Tisdagstankar & skaldjurspasta


Världens enklaste och snabbaste pastarätt svängde jag ihop förra veckan. Koka upp 2 dl creme fraiche i smaken "Tomat och saffran" och tillsätt de skaldjur (tinade) du gillar och låt sjuda några minuter. Servera med nykokt
pasta - Hur gott som helst!


Jag måste säga att jag får lite smått panik över att dagarna, veckorna, åren går så snabbt. Snart är denna tisdag också till ända och jag är återigen hemma efter en dag på arbetet med diverse avklarade uppgifter – check! Snart är även hela september detta 2009 överspelat och mitt liv tycks nästintill passera i revy då tempot på vår tidsålder tycks öka ständigt. Det är så mycket man ska och vill hinna med under sin livstid, allt från nöjen, lycka, framgång, barn och mer därtill men hur hinner man med allt? Känns ibland som jag skulle vilja stiga in i samma ”roll” som fåret Dolly och bli klonad till två jag. Då skulle man hinna med dubbelt så mycket på samma tid, perfekt för mig som älskar effektivitet. Men det är väl bara att gilla läget och sänka kraven även om jag har svårt för det. Jag har ett enormt kontrollbehov vilket sällan är en direkt bra egenskap och sämst är det väl för en själv. Jag vill hinna med många bollar på en gång och har svårt att låta andra ta över mina projekt ”jag kan bäst själv”. Dock har jag och min kropp aldrig uppvisat några större tecken på att lida av åkomman stress och jag hetsar sällan upp mig för saker och ting i onödan trots att jag vill ha kontrollen, vilken å andra sidan måste anses vara ett bra karaktärsdrag. Jag är helt enkelt ett stresståligt kontrollfreak, låter som en taskig karaktär ur en dålig film om ni frågar mig ;-) Nej man skulle kunna stanna upp tiden emellanåt, liksom frysa världsbilden när det passade en och på så sätt stjäla åt sig mera tid som man kunde ägna åt det man själv önskade.

Hoppas att er dag vart bra? Min har gått i ett kan jag avslöja. Nu väntar jag på att maken ska komma hem så att vi kan åka och handla mat då kylen gapar tom på både pålägg, grönsaker och bröd. Väl hemma igen ska jag sedan bara njuta av denna lugna tisdagskväll med tända ljus franför kvällens Idol.

Sköt om er!

Kram kram ♥

Kommentarer
Postat av: Sofia*

Åh så gott det såg ut! Testade ditt recept med sjötunga och hummerfondsås som var supergott! Så tack för tipset! :-)

2009-09-22 @ 18:49:36
URL: http://mittlillamirakel.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Vet precis vad du menar!

Här har du ett till stresståligt kontrollfreak. Stressar sällan upp mig och barnen har fått mig att släppa lite på mina höga krav, funkar helt enkelt inte lika "bra" med familj. Men kontroll har jag i kubik vilket kan vara jobbigt, önskar jag var lite "disträ" ibland.



Så mitt tips för att vara tvungen att släppa något på det är- barn. Nyttigt och skönt men samtidigt scarry att inte ha full kontroll längre, nu är man bara åskådare.



Ha en mysig kväll med ljus och Idol!



Kramar

2009-09-22 @ 19:23:58
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Josefin

Så gott!! Förstår dig fullständigt. Klart det finns saker som gör en stressad. Mycket man vill. Men alla pusselbitar kommer falla på plats förr eller senare.



Ha en fortsatt mysig kväll, stor kram.

2009-09-22 @ 21:45:19
URL: http://www.vitamagnolia.blogspot.com
Postat av: Maria

God morgon! Tack gulliga du för ett nytt recept =) Låter riktigt gott så det ska jag testa och jag älskar verkligen skaldjur. Mums! Hoppas du får en härlig onsdag =) Stor Kram

2009-09-23 @ 08:55:28
Postat av: Alisa -[Amor Vincit Omnia]-

Gud så gott och enkelt det verkade vara!:) Det ska man testa en dag!

2009-09-23 @ 09:50:29
URL: http://alisagonzalez.se
Postat av: Mia

Tack för tipset, lättlagat och jättegott. Jag tog musslor och räkor i såsen

2009-09-23 @ 16:44:19
Postat av: Areyanna

Ser jätte gott ut! Till din fråga! Hur hinner man? Och hur delegerar man över grejjer till andra utan att få ångest? Hur får man sig själv att räcka till på alla plan och känna att det man gör duger till & att man själv duger som man är? Du borde helt klart läsa den boken jag läser nu:" Du behöver inte var perfekt" Den är toppen! Tuff åläsa men såå träffande och bra! Recension å info finns på min blogg=) Ensam är inte alltid stark,ibland får man sänka sin guard å våga stå fast å be om hjälp då å då det gör oss inte till sämre människor eller mindre värda=)Det finns inga måsten. Att stanna upp och bara vara här och nu är en början=) Ha en fin dag å lycka till på din resa=)

2009-09-24 @ 14:49:30
URL: http://areeyanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0