Evil eyes

Godmiddag bloggen, idag mår jag inget vidare om jag ska vara ärlig. Den positiva och annars glada jag är numera borta med vinden och jag orkar snart inte med detta tillstånd längre. Jag är svullen, har ont, ser dåligt och jag vill mest av allt bara gråta mig igenom dagarna. Jag borde kanske vara hemma egentligen men vill inte vara ensam med tankarna heller för det hjälper mig rakt inte. Här på jobbet måste jag åtminstone ta mig samman och försöka fokusera på annat, men det blir bara svårare och svårare...

Att jag inte ser ut som mig själv längre spelar numera ingen roll. Den fåfängda delen av mig är borta sedan flera dagar, nu är det mest det onda och det svullna som skrämmer mig och det jobbiga är att jag inte ser någon ljusning på skiten heller. När jag vaknade imorse var det första ögat (det är fortfarande det ögat som är det klart värst drabbade) värre än någonsin. Vet att det kan anses vara trivialt problem för dem som har diagnoser som är dödliga och ovissa för mitt går ju förhoppningsvis över tids nog. Men när det kommer till synen så är det ändå oerhört obehagligt och detta är det värsta jag varit med om, åtminstone som jag minns. Jag hade hellre haft magsjuka tio gånger om då förstår åtminstone ni som känner mig att det är rätt illa. Överväger att besöka en läkare, men jag är inte känd för min iver att bege mig till sjukhus och jag vill inte gå ensam. Jag vet ju dessutom vad det är jag har eftersom maken haft det före mig och han blev ju tillsist helt återställd. Men kanske att en läkare ändå skulle kunna lugna mig genom att berätta för mig att att det inte är någon fara och att det blir bättre. För som det är nu så går jag mest och oroar mig för att tappa synen helt och kanske få se sned ut resten av mitt liv... Hoppas ni mår bättre än jag och att ni slipper drabbas av något liknande och jag lider med er andra som har det värre än jag!  

Tillsist ska jag avsluta med en liten gullig händelse från gårdagen då jag mötte en person som jag och en kollega arbetet med under våren i matsalen. Jag känner inte honom så väl egentligen, men han frågade precis som alla andra jag möter just nu vad som hänt och så får man dra historien för femtioelfte gången. Senare på eftermiddagen kom han hit till mitt kontor med en liten ask innehållande en Magnus Temptation och så sa han i stil med att "du såg ut som en lidande liten hund i matsalen så jag köpte denna åt dig så kanske det känns lite bättre för stunden i alla fall - Jag tycker synd om dig". Hade jag inte tårfyllda ögon innan han kom fick jag det garanterat då för det var verkligen så rart gjort. Han känner inte mig särskilt väl men han hade ändå bemödat sig att kila och inhandla en glass. Det kallar jag en vänlig medmänniska och hans gest uppskattades mycket. Han får dagens ros av mig! 

Nu orkar jag inte skriva mera, jag återkommer en annan dag när livet känns roligare igen! 

//Anna  


Här har ni mig och mitt lilla
helvete. Klicka för större bild.
Känsliga låt bli!


Kommentarer
Postat av: Miia - There´s no place like home

Usch gumman - jag lider verkligen med dig! Kanske vore läge att besöka en läkare...?



Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att ditt lilla helvete snart är förbi!



Men du, vilken supersnäll gest av din kollega! Jag blir helt mållös... Speciellt när ni inte känner varandra så väl. Han får min dagens ros också ;) Mer sådana snälla människor, tack!



Ta hand om dig nu raring, kraaam

2009-06-03 @ 13:43:30
URL: http://theresnoplacelikehome.webblogg.se/
Postat av: sofia

GUMMAN! Hoppas det blir bättre snart. Detta måste vara hemskt! Jag håller med om att det är läskigt med just ögonen och när synen blir påverkad. Kanske ska gå till doktorn ändå?



Vilken snäll kille som köpte en glass till dig :D Håller med, det blir dagens ros.

2009-06-03 @ 13:44:44
Postat av: Anonym

Fy, det ser inte alls kul ut..stackars dig.Man får faktiskt tycka synd om sig själv,så du behöver inte alls känns dig dum;)Om jag var du så skulle jag försöka få någon salva eller något som gör att det försvinner snabbare. Otäckt om synen känns konstig,hoppas att det blir bättre väldigt snart!! Krya på dig kramar från Maria

2009-06-03 @ 13:50:22
Postat av: Annas inspiration

Stackars dig Anna, jag lider med dig!



Massor med tröstkramar

2009-06-03 @ 13:57:57
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: jenny

Men gumman, jag förstår att du lider av detta. det ser ut som att göra ont! Skrämmande att det kan smitta så mycket och du har ju haft det i ett par veckor. Hur är det med din mans ögon? bättre?



kram till dig!

2009-06-03 @ 14:25:00
URL: http://jennyk.blogg.se/
Postat av: grommis

Nei huffameg! Stakkars! Du, man trenger faktisk ikke være positiv hele tiden, og tenke på alle som har det verre! Nå har du det vondt og er deppa og det har du lov til! Og jeg sender en stor stor krya-på klem til deg! Og for en kollega:):)

2009-06-03 @ 14:33:17
URL: http://grommis.blogspot.com
Postat av: Maria

Jag lider med dig! Jag tycker du är stark som jobbar trots ditt tillstånd. Ska du inte uppsöka läkare ändå? Det kan vara skönt att få ett professionellt uttalande om att det kommer bli bra. Det finns ett bra ögonsjukhus på Kungsholmen (om jag inte minns fel). Kanske det kan finnas några ögondroppar som lindrar smärtan lite grann iallafall? Stort KRYA PÅ DIG! Jag tänker på dig och hoppas innerligt att du snart blir frisk. Stor kram till dig Anna!

2009-06-03 @ 14:34:57
Postat av: Therése

Men din stackare! :-( Även om det nu är något som verkar gå över med tiden så kan det ju ändå för sinnesfriden vara skönt att låta en läkare titta och tala om att det inte är farligt. Hoppas verkligen att du kryar på dig snart!



Och jag håller med dig - verkligen jättegulligt av din kollega. Sånt uppskattas! :-)

2009-06-03 @ 14:35:23
URL: http://stockholmsdagar.blogspot.com/
Postat av: Maria

Hej igen, Det var detta sjukhus jag hade i tankarna. Du kan alltid ringa och höra med någon läkare där. Kram



S:t Eriks Ögonsjukhus

Polhemsgatan 50

(ingång Fleminggatan)

112 82 Stockholm



Växel: 08-672 30 00

Öppettider: Måndag - fredag

08.00-17.00



Akutmottagningen: 08-672 31 00 (Rådgivning av telefonakuten)

www.sankterik.se

2009-06-03 @ 14:39:58
Postat av: Malin S

Hej Anna !

Nu träder jag in i min roll som apoteksanställd =) Kanske kan jag hjälpa dig att avgöra om läkarkontakt är nödvändig. Du får gärna svara mig via facebook (om du vill svara alltså). Hur länge har du haft det ? Har du ont ? Är det gulgeggigt ? Är du ljuskänslig ? Kram kram/ApoteksMalin

2009-06-03 @ 14:41:40
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Starmama ♥

Krya på dig! Klart du ska besöka doktorn! KRAM!

2009-06-03 @ 14:45:54
URL: http://starmamasdagbok.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hej!

Vill först bara säga krya på dig och hoppas verkligen att det blir bättre mycket snart.

Här kommer ett litet tips som kan hjälpa för stunden. Lägg en liten påse med is på ögonlocken och vila. Svullnaden kan lägga sig något men framför allt känns det riktigt skönt. (fast det har du kanske redan provat?)

Många hälsningar från Johanna

2009-06-03 @ 14:52:41
Postat av: Linalotta

Oj oj, det ser verkligen inte bra ut!

Ska du inte försöka komma iväg till en läkare i alla fall...



Hoppas det snart blir bättre.



KRAM

2009-06-03 @ 15:02:31
URL: http://linalotta.blogg.se/
Postat av: Caro

Krya på dej!



Hade för några år sedan 5 st ögoninflammationer i rad, besökte läkaren aktivt och fick order om att slänga bort den mascara jag användt vid inflammationen - jag skaffade 6 nya mascaror den våren.... Jag vet inte hur det är med din virus, men

det lönar sig säkert att försäkra sig om att inte bli drabbad på nytt.



Kram

C

2009-06-03 @ 15:04:46
Postat av: Anna

Åh, Anna...Jag tycker så synd om dig,vet hur det känns.Och att man måste hela tiden berätta för alla,men "det ser dom väl" Hallå!

Det var en snäll kille,han med glassen.Klart att han ska få dagens ros!

Ha det bra och hoppas du snart blir bra i dina ögon!



En STOR kryapådig kram



Anna

2009-06-03 @ 15:09:15
Postat av: Millan

Stackare! Hoppas det går över snabbare än snabbt..



Skickar massa krya på dig kramar!!

2009-06-03 @ 15:11:22
Postat av: Cissi

MEN din stackare - det där såg inget vidare ut, värre än jag hade föreställt mig... Krya å dig! Tänker på dig. Kram Cissi

2009-06-03 @ 15:16:58
Postat av: Emelie

Men fyyyy vad jag tycker synd om dig gumman...

Förstår att du inte känner dig på topp- det ser verkligen ut att göra ont också..

Tycker nog att du ska kila iväg till en läkare illa kvickt, kan ju faktiskt vara så att dom sitter inne med något hemligt knep! Och i annat fall kan dom med största sannolikhet lugna din oro lite iallfall.



Kan försöka trösta dig med att du och jag skulle vara ett otroligt snyggt radarpar just nu..

Lyckades smacka in badrumskåpsdörren rakt på ögat innan jag skulle iväg på tentan i lördags så numera pryder en tjusig blåtira mitt vänstra öga... inte på långa vägar lika jobbigt och irriterande som din infektion men inte så snyggt det heller ;-)



Hoppas att du kryar på dig snart sötnos..

Stora tröstekramar från mig!!

2009-06-03 @ 15:19:27
URL: http://emmi82.blogg.se/
Postat av: Minnas underbara värld

Stackars dig gumman - det där ser inte kul ut! Du bör nog söka läkare så känns det nog lugnare efter det, då vet du ju om det är farligt eller inte. Är det inte det och du vet om detta tror jag att du kan stå ut med smärtan bättre. Är man orolig blir ju allt sämre och kroppen blir ju lite småstressad också tror jag.



Tänker på dig och sänder över massa styrke kramar

2009-06-03 @ 16:00:36
Postat av: Anna

Men guuud lilla vännen, stackars dig. Lider verkligen med dig och hoppas du snart är på bättringsvägen. Mitt råd är att ta med dig ngn och gå till läkaren snarast så slipper du oroa dig i onödan och kanske få ngn lindring för besvären. Många kramar Anna

2009-06-03 @ 16:03:45
URL: http://alovesand.blogspot.com/
Postat av: Zandra

Nä men usch din stackare!! Jag hoppas verkligen att det onda försvinner så att du känner dej på topp ingen.

Vilken gullig kollega, tänk att de finns såna bland oss :-D

Ha en skön och lugn kväll vännen,

Massa Massa Kramar

2009-06-03 @ 16:37:48
URL: http://lillalallas.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

Ja vad säger man...hoppas hoppas att det snart är över gumman!



Sänder mina största kramar till dig!



Kram

2009-06-03 @ 17:00:04
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Elin

Men din stackare! Jag hoppas att det gåt över snart! Är din man bättre? Massor av krya på kramar!

2009-06-03 @ 17:10:45
URL: http://heltsubjektiv.blogg.se/
Postat av: Anonym

Stackare.....tycker verkligen synd om dig och hoppas att det snart blir bättre! Massa krya-på-dig-kramar från svägerskan!

2009-06-03 @ 17:15:07
URL: http://marikrokodil.blogg.se/
Postat av: Sally

Men har du inte varit hos läkare ännu? Så dumt, du borde verkligen åka in till närmaste vårdcentral. Såna infektioner är inte att leka med. På allvar!

2009-06-03 @ 17:17:40
Postat av: Susanne

Stackars dig, hoppas verkligen det går över snart.

Nu har väl någon salva?



Många kramar

2009-06-03 @ 17:32:59
URL: http://gronanyanser.blogg.se/
Postat av: Sandra

Nee stackare, det där kan inte vara kul :( Måste vara skönt nu när det varit lite dåligt väder iallafall, inte så anstängande då man slipper solen rakt i ögonen.. Men jag tycker verkligen synd om dig, fy sjutton. Är det maken som smittats tro? Kan inte farbror doktorn göra något?



En stor krya på dig kram från mig iallafall.

/Sandra

2009-06-03 @ 17:35:24
URL: http://mittnyahem.blogg.se/
Postat av: Ana

Stackare...jag lider verkligen med dig...usch...tänker på dig, försök att ha en fortsatt "bra" dag! Kramis

2009-06-03 @ 17:40:24
URL: http://friskisense.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Usch jag lider verkligen med dig vännen. Önskar jag kunde trolla dina ögon friska men ibland är det bara attt acceptera och stå ut i eländet. Det finns ljus ska du se...



STOR KRAM

2009-06-03 @ 18:31:24
URL: http://livetuppochner.blogg.se/
Postat av: Sandra Palmqvist

Åh, jag lider verkligen med dig!

Tycker att det kan vara en god idé att gå iväg till en läkare.

Kanske kommer det kännas lite lugnare efteråt.



Många krya-på-dig-kramar!



2009-06-03 @ 18:57:03
Postat av: jessi

Vännen vad jag lider med dig, kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara. Jag är nog på din linje att lika bra gå till läkaren o få höra att allt blir bra igen. Sen skadar det aldrig att kolla upp för säkerhets skull.



Vilken mysig kollega som köpte glass till dig, man blir glad av att höra att det finns så fina människor!



Många krya på dig kramar till söta goa mysiga dig!

2009-06-03 @ 19:03:04
URL: http://lyckoljus.blogg.se/
Postat av: Malin

Stackare! Det finns en receptfri salva på apoteket som heter Noviform som brukar hjälpa. Annars är det bara att besöka farbror doktorn och få pencillinsalva.



Hoppas att det går över snart.



2009-06-03 @ 19:12:19
Postat av: helen

usch det var ingen vacker syn, jag hoppas det blir bättre snart. smittar det? det verkade ju göra det eftersom det elaka viruset hoppade från maken till dig. är det bara jag som tänker tanken då att du inte borde vara på jobbet? tänk va hemskt om du smittar dina kollegor! tycker du ska vara hemma och vila upp dig och besöka sjukhuset för säkerhets skull. kram

2009-06-03 @ 19:16:37
Postat av: AnnaG

Hej hjärtat.



Jag väljer att ge min dagens ros till dig ist tillsammans med mängder av goda friskuskramar!♥



Har efter ett par dagar på vift nu anlänt på sköna bästkusten, härligt härligt.. =) Har suttit i solen med ett glas rosé hela eftermiddagen och njutit av lugnet..



Krya på dig gumman!

Kram kram

2009-06-03 @ 19:36:18
Postat av: mn

Stackare!

Släng alla använda mascaror efter detta blivit bra.

Gillar din blogg skarpt!

Krya på dig...

2009-06-03 @ 20:05:46
Postat av: Cicci

När man ser på dina ögon, så blir jag verkligen ledsen för din skull. Tycker absolut att du skall besöka sjukhuset! Hoppas verkligen du blir bättre!

Vilken snäll gest, önskar att det fanns fler sådana människor.

Krya på dig, kramar

2009-06-03 @ 20:07:05
URL: http://mittfonster.blogg.se/
Postat av: Anna

Stackare! lider med dig tjejen, aldrig trevligt när det handlar om ögonen :( Har följt din blogg ett tag för att den är så otroligt trevlig med massa fina bilder och du verkar alltid så glad när du skriver, det peppar mig alltid att läsa om att andra tar vara på livet :) Hoppas du tillfrisknar snart and keep up the good work!

2009-06-03 @ 20:19:15
URL: http://missupsidedown.blogg.se/
Postat av: Fru Inredning

Usch, jag tycket så synd om dig. Säger som alla andra, du måste uppsöka läkare. Mest för din egen skull så du kan få nåt för d men oxå så att du inte smittar andra.

Krya på dig.

Kram Kristina

2009-06-03 @ 20:22:27
URL: http://fruinredning.blogspot.com
Postat av: Theresé

Åh gumman, lider så med dig!!!

Skickar massor med kramar och håller tummarna för att du ska bli bättre snart!!!!!



JÄTTESTOR KRAM!

2009-06-03 @ 20:23:58
Postat av: Rebecka

Krya på dig bästa Anna. Vi är många som tänker på dig och känner att det inte är särskilt roligt att må som du gör nu. Stora kramar!



R

2009-06-03 @ 20:40:06
URL: http://rebeckasdagbok.blogg.se/
Postat av: Josefin

Stackare, åhh tycker jätte synd om dig. Jag hade kontaktat läkare. Det känns alltid bäst att få det konstaterat av dem så det inte är något annat. Jag hoppas du SNART blir bra igen. Vilken fin gest av honom på jobb. :)



Krya på dig, stor kram

2009-06-03 @ 20:46:30
URL: http://www.vitamagnolia.blogspot.com
Postat av: cilla_Falsterbo

Stackars dig vännen..... =(

Hoppas du snart blir bra igen!!



Massor av kramar

2009-06-03 @ 20:54:48
URL: http://cillafalsterbo:blogg.se
Postat av: Sue

Men snälla älskade vännen!!!! GÅ TILL DOKTORN för guds skull!!!

De har bra mediciner som gör att det går över snabbare!!!!!



GÖR DET PÅ EN GÅNG IMORGON!!!! BASTA!



Puss på dig sötsnöre!

2009-06-03 @ 21:38:27
URL: http://suzanita.blogg.se/
Postat av: Mia

Åh herregud, det riktigt syns hur ont det där gör! Nu skäms jag över att jag var hemma för mina utslag i ansiktet när du går till jobbet med något som måste kännas betydligt jobbigare än några utslag!



Bort med viruset nu!! Jag håller alla tummar och tår att det snarast går över. KRAMAR

2009-06-03 @ 21:44:35
URL: http://kattenslilla.blogg.se/
Postat av: Livet hemma hos Linda

Stackare. Jag lider med dig. Tycker absolut att du borde besöka en läkare.



Väldigt snäll gest av din kollega.

Krya på dig/Kramar

2009-06-03 @ 21:49:04
URL: http://lindablogg.blogg.se/
Postat av: Caroline

Hoppas det blir bättre snart! Aldrig roligt när det sätter sig i ögonen. Krya på dig!

2009-06-03 @ 21:51:05
URL: http://carrimarri.blogg.se/
Postat av: Sofia

Stackare! Krya på dig! Du har en jättefin blogg så ser fram emot nya inlägg framöver, det är OK att känna sig lite ynklig ibland!

2009-06-03 @ 22:24:24
Postat av: Helén

Stackare där, jag håller tummarna att det snart går över. En kram till dig.

2009-06-03 @ 22:42:02
URL: http://utopiahelen.blogspot.com
Postat av: Axze

Jag personlig tycker att du bör fundera själv varför du avvaktar länge och låta ögonen bli sämre?



Vad väljer du då om du ska vänta ett tag och få men för livet och ångrar dig hela livet eller gå

till läkaren och få omedelbart hjälp så blir dina ögonen bättre genast?



Gå till läkaren är mitt råd till dig! Att vänta för länge kan vara försent. Tänk på det.

2009-06-03 @ 23:28:52
Postat av: Sofia

Oj oj...det ser ut att göra ont. Jag hade absolut stuckit till ögonläkaren, troligtvis är det ju ett virus som inte har några botemedel, men du borde nog kolla upp det för säkerhets skull. Hoppas att det går över snart...jättesnart! Kram från optikern ;)

2009-06-03 @ 23:35:45
URL: http://fiabloggen.blogg.se/
Postat av: fanny

men hjärtat! jag tycker du är enormt stark som går ut och är bland folk, det visar ju bara vilken styrka du har. jag hade nog aldrig vågat det. så strångt av dig! sen som du skriver så går det över! jag hade en inflamation på hornhinnan pga. linser och fick nedsatt syn och en knöl under ögonlocket som skaver fort. så jag förstår din rädsla för ögonen. det är skitläskigt med just ögonen. gå till läkaren kanske? så han/hon kan lugna dig en gnutta. vet att det är svårt nu, men försök tänka på hur vacker du är (oavsett dina ögon nu) så är du det. både på insidan och utsidan. har ju inte träffat dig, men din godhet lyser igenom här så det är nog ingen som gått miste om det (: skickar massa kramar till dig och håller tummarna för att det går över snart. kanske finns något som kan skynda på det lite? sov gott! puss&kram fanny

2009-06-04 @ 01:01:32
URL: http://pinkpills.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Nä, Anna lilla, det där var verkligen inte roligt!! :( Blev din man lika starkt drabbad?

Vi är nog många läsare här som gärna skulle ta bort det onda åt dig, om vi bara kunde!



Förstår att du inte vill sitta hemma med tankarna, men själv tror jag att jag hade gjort det ändå. Hellre det än behöva förklara hela tiden, liksom. Om man har möjlighet att jobba hemifrån, kan man ju göra det så länge man orkar fokusera i alla fall.



Förstår dig med det där med att gå till läkare. Var liakdan själv, men faktum är att det gick över med åren efter -tyvärr- mycket ohälsa. Försök ta dig till doktorn. Kan maken ta nån timme ledigt och följa med kanske? Eller en vän? Så du slipper gå själv.



Massor kramar!

2009-06-04 @ 05:35:18
Postat av: Rebecka

Hej Anna,



Stackare där. Vad jobbigt det verkar. Förstår verkligen att du känner dig nere. Hoppas ögonen kryar på dig snart. Det enda goda med sådana här tråkiga händelser är att man uppskattar sitt "normaltillstånd" desto mer när man får tillbaka det. Nu vet jag ju iochförsig att du redan är väldigt bra på att uppskatta vardag och det du har...



Många kramar

Rebecka

2009-06-04 @ 07:18:41
Postat av: Maria

Hej Anna! Nu måste jag låta lite "mammaaktig", är ingen läkare, men det är ju helt klart att du fått ögoninflammation så nu tycker jag att idag är absolut den dag då du går till doktorn :-), det vore ju inte kul om du fick bestående men av detta! Massor med krya-på-dig-kramar! // Maria

2009-06-04 @ 07:24:21
Postat av: Maria

Men FY!!! Jag trodde inte det var så där illa!

Du kanske borde uppsöka läkare trots allt. Det tycker jag....

Usch Anna.... stackars dig! Krya på dig!

2009-06-04 @ 09:23:46
Postat av: Emily

Men din stackare, det där verkar ju inte vara någon höjdare inte! Kan du inte ta med dig karln och åka iväg till en läkare? Du kanske kan få något som lindrar eller som sagt, bara få höra att det inte är någon fara! Hoppas det går över snart! Jag har råkat ut för andra saker/åkommor som gjort att jag helt ändrat utseende och bara det är hemskt nog att behöva dras med!



Krya på dig!

2009-06-04 @ 10:18:01
URL: http://www.emilysophie.com
Postat av: Söffi

nä men vilken ögoninflammation du drabbats av. Känner igen besvären fr dagis. Det finns ju bra salva på apoteket man kan ta.

Men först o främst skulle jag besöka läkare. Ni har kanske avtal med jobbet, så då är det så enkelt att slå en pling.

Krya på dig!!!! Sofia

2009-06-04 @ 11:15:27
Postat av: Anette

Hoppas verkligen det blir bättre snart för dig!

Men oj vilken gullig kille som köpte glass till dig, snällt och omtänksamt gjort :)

2009-06-04 @ 15:03:01
URL: http://nettansliv.blogg.se/
Postat av: Susanne

Men jisses gumman, så du ser ut!!!



Jag hoppas verkligen att du kryar på dig snart.



skickar några kramar

2009-06-04 @ 22:50:00
URL: http://susannes.blogg.se/
Postat av: Areyanna

Söt är du allafall!! Tur att det löste sig! Jobbigt å behöva upprepa samma historia 100000 ggr jag vet, .. man blir helt slut av bara det....Kramar!

2009-06-15 @ 13:44:13
URL: http://areeyanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0