Välkommen första september!


Det är inte för att höstmånaden September gjort entré
som jag bjuder på kladdkaka med färska hallon & blåbär 
idag. Utan bilden är från i fredags då vi bjöd svärmor & 
hennes väninna på middag som avslutades med fika.
Fatet kommer från Hemtex. Vasen med rosorna Åhléns 

Jag hade inte bakat själv tyvärr då jag var i viss tidsnöd,
men jag dekorerade den i alla fall själv med de färska
bären ;-) Serverades med Creme Fraiche smaksatt med
rivet citronskal & florsocker.
 

Köpta även med mig muffins hem. Här på ett fat med
fot från SagaForm. Till höger skymtar mitt etagefat
från JellyBean som jag fick i julklapp för snart två år
sedan.

Jag har den senaste tiden blivit så slarvig. Jag sprider ut mina prylar över hela lägenheten likt en tornardo som drar fram. Jag stökar ner i mitt lilla dressingroom på två röda och kläderna ligger över allt. Fattar inte vad det är som hänt, jag som är ordningen själv annars har plötsligt tappat kontrollen hemma. Känner att jag har för mycket prylar (eller för litet utrymme kanske, välj själva vad ni tror ;-)). Har ibland god lust att bara beställa en container och sedan gå igenom allt jag äger och har och sedan ge bort eller bara kasta, kasta, kasta! Nu kommer inte det hända kanske att jag fyller en container, men det känns som en ordentlig höstrensning är något som jag bara måste ta tag i och det illa kvickt. Tidigare om åren har jag allt emellanåt lagt ut saker på Tradera, men inte nog med att jag nu tydligen blivit en slarver, jag är lat också och orkar inte med allt ”tjafs” det kan bli med oseriösa köpare. Så därför har jag istället samlat kläder, skor och andra prylar på hög och då kommer man tydligen till stadiet som jag nu "plötsligt" befinner mig i – Totalt kaos i min annars så städade värld och det stressar mig!

Idag är det första September som sagt och efter lunch kommer jag att sitta i ett förvaltningsmöte hela eftermiddagen. Sist vi hade liknande möte var för ett kvartal sedan så förhoppningsvis finns det saker att ventilera så att man slipper sitta i ett av de där mötena som egentligen är helt menlösa (de jag får myror i brallan av som jag tidigare skrivit om)

Förövrigt hoppas jag att ni har en härlig dag och jag har hört ryktas från flera säkra källor denna förmiddag att det är strålande sol i söder. Här är det än så länge ganska mulet, men det ska tydligen lätta även här i eftermiddag och jag ser faktisk redan mer och mer blå himmel från mitt fönster så det stämmer nog!

På återseende!

Stor kram ♥


Kommentarer
Postat av: marie

Åh.. vilka fina fat.. vart kommer dom ifrån? Hoppas du får en fin dag.

2009-09-01 @ 11:40:43
Postat av: Malin S

Översta fotot får mig att dreggla, nästan lika hög dreggelnivå som Amy faktiskt ;)



Ang. din överfulla garderob. Du kan ju lägga ut plagg/skor o.s.v. här på bloggen. Känns som att du då gallrat bort många oseriösa. För jag förstår bööket om det strular med Tradera. Bara en idé =)

Hoppas din arbetsdag blir finemang. Själv ska jag joina en kompis med barn på stora lekplatsen nere vid sjön. Solen skiner och vi hoppas Amy gör likaså hela dagen ;) Kram kram.

2009-09-01 @ 11:41:13
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Camilla W

Hej Anna!



Kloka ord...yes, förstår vad du menar... Kan få lite ångest över vårt konsumtionssamhälle - låter lite präktigt, men när jag tänker på hur mkt prylar jag har och alla pengar jag spenderar, och hur lite jag använder allt (både kläder, köksgrejer osv).



Ibland önskar jag att jag bara gjorde mig av med ALLT och återskapade en tillvaro med endast högst älskade och viktiga grejer. Skulle troligen klara mig hur bra som helst :-) Ett tips är att flytta ofta (jobbigt ur andra synvinklar men bra med rensning :)



Kram på dig!

2009-09-01 @ 12:10:08
Postat av: Sofia

Det blir läckert även med köpta bakverk ser man :) Mums! Jag har faktiskt aldrig serverat creme fraiche till kaka, det måste jag se till att göra snart. Vilket fint tårtfat förresten!



Jag håller med om Tradera, jag drar mig alltid för att lägga upp auktioner pga alla "problem", men det är ju bra att få en slant för saker man ändå inte använder. Jag har två döttrar som jag älskar att köpa kläder till och sen till mig själv också så skulle jag inte rensa ibland skulle det bli helt galet här!

2009-09-01 @ 12:12:38
Postat av: Livet hemma hos Linda

Oj, vad det där såg smarrigt ut!! Vilket fint fat som kladdkakan står på, och de andra också för den delen:)



Ogillar också när det är kaos i hemmet och prylar överallt. Det är välbehövligt med rensningar ibland för man samlar ju på sig en del;) Sen tycker jag att det känns så befriande efteråt när man har gjort sig av med saker och har massor plats över. Då kan man börja samla igen, haha:)



Ha en bra tisdag

Kram

2009-09-01 @ 12:32:15
URL: http://lindablogg.blogg.se/
Postat av: Anna

Var kom kladdkakan och muffinsen ifrån? Dom såg supermumsiga ut :) Åh..nu måste jag nog baka nåt...jag som skulle försöka "hålla igen" lite med kaffebröd!! fniss

2009-09-01 @ 12:45:30
Postat av: jessi

Läckert med bären på!



Vet du vad jag är också inne i en period när allt är lite här och där, ja överallt! (hihii vi kanske börjar bli gamla... är ju över 30 båda!) Jag vet att vi behöver rensa och sen flytta större, har 70 kvm nu. Vad har ni?



KRAM

2009-09-01 @ 13:41:58
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Linda

Jätte trevlig blogg måste jag säga =)

Du har otroligt snyggt hemma, precis i min smak =)

En fråga: Glasvasen som du har rosor i, vart har köpt den?

2009-09-01 @ 14:07:50
URL: http://bimboblondie.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hej Anna!



Jag är precis som dig, var sak har sin plats. Alla toppas får gärna ligga i färgordning ;)



Ett tips är ju alltid att ha "bloppis" o sälja skor/väskor/kläder etc. här på bloggen? Kanske känns lite "lättare" än att lägga ut på Tradera osv.. Bara ett förslag :)



Ha en fin kväll! Kram Emelie, Trogen läsare från rad 1 :-)

2009-09-01 @ 17:49:52
Postat av: Tess [Stylish-B.se]

Åh vad sugen jag blir på att baka. Får nog göra det till helgen.

2009-09-01 @ 19:04:56
URL: http://stylish-b.se
Postat av: Hanna

meeen gud vad det ser mumsigt ut:)) ett bra tips o ta bär som dekoration ovanpå:) mumms! krams

2009-09-01 @ 20:40:03
URL: http://hannis84.blogg.se/
Postat av: Anette

Men åh jösses en sån smarrig kaka du frestar med! Den första bilden sparar jag i min inspirationsmapp ;)

2009-09-02 @ 16:20:37
URL: http://nettansliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0