Efternamnsbyte

Det är sannerligen inte lätt detta med att "ta över" någon annans efternamn när man gifter sig. Jag är ju JAG och J är ju "J" om ni förstår vad jag menar. Min blivandes efternamn är ett vanligt ....sson namn, mitt egna är det inte, men mitt efternamn är ändå inte jätteovanligt så det är inte så att jag känner att jag MÅSTE ha "mitt" efternamn bara för att det är så speciellt, men jag har svårt att se mig själv som Anna ....sson. Kan säkert tyckas fånigt, det är ju ändå bara ett namn och man kommer ju inte att förändras som person bara för att man byter efternamn, men jag vill ändå inte riktigt heta Anna ....sson. J:s mammas flicknamn är jag lite förtjust i och det skulle jag kunna tänka mig att heta, problemet blir då att jag blir ensam om att heta det i hela Sverige och hur anonym är man då egentligen? Det finns ca 5.000 Anna ....sson i Sverige så med det namnet blir man ju tryggt anonym. Ja ni ser, jag är inte lätt att tillfredställa med andra ord ;-) men vi har tid på oss än att fundera, en sak som är säker är i alla fall att båda kommer att heta samma efternamn och inte ha "dubbelnamn".

Ni som gift er, tog ni er makes efternamn automatiskt eller skaffade ni ert nytt "eget" eller tog ni ett äldre släktnamn? 

Idag har jag rensat och donat på kontoret, börjar ju att dra ihop sig nu minst sagt och jag kom på att jag lika gärna kan börja forsla hem pärmar och liknande som jag inte använder, men som jag vill ha med till nya kontoret, så det har blivit en hel del röjande bland papper (vad man sparar mycket onödig skit!) och pärmar. Hem släpade jag en hel papperskasse med material och annat smått och gott, som lägligt halvägs hem släppte i ena handtaget så jag fick bära påsf*n i famnen på amerikansktvis.

Nu är jag i alla fall hemma. Åt en skaldjurssallad på lunchen och jag vet inte om det är den som gjort mig smått illamående under hela eftermiddagen, jag är i alla fall inte sugen på något att äta just nu, så jag låter bli, men känner jag mig rätt är matlusten tillbaka illa kvickt så det finns inget och oroa sig för alls ;-)

Nu ska jag läsa nya nr av Cosmompolitan, ha en mysig kväll!

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag är också sådär splittrad, jag vill gärna behålla mitt efternamn för att föra det vidare med tanke på att jag är enda barnet. Men jag vill absolut inte ha något dubbelnamn, då hör man ju inte riktigt ihop tycker jag. Kram!

2008-02-25 @ 20:02:59
URL: http://kattenslilla.blogg.se
Postat av: Anna

Mia:
Nä precis, känns inte som man är en "familj" om man har dubbelnam, är ju som man redan förberett sig för en skiljsmässa ;-) KRAM!!!!

2008-02-25 @ 20:06:25
URL: http://starwoman.blogg.se
Postat av: Madeleine

Klurigt det där..Namnet är ju trots allt något man ska dras med hela livet;)
Hoppas ni hittar ett bra alternativ och blir nöjda...om du så blir Anna "anonym" eller Anna "bara 1 i Sverige" så kommer du alltid vara Anna..glöm inte det;)
KRAM

2008-02-25 @ 20:30:39
URL: http://www.livetuppochner.blogg.se
Postat av: Anna

Madeleine:
Ja det är faktiskt lite klurigt det här känner jag, men det är ju helt sant att jag ALLTID kommer att vara Anna och jag är rätt nöjd med det trots allt ;-)Kram kram

2008-02-25 @ 20:33:17
URL: http://starwoman.blogg.se
Postat av: Malin S

Jag gick från vanliga Andersson till ett enligt mig coolare. Så det föll sig naturligt. Det tog ju såklart ett tag innan jag vande mig men nu känns Malin Andersson inte naturligt alls längre. Jag gillar att ha ett ovanligt efternamn =)

2008-02-25 @ 22:17:54
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se
Postat av: Anna

Malin:
Jag håller med dig, jag gillar nog också ovanliga efternamn ;-)

2008-02-25 @ 22:27:31
URL: http://starwoman.blogg.se
Postat av: Victoria

Min man tog mitt efternamn eftersom han hade ett sson-namn och jag har ett ovanligt efternamn. Vi pratade också om att ta något äldre namn men det blev inte så. Jag trodde också att jag alltid ville ha mitt efternamn, men när vi väl bestämde oss hade jag nog förlikat mig med att byta, och var ganska nöjd med det. Men nu ville ju maken prompt ta mitt efternamn så det var inte som att jag hejdade honom någon längre stund :-)

2008-02-26 @ 09:05:59
Postat av: Helén

Jag har ett ovanligt efternamn, då min farfar och hans bröder själva kommit på det - därför kommer min sambo ta mitt namn när vi gifter oss.

2008-02-26 @ 16:02:49
URL: http://utopiahelen.blogspot.com
Postat av: Anna (aom BT)

Jag kommer att ta min blivandes namn. Själv heter jag carlsson, och det finns ju ett antal sådana här i landet :)
Min sambos släkt är däremot ensamma om sitt efternamn.

2008-02-26 @ 19:53:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0