns ju hopp, men man kan ju ge sig den på att jag kommer må pest och kräkas i månader.. Och så detta med vintern och den hemska vinterkräksjukan som vintern för med sig. Jag käkar pepparkorn så magen svider, jag står nog för flera procent av förbrukningen av pepparkorn under vinterhalvåret, jag har dock aldrig haft vinterkräksjukan, jag kräks så ytterst sällan, tror jag är så rädd och har sådan ångest så jag låser hela min kropp.. Ja, usch! Dumt, men jag kan inte rå för det!


Nej nu ska jag tänka lite positiva tankar och gå och mysa med kärleken, han gillar mig trots min fåniga fobi, han har lovat att torka barnspyor t o m, om vi någon gång får barn, det kallar jag kärlek :-)
 

Sov gott!


Kommentarer
Postat av: Mia

Oj, jag är precis likadan som du, och det är faktiskt jättejobbigt och påverkar mycket i mitt liv, även fast många nog inte kan förstå det...

2008-01-07 @ 12:30:12
URL: http://kattenslilla.blogg.se
Postat av: nattvinge

Hej! Jag har precis hittat till din blogg, så jag håller på att läsa ikapp mig lite :-)

I alla fall, jag kände att jag måste kommentera detta då jag har precis samma fobi! Var allvarligt livrädd för att vara gravid iom att min mamma mått urilla hela sina graviditeter... :-/ Men jag måste säga att trots att hon kräktes konstant i 9 månader (*2) har jag inte gjort det en enda gång under mina två graviditeter. Så det finns hopp :-)

Nu ska jag sluta störa :-)

/Nattvinge

2009-04-07 @ 11:25:52
URL: http://nattvinge.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Nattvinge:

Åhhh vad skönt att höra att det finns hopp och du stör absolut inte, bara kul när folk komenterar!



Önskar dig en riktigt fin dag!



Kram

Anna



2009-04-07 @ 12:40:36
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: nattvinge

Hej igen! ALLT går bara man vill :-)



Ha en härlig dag du med!

/Nattvinge

2009-04-07 @ 13:08:28
URL: http://nattvinge.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0