Vart går bröllopsresan?


Ska bröllopsresan gå till Aruba...?

Ska bröllopsresan gå till Bali...?

Ska bröllopsresan gå till Curacao...?
    
Gårdagskvällen blev så lyckad, både maten och tjejsnacket var kanon ;-) Det var jätteskoj att L ville komma och hälsa på! Idag har vi inte pysslat med mycket, det är ju ändå långfredag. Körde L till stationen vid 12.15 sedan har jag älsklingen mest myst och vart så glada för att det är många dagar kvar av ledigheten.

Nu sitter vi och kikar på bröllopsresa, vi måste faktiskt ta tag i detta, ett ganska lyxigt litet "problem" att ta tag i iofs, sitter och kikar på Västindien, Aruba eller Curacao, men vi har även kikat på Bali i Indonesien. Vi vill ha ett ställe med sol, stränder, palmer men det måste även finnas lite "drag" så man åtminstone vet att man kan hitta på roliga saker om andan faller på. Jag VET nämligen att vi inte bara kan sitta 2 veckor och titta varandra in i ögonen, sååå romatiska är inte vi..! Någon som vart på någon av de tre resmålen vi funderar över??? Vore kul och höra vad folk tycker! 


Kommentarer
Postat av: Madeleine

Vad kul att gårdagen blev lyckad och visst är det lite skönt att det bara är fredag och många dagars ledighet kvar:) Även om jag redan är lite lagom rastlös;)

Av de tre resmålen så lockar nog Aruba mest enligt mig. Västindien känns roligare och lyxigare än Indonesien:)
Ha en myskväll med blivande mannen nu!!
Kram & Glad Påsk

2008-03-21 @ 20:07:13
URL: http://www.livetuppochner.blogg.se
Postat av: Mira

Vilka fantastiska resmål!!! Vilket som hade funkat för min del!!! =)

Ha bästa Långfredagen!

Kramkram

2008-03-21 @ 20:08:41
URL: http://husfrun.wordpress.com
Postat av: Sandra

Hej!
Måste rekommendera Aruba. Var där i februari och det var toppen! Det fanns allt, turkost vatten, vita stränder, palmer, shopping, bra restauranger, båtutflykter med snorkling, spännande Jeep-rundturer på ön, casinon m.m. Vill verkligen tillbaka dit igen. Fast det var ganska amerikaniserat. I stort sett bara amerikanare och sydamerikaner där. Såg bara en annan svensk familj under tiden vi var där. Rekommenderar er att i så fall bo på ett hotell utanför huvudstaden i t.ex. Palm Beach. Fina stränder och hotell där. Taxi "down town" till huvudstaden tog ca 10 min och kostade 10 dollar, superbilligt. Lycka till med ert val!

2008-03-21 @ 21:35:36
Postat av: Kristina

Hej Gumman! Nu har jag hittat hit!!! Jag kommer göra valet ännu jobbigare med att tipsa om en annan ö i Väsindien, nämligen Anguilla (inte Antigua). Kanske lite för lite hoolabaloo..
Det här fick vi från resebyrån.
STRÄNDERNAS Ö
Bara 20 minuters båtfärd från St Martin ligger en undangömd liten pärla med relativt få turister. Till Anguilla åker man främst för att uppleva lugn och ro och för att upptäcka de ljuvligt vita stränderna. Besökare roar sig i vattnet på dagarna och njuter av utmärkt mat på kvällarna.

Att göra
Njut av stränder som Rendezvous Bay, Shoal Bay eller varför inte Meads Bay. Ett stenkast från Anguilla ligger småöarna Scrub- och Sandy Island, perfekta för snorkling och dykning. Den historiskt intresserade kan följa med arrangerade dykningar till det spanska vraket El Buen Consejo, som gick på grund och sjönk norr om Anguilla den 8 juli 1772. Gör en dagstur från hamnen Blowing Point till Marigot på St Martin. Resan tar endast 20 minuter och här finns ett större utbud av tax free shopping. Glöm inte att ta med passet! Nattlivet är begränsat, men att dansa på stranden under bar himmel till västindiska rytmer på Johnnos Place är alltid populärt. Hotellen på Anguilla håller mycket hög klass och de flesta har gourmetrestauranger under samma tak. De är vanligtvis belägna i anslutning till de vackra stränderna. Bor man på lägenhetshotellet Paradise Cove kan man hyra sin egen kock och beställa någon kulinarisk läckerhet, gärna hummer som är en av Anguillas främsta delikatesser. Kombinera med eller gör dagsutflykter till St Martin och St Barthelemy.

Geografi
Namnet Anguilla betyder ål och ön har fått namnet efter sin långsmala form. Anguilla är en typisk korall- och kalkstensö med några av Karibiens och även världens finaste stränder. Ön har en platt profil med ett torrt landskap utan någon större växlighet. Den högsta punkten, Crucus Hill, ligger endast 65 meter över havet.

Historia
Historia Redan för 2000 år sedan bodde indianer på ön. I mitten på 1600- talet anlände engelska bosättare från grannön St Kitts. Anguilla bildade en brittisk union tillsammans med öarna St Kitts & Nevis. 1983 upplöstes unionen då St Kitts & Nevis valde självständighet, men Anguilla förblev brittiskt. Fiskenäringen är och har alltid varit viktig för befolkningen, eftersom ön inte lämpar sig för odling. Utflyttningen från ön har varit stor. Idag bor ca 20 000 människor från Anguilla i USA och Storbritannien. Detta är nästan tre gånger så många som öns totala befolkning.

2008-03-21 @ 22:42:42
Postat av: Zandra

Enligt bilderna så föll jag för Aruba! ;-)
Ha en skön Lördag, kram kram

2008-03-22 @ 10:00:34
URL: http://lillalallas.blogg.se
Postat av: Helén

Nyss hemkommen från Mexiko och kan verkligen rekomendera karibien. Ha en skön påsk. Kram

2008-03-22 @ 10:18:15
URL: http://utopiahelen.blogspot.com
Postat av: Malin S

Förstår att det är klurigt att välja mellan paradis 1, paradis 2 och paradis 3 =)
Glad Påsk !!

2008-03-22 @ 17:08:24
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0