Balsamicomarinerad sparris med lax & parmesan
Börjar denna tidiga fredagsmorgon med ett receptinlägg med ett litet helginspirerat recept. Perfekt förrätt eller som en rätt på buffébordet.
Ingredienser 6 personer
28 st späda gröna sparrisar (ca)
Salt och nymalen svartpeppar
Marinad:
0.5 0.5 dl balsamvinäger
1.5 1.5 dl riktigt god olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering och garnering:
100 g parmesanost
8 st färskrökt lax (ca)
1 påse pinjenötter
Balsamicosirap
Gör så här:
Ansa sparrisen och koka den i 2 minuter i buljong eller lättsaltat vatten. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av. Lägg ner den varma sparrisen i marinaden och vänd runt. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna. Arrangera sparris och laxskivor på ett stort eller små fat. Hyvla över parmesan, strö på pinjenötterna, salta och peppra. Ringla till sist över lite balsamicosirap och servera med ett gott bröd. Gott!
Receptet kommer ursprungligen från Monika Ahlberg
Jaaa de känns riktigt kul att vara ett steg närmre :-)
Hoppas du får en rikigt mysig fredag och helg!kramizzzz