Ännu en torsdag är här



Snart dags igen att fira in det nya året.

Det är bara lite drygt femtio dagar kvar av detta år och jag har redan börjat fundera på nyår. Vi ska nämligen ha en nyårsmiddag här hemma tillsammans med goda vänner och jag som älskar bjudningar har därför redan nu så smått börjat fundera ut en perfekt nyårs meny. Lite svårt att veta hur det kommer vara med tid och sådant när myran väl är här hos oss, men maken får ta hand om honom när jag röjer i grytorna den sista dagen detta år :-) Sitter ni inne på några goda och festliga rätter så får ni såklart gärna hojta till!

Idag ska jag göra min sista skaderevision för ett år framöver, känns lite speciellt. Kommer göra den tillsammans med ytterligare en person så förhoppningsvis betar vi igenom ärendena relativt snabbt så att jag nästa vecka kan sammanställa och skriva rapport. Börjar verkligen se ljuset i tunneln...

Ha en härlig torsdag, det ska jag försöka ha!

Kramar/Anna ♥

Kommentarer
Postat av: Katja

Hej!

Till förrätt föreslår jag:

Parmesangratinerade pilgrimsmusslor i Champagnesås.

Enkelt att göra och himmelskt gott!!

Jag gjorde den själv förra året och både jag och gästerna var lyriska.

Köp pilgrimsmusslorna på Erssons - hög kvalité och stora som golfbollar.



Parmesangratinerade pilgrimsmusslor med champagne och purjolök

För 4 personer.



En fantastiskt god förrätt som med fördel serveras med ett smakrikt fruktigt vin, t ex en Chardonnay samt ett smaskigt vitt bröd att dra upp den ljuvliga såsen med.....njut!



Ingredienser

100 g purjolök

1 msk smör

1 fiskbuljongtärning

1 dl torr champagne (gärna en med lite mognad, för fylligare smak)

2 dl crème fraiche

12 stora pilgrimsmusslor

100 g parmesan, riven



Hör av dig om du vill ha instruktioner.



Kram, Katja

2010-11-11 @ 08:00:57
URL: http://klorinhaxan.blogg.se/
Postat av: Rebecca

God Förmiddag!



Kul med nyårsmiddag! Vi hade tradition på att alltid hålla det förr, men tyvärr rann det ut i sanden. Kanske ska försöka återuppta det i år. :) Dessutom har jag i många år varit sugen på att starta tradition med adventskaffe.... :)



Men du, apropå ditt jobb. Du granskar ju att man handlagt rätt. Jag kan inte låta bli att fundera på hur det tar sig ut för försäkringstagaren i slutändan, om det i efterhand bedöms att fel beslut togs från början? Får denne först besked om att allt är okej och försäkringen faller ut? Vederbörande får skadorna betalda och går lugnt vidare med livet. Sedan kommer ett återkrav om att försäkringsbolaget tyvärr gjort fel och hoppsan, vi måste visst ha tillbaka de där pengarna? Gud, vad hemskt, kan jag inte låta bli att tänka. :( Jag förstår att man måste säkerställa att allt går rätt till och rätt ska det givetvis vara, men jag skulle inte för något i världen vilja hamna i den försäkringstagarens sits! Man litar ju liksom på att det första beslutet ska vara det rätta. En försäkring som gäller ifall försäkringsbolaget beslutat fel i första vändan, tack! ;)



Har jag fattat rätt? Du får jättegärna berätta hur det funkar. Hur långt tid får det gå för att man ska kunna återkräva?



Massor kramar!

2010-11-11 @ 08:34:39
Postat av: Mira

Herrejösses kvinna, att du orkar planera så långt framåt ;) Jag orkar knappt planera morgondagen, hihi. Kan tänka mig att du kommer stå där strålande vacker och pigg som en lärka med en liten bebbe på armen och hälsa gästerna välkomna =)



KUL, önskar jag hade mer av din energi. ( kan du skicka lite på posten? ;) )



Ha en skön dag! Kram Mira

2010-11-11 @ 09:36:37
URL: http://mirandalux.blogspot.com
Postat av: Maddis

Hej Anna!

Nu var det så där jättelängesedan jag lämnade någon kommentar här...Men jag gör mina små gästspel:) Jag har ett superbra och framför allt ENKELT tips på en väldans god dessert! Det är så "avancerat" som att värma upp 2 dl Creme Fraiche och röra i 200 gr hackad vit choklad (det viktigaste är att det blir "lika delar" av båda ingredienserna, alltså 100 gr per dl creme fraiche), rör i kastrullen tills chokladen smält och det hela har "gift" sig. Portionera sedan upp det i serveringsglas/formar och ställ kallt några timmar och lägg på hallon eller några andra goda bär eller frukter innan servering, det var det hela! Man kan såklart även lägga bär i botten på glasen! En god förrätt är jordärtskockssoppa med parmachips, Arla har ett kanonrecept på detta på sin sida. Också hur enkelt som helst att åstadkomma och väldigt smarrigt!

2010-11-11 @ 09:58:09
Postat av: Malin

Förra året gjorde vi en tournedos med honungsglaserade och rostade rotfrukter, en chevrecréme och balsamico/rödvinsreducering, Sååå god, gästerna skrapade faten! Till förrätt hade vi parmesan/chili gratinerad kronärtskocka och till efterrätt varvad vit och mörk chokladmousse! Bästa menyn vi haft, både lätt förätt och matig varmrätt, som avslutas med det bästa choklad!

Säg till om du vill ha recept!

2010-11-11 @ 10:17:09
Postat av: Liw

Carpaccio på oxfilé är ju aldrig fel, vattnas i munnen nu när jag tänker på det... till förrätt alltså. Till huvudrätt blir ju alrig oxfilé fel på nyår och efterrätt kan man göra egen glass....gjorde jag förra nyår och det blev en hit :)

2010-11-11 @ 10:28:29
URL: http://finalyan.blogg.se/
Postat av: Nina

Ååååh... vilka underbara bilder! Jag LÄNGTAR oxå till alla härliga högtider vi har framför oss nu!



Här kommer förslag på en härlig nyårsmiddag:



Förrätt: Laxtårta, finns ett jättegott recept på Tasteline. Nästa gång ska jag prova att lägga till lite saffran till den här.



Varmrätt: Rostad oxfilé med potatis och olivtårta. Finns ett jättegott recept på norrmejerier.



Efterrätt: Mangomousse med passionsfrukt, finns på samma sida.



Förstår att det känns konstigt när man liksom avslutar sitt arbete för en låååång ledighet. Själv så slutade jag 2 månader innan jag skulle ha. Skönt men väldigt rastlöst, så skulle jag göra annorlunda skulle jag jobba vidare så länge det kändes bra. Du gör helt rätt!



Kram och hoppas solen skiner på dig med idag!

2010-11-11 @ 10:56:22
URL: http://niiinis.blogg.se/
Postat av: :*¨¨*:♥ Camilla ♥:*¨¨*:

Wow, är det bara 50 dagar kvar, det är ju nästan lite läskigt, vad tog detta året vägen? Er lilla familj får en fin avslutning på det med ett eget litet underverk.



Själv summerar jag Linneas första födelsedag, Ludwig blev 4 och jag började jobba...



KRAM, skall strax till frisören och fixa lite...

2010-11-11 @ 11:26:29
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: Kidelinbloggen - Therese

Söt du är som redan börjat planera. Jag tycker också om att planera och skriva listor, brukar dock inte vara ute i så god tid plus att jag är tidoptimist;) Er bjudning blir säkert fab. du verkar sååå duktig Anna!

Förra nyår, till huvudrätt blev det för oss oxfilé men päronkompott, gräddsås med basilika och parmaflarn. Det vart uppskattat och det funkade att fixa en del i förväg vilket kan vara bra när man har små i huset:) Hoppas du har en bra dag på jobbet. Och du, läste att du skulle på mammabloggalan, kul, hoppas få se dej där. Kram kram

2010-11-11 @ 11:52:09
URL: http://www.kidelin.se/blogg
Postat av: Emelie

Åh gud, har du redan börjar fundera på det? Haha

Jag vet vad jag ska göra, jobba.Trist men förhoppningsvis får jag förlösa och möta årets sista nya bebisar och det kan det ju vara värt!?

Kram

2010-11-11 @ 12:05:42
URL: http://emeliesamjolie.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Rebecca:

Revisionerna är inget som berör försäkringstagarna mer än om det skulle vara så att de fått för lite ersättning då återupptar man ärendet och kontaktar kunden för ytterligare en utbetalning, det händer emellanåt. Men syftet med mitt arbete är mer att granska handläggarnas arbete så att de följer de skadeinstruktioner, att man återkräver pengar från andra försäkringsbolag där det varit kollisioner där annan part är vållande. Så det är oftast inget som försäkringstagarna märker av och framför allt inte så att man kommer och återkräver utbetlaningar som gjorts. Skulle vara om man upptäcker ett bedrägeri, då kan vi i efterhand återkomma och regressa mot kunden, men sålänge man har rent mjöl i påsen så händer det aldrig "vanliga" kunder =)



Happy fredag!



Kraaamar

2010-11-12 @ 08:04:41
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

TILL ALLA:

TACK för era tips, massa godsaker ni kommit med tips på, återkommer säkert till några av er för mer info =) KRAAAAAM

2010-11-12 @ 08:05:41
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Mrs_A

Jag lagar själv en massa men jag skulle föreslå att du kollar in bloggen matplatsen.org......hon lagar supergoda maträtter som du säkert kan använda :)

2010-11-12 @ 14:56:28
URL: http://emiracle.blogg.se/
Postat av: Rebecca

God eftermiddag! (Eller kväll känns det ju som, när man tittar ut!)



Måste ju bara kommentera igen i detta äldre inlägg, eftersom att du var så gullig och svarade på mina funderingar runt hur det funkar med revisionerna. :) Nu förstår jag precis och phu, jag behöver ingen försäkring mot om försäkringsbolaget bedömer fel! ;) Men som du säger, annat är det ju med bedrägeri, och så ska det ju givetvis vara! :)



Passar också på att le åt att du heller inte gillar kaninlamporna (det är ju det jag säger -du har god smak!!!) och samtidigt önska dig en fortsatt trevlig helg!



Massor kramar!

2010-11-13 @ 15:54:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0