Frukostbullar med linfrö



Jag är inte mycket för att baka bröd, men måste bara dela med mig av detta recept på frukostbullar med linfrö. Även detta recept kommer från grannen till familjen här nere. Hon kom hit härom dagen med en plåt nybakta frallor och himmel så goda de var. Enligt henne blir frallorna så luftiga tack vare att det både är jäst och bakpulver som jäsmedel. Jag tycker att de få gånger jag har bakat bröd själv så har brödet bara blivit kompakt och hårt och ingen höjdare alls. Men ska baka dessa godbitar väl tillbaka hemma i Stockholm igen.

Ingredienser - ca 25 bullar:
4½ + 2 dl mjölk
1 dl linfrö
2 ¼ dl havregryn
50 g jäst
3 dl creme fraiche
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1½ tsk bakpulver
15 dl vetemjöl
(ev. solrosfrön till garnering)

Gör så här:
Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt den svalna. Värm 2 dl mjölk till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke och häll lite av mjölken över. Rör tills jästen löst sig och tillsätt resten av mjölken, gröt, creme fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degn jäsa övertäckt i ca 40 min. Rulla sedan bullar av degen och lägg sedan på bakplåtspapper och om man vill strö på lite solrosfrön (går bra utan också). Sätt ugen på 225º. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt svalna på galler. Frallorna går mycket bra att frysa och passar lika bra till frukost som till mellanmål och som bröd till maten. 

Kommentarer
Postat av: Frida- trendenser.se

Vilket gott recept, det måste jag prova! Jag är själv såld på Arlas Hurtbulle så gott!

Vil passa på och tipsa om tävling på min bogg om fina kuddar frn Himla.

Ha en skön dag/Frida

2010-07-16 @ 14:24:11
URL: http://trendenser.se/
Postat av: Ann-Louise

Gott och vad snällt av grannen!



Hoppas du har det bra och blir ompysslad!

Kram

2010-07-16 @ 20:06:14
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Marita

Åh va gott! Men en fråga, efter man format bullarna ska de inte jäsa igen då innan man stoppar dem i ugnen. De brukar väl va så?

2010-07-17 @ 09:43:39
Postat av: Marita

Åh va gott! Men en fråga, efter man format bullarna ska de inte jäsa igen då innan man stoppar dem i ugnen. De brukar väl va så?

2010-07-17 @ 09:44:51
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Marita:

Bra fråga, jag har noll koll när det kommr till bakning , men ska höra med grannen. Stod inte så i receptet hon kom med, men ska dubbelkolla så det blir rätt för några misslyckade bak gillas inte =) Trevlig lördag!

2010-07-17 @ 12:41:42
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Elsa

Hej Anna!



Testade att baka dessa igår, fast utan solrosfrön och dom blev jättegoda, jag jäste inte bullarna innan dom åkte in i ugnen. Dom blev verkligen supergoda & fina. jag hade lemoncurd på ett par när dom precis var nybakade. Så gott!! :D Grattis till lillmyris och till en inspirerande blogg.



Kramar Elsa

2010-07-17 @ 23:08:43
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Elsa:

Ja visst är de goda, jag har ju inte bakat dem själv iofs ännu, men som sagt de var supergoda de vi fick. Tack för att du meddelade att de inte behövde jäsa mer, skönt att slippa vänta :-)



Tack för dina fina ord förövrigt, Stor kram

2010-07-18 @ 00:22:27
URL: http://starwoman.blogg.se/
Postat av: Linda

GOTT!!!

2010-07-19 @ 09:09:32
URL: http://lindaingvarsson.blogg.se/
Postat av: Erica

Jättegott bröd!



Ett tips är att använda vetemjöl special istället för vanligt när man bakar, så blir det luftigare och inte lika kompakt :)

2010-07-23 @ 11:23:54
URL: http://ericabloggen.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman ☆

Erica:

Tack för tipset, det hade jag noll koll på. Inte undra på att mitt bröd alltid blir superkompakt ;-)

2010-07-23 @ 11:49:42
URL: http://starwoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0